Mooier Van Leco Van Zadelhoef


Mooier van Leco Van Zadelhoef.

Leco is een bekende visagist voor veel BN-ers. Een ervan is Leontine Borsato. Hoe zal de inhoud van zijn boek  Mooier van Leco Van Zadelhoef er uit zien? Zullen we verder lezen? Hier is Mooier van Leco Van Zadelhoef…

Wel vind ik de lettertjes op de voorkant van het boek een beetje storend. Maar ja, wie ben ik? Het is mijn boek niet. Hoe de voorkant van het boek er uitziet, is gewoon verschil in mening. Belangrijk is de potentie en de inhoud van dit boek. Het is een mooi boek met mooie verhalen en plaatjes. Toch heb ik gekozen om niet de voorkant van het boek te fotograferen en hier te gebruiken.

 

Zoals veel visagisten in Nederland begon ook hij als kapper. Visagist zijn is zijn liefde, welke nu wordt gedeeld met de liefde voor Robbie, de dochter van zijn partner welke hij als “de essentie van beauty” noemt. Dit vind ik mooi om te lezen dat hij duidelijk laat merken hoe belangrijk en verrijking zijn leven nu  is met  Robbie. Het is een make-up boek, hij hoeft dit stuk van zichzelf niet te laten zien, toch heeft hij het gedaan, dat vind ik  mooi.

 

In het boek laat hij zien dat beauty leeftijdloos is en laat hij ook zien hoe je make-up kunt doen en mooi zijn kan aanpassen op de leeftijd waar je in zit. Hij probeert in dit boek door te geven dat iedereen, op welke leeftijd dan ook, het maximale uit zichzelf kan halen met de juiste tips en trucs. Wat erg fijn is, dat  kunnen we zeker gebruiken, vinden jullie niet?

Hij begint bij Sweet Sixteen, Roaring Twenties, Thirty Something, Fabulous Forties (hier is Leontien als model), Fantastic Fifties, Sexy Sixties en older. Klinkt het boek niet positief en veel belovend? Begint het bij jullie al te kriebelen om dit boek te lezen.

 

 

Wat ik nog leuk vind van het boek Mooier Van Leco Van Zadelhoef is dat hij in het boek probeert te laten zien dat je  mooier kan zijn, maakt niet uit in welke fase van je leven. De inhoud is gericht op iedere leeftijdscategorie. Als lezer heb je daar wat aan. Je leest waar je  op moet letten en hoe je aan de slag gaat met je make-up en verzorging, wat past bij je leeftijd. Wat logisch is dat iemand van zestig jaar andere verzorging en make-up nodig heeft dan iemand van twintig. Ik vind het mooi dat hij benadrukt hoe belangrijk het is om jezelf te kennen en het beste uit jezelf te halen wat bij je leeftijd past.

Ik vind ook dat leeftijd niet in de weg hoeft te staan als het om mooi zijn gaat. Er altijd jong en perfect uitzien is niet nodig, als je maar goed voor jezelf zorgt. Lekker in je vel zitten en gelukkig zijn. Plus vind ik een stuk mooi karakter de essentie dat onderscheid of iemand mooi is of niet. Karakter maakt een mens uniek. Ouder worden en ouder er uitzien hoeft niet altijd slecht te zijn.

 

In het boek staat een klein stuk over een kleine ingreep van plastische chirurgie. Tegenwoordig kan je daar niet aan ontkomen , dat mensen het normaler vinden om een handje van plastische chirurgie te gebruiken. Of je wel of niet mee doet, is je eigen keus.

Aan het eind van het boek heeft hij een BN make-over, waarom ook weer niet, als je genoeg toegang hebt tot bekende, beroemde mensen, beste reclame die er is toch voor zijn boek? Het laatste stuk van het boek sluit af met Leco’s tools, hoe je met gereedschap mee omgaat en het onderhouden ervan. Wat zeker een zeer belangrijk onderdeel is van je make-up routine.

Wat kan ik er meer van zeggen dan dat een mooi boek is om in handen te hebben. Over zijn CV hoef ik jullie niets te vertellen natuurlijk.  ♥  ♥  ♥  ♥    Wat vinden jullie van het boek?    ♥  ♥  ♥  ♥ 

Tot het volgende boek! Boek: Mooier Van Leco Van Zadelhoef. ISBN 978-90-475-0820-5