Niet opgeven


Niet opgeven.

Niet opgeven. Opgeven of niet opgeven? Wij hebben allemaal een  doel in ons leven. Wat wij willen hebben of bereiken, of dat is carriere, relatie, materialistische behoete of verwachtingen die wij hebben hoe ons leven gaat en hoe wij ons doel bereiken.

Was het maar zo makkelijk in werkelijkheid. De ene dag heb je meer kracht dan de andere dag. En eerlijk gezegd, in sommige perioden in het leven gaat het ook echt niet meer. Alles gaat fout en niks verloopt zoals wij dat willen. Toch zullen wij de moed moeten verzamelen en tegen onszelf zeggen, niet opgeven.

Ik ben 15 jaar geleden naar nederland geëmigreerd. Als ik één ding heb geleerd door die ervaring is dit dat een mens in staat is om alles in het leven te bereiken en transformeren. Een mens kan veel, zelfs veel meer dan wij ooit beseffen.

Wij overleven alles in elke omstandigheid met onze capaciteiten en overlevingsvermogen. We kunnen alles leren wat wij maar willen. Al twijfelen we soms dat wij dat niet kunnen, toch kunnen we dat. Wel met aanpassingen en op een verstandige, doordachte manier natuurlijk. Één ding dat zeker helpt bij het bereiken van het doel om succesvol te worden is dit; niet opgeven, of zal ik zeggen nooit opgeven. Als je iets wilt, dan ga je ervoor, werk je er hard voor, bereid je je voor op tegenslagen en of teleurstellingen die je onderweg zal tegenkomen.

 

 

Waar wil ik hier naar toe? Als jong meisje wilde ik ooit schrijfster worden. De Thaise taal heeft 44 letters in het alfabet met 26 klinkers en 5 leestekens. Ieder woord heeft 5 tonen waar 5 betekenissen aan horen, alleen door de toon in te zetten. Ik ben heel goed in de thaise taal, ook met heel moeilijke spellingen. Ik lees graag boeken, de Bibiotheek is mijn beste vriendin, nog steeds. Alleen nu lees ik meer in de nederlandse taal. Achteraf gezien is het een logisch stap om aan de blog te beginnen. Deze blog is mijn stem.

Nieuwe dingen ontdekken en leren is mijn ding, mijzelf bewijzen dat ik iets kan. En het zal mij ook lukken. Daarom komt deze blog.  Ondanks dat ik niet goed ben met computers, heb ik mijn Choose Beautiful website helemaal zelf gecreëerd en hier staat hij en daar ben ik best trots op.

 

 

 

Alleen, was het maar zo simpel, het kost tijd, ik loop tegen dingen aan waar ik geen verstand van heb, het kost energie en het kan stressvol zijn als je iets net hebt opgezet. Ik ben dagelijks uren, soms tien, elf uur bezig om uit te zoeken hoe alles werkt. En hoe ik mijn tekst en blog kan neerzetten.

In werkelijkheid komt er toch meer bij kijken dan een idee in je hoofd. En dan nog de vraag, hou ik het vol? Drie maanden, een jaar, twee jaar? Wie zal het zeggen? Als ik maar weet hoe ik het wil hebben. En als iemand die vraag kan antwoord dan ben ik het. Ik ben vastberaden om vol te houden. Lijkt me leuk maar zullen we zien. En jij? Heb je je doel, iets wat je voor ogen hebt, iets wat je wilt bereiken?

Niet opgeven.

⇒ En heb je ooit genoeg gehad van al dat harde werk, dat gedoe, het gevecht en op willen geven?

⇒ Hier heb ik over gedacht. Heb je ook hierbij gedacht als het om opgeven of niet opgeven gaat?

⇒ Wat voor gedachte denk ik te nodig hebben en de moed om me te motiveren?

1. Stel jezelf de vraag, waarom wil je het opgeven? Omdat het je echt niet lukt? Heb je echt alles al in je kracht gedaan om je doel te bereiken? Of is opgeven gewoon de makkelijkste weg om te kiezen.

 

 

2. Misschien wil je te snel en in werkelijkheid duurt alles gewoon iets langer? Maar, als je net een iets langere adem hebt en niet opgeeft, misschien kan je je doel dan toch nog bereiken. Gun jezelf wat tijd. Rome werdt ook niet gebouwd in één dag.

3. Werk nog harder. Ik geloof in hard werken dat je alles hebt gegeven en lang genoeg hebt volgehouden. Doe je stinkende best. Bestudeer waarom het niet gaat. Wat is je zwakke en je sterke kant. Gebruik je sterke punten als je voordeel en verbeter je zwakke punten.

4. Neem afstand, neem pauze vandaar kan je vaak met een frisser oog naar de zaak kijken dan wanneer je er midden in of bij betrokken bent. En soms heeft een mens gewoon rust nodig.

5. Voor ieder probleem is een oplossing, geloof er in dat je er altijd uit zal komen. En je zult uiteindelijk de manier vinden om het op te lossen. Geloof in jezelf. Erken dat tegenslag hoort bij het leven. Er is niemand die alles voor elkaar kan krijgen. Ieder mens heeft wel ooit in zijn leven eens tegenslag.

Maar wat maakt het verschill tussen mensen die succes krijgen en mensen die falen? Doorgaan! Dat is het verschil, als je niet doorgaat, verder gaat dan kan je ook niet bereiken wat je wilt bereiken. Als je nu stopt dan is het over. Zo simpel ligt het.

6. Wees positief, daar gaat we weer, positiviteit. Je hoort het iedereen roepen. Een waarom? Omdat je die instelling nodig hebt natuurlijk. Positief zijn hoort er bij vind ik. Zelf als het soms fout gaat, probeer in iets negatiefs toch positieve dingen te zien. Zie altijd meerdere kanten in ieder verhaal.

7. Ken jezelf en doe wat je echt leuk vindt. Je doel in je leven moet ook dichtbij jezelf blijven zijn en je moet een realistisch doel hebben. Je moet jezelf ook goed genoeg kennen om te realiseren wat haalbaar voor je is. Zoals ik, ik zal nooit mee doen aan the voice bijvoorbeeld. Ik beschik geen zangkwaliteiten en dat is maar goed ook om dit van mezelf te weten. Bespaart me veel tijd en verdriet.

 

 

 

8. Denk er aan hoe zal het zijn, als het je toch lukt. Hoe fijn zou het zijn? Als je doel, je droom uitkomt. En het komt allemaal door jou.

9. Als je alles wat ik hierboven heb geschreven, hebt geprobeerd en er nog veel meer aan hebt  gedaan en nog steeds na jaren wil het niet lukken zoals je echt echt wilde, dan kan je er nog steeds realistisch tegen aan kijken.  En dan nog geef je jezelf een schouderklopje want je hebt het uitstekend gedaan. Door al het werk dat je hebt verricht en je instelling ben je toch verder gekomen.

10. En omdat iets niet lukt betekend dit ook niet dat je een mislukkeling bent maar juist een winnaar. Omdat je dapper genoeg was om te vechten voor wat je wilde hebben en steeds door te gaan. Daar is moed en karakter voor nodig. Je geeft het niet gewoon op, het was gewoon niet voor je bestemd. Je kunt niet alles hebben in leven hè. Maar het betekent niet dat je minder succesvol of een minder gelukkig persoon bent als je af en toe je doel niet bereikt.

Niet opgeven. Achteraf win je altijd. Want je leert er altijd van en vaak leert men veel meer van de fouten die wij maken hebben dan van succes. En wat dan ook je bereikt of niet bereikt in dit leven, blijf trots op jezelf, op wie je bent. Leven is meer dan een doel behalen, zeker veel..veel meer…