Tonijn en rijst gerecht.


Hoe maak ik tonijn en rijst gerecht? Ik zal het hier laten zien. Wat zetten wij vanavond op tafel? Dat is de vraag welke wij vrouwen ons dagelijks stellen, ik in iedere geval wel. Tenzij je partner of kinderen koken natuurlijk. Maar dat geldt niet voor mij want ik ben de kokkin in het gezin. Koken is een van mijn hobbies. Ik word er gelukkig van als ik kook. En zet graag mijn gerechten op social media. Gelukkig vanaf nu kan ik mijn gerecht en verhaal hier kwijt. Niet meer op Facebook of andere social media, maar gewoon hier. En vandaag heb ik een heel snel, eenvoudig en lekker gerecht op het menu. Met ingredienten die de meeste van ons al in kast hebben liggen. Rijst, een blik tonijn en een blik tomaten. Een tonijn en rijstgerecht dat ik helemaal zelf verzonnen heb.

Ten eerst moet ik zeggen dat ik een redelijke gezondheidsfreek ben. Ik ga heel ver om een gezonde levensstijl te behouden. Als ik iets niet ken maar het is gezond dan leer ik gewoon om dat te eten. Voorbeeld een avocado. Waarom vertel ik dit? Omdat je als moeder wilt dat ook dat je kinderen een gezonde levensstijl overnemen en werk werk druk druk van alles en nog wat. Ik heb niet altijd tijd om uitgebreid te koken natuurlijk, toch wil ik dat wij zo veel mogelijk gezond eten. Wat is mijn oplossing? Ik ben vindingrijk als het op etensgebied aankomt. Ik kijk in de koelkast wat ik heb. Enig, broccoli, maar nee hoor de kinderen lusten het niet! Omdat ze het maandag al gehad hebben. Lang leve de moeder, Joepie. Maar tja ik had van de week even geen tijd om boodschappen te doen.

Hoe maak ik het :

Gelukkig heb ik een blik tonijn in zonnebloemolie, een blik gepelde tomaten met sap en de overgebleven zilvervliesrijst van gisteren nog. En vanavond zijn we met ons drietjes. Ik gooi een blik gepelde tomaten in de pan, de inhoud natuurlijk. laat even wokken, dan doe ik harde koude rijst erbij daarna een heel blik tonijn met gedroogde origano (mag eigenlijk ook alles wat je lekker vind, basilicum, tijm etc.) vers is ook nog beter maar ik zei al dat ik geen tijd had om boodschappen te doen. Ik doe peper, zout en beetje suiker erbij. Ik laat ze staan tot de tomatensap helemaal weg en alles droog is. Klaar is kees.

Ik serveer het met komkommer en drie verschillende soort alfalfa.  Je kunt ook geraspte kaas over heen strooien. Het heeft me nog geen 5 minuten gekost bij elkaar. Mijn kinderen vinden het heerlijk en ik ben tevreden. Een taak als moeder kan ik vandaag afvinken. Lekker en gezond gegeten.

Heb jullie ook leuke, snelle gerechten zoals deze om met me te delen, ik hoor het graag?

Veel liefs,

Jeapiebel

 

Please follow and like us: snel en makkelijk gerecht

,