Doel in je leven.


Waarom hebben wij een doel nodig in ons leven?

Heb je ooit afgevraagd, waarom bereik je niet wat je wilt bereiken in leven? En  waarom ander heeft wat je niet heeft. Misschien ligt het antwoord heel simpel. Je wilt van alles maar je weet zelf niet eens wat. En als je wordt gevraagd wat je wilt in leven dan moet je ook nog gaan nadenken. Hoe kan je je doel bereikt, als je niet een weet wat je wilt. Dus hier de eerste stapt voor doel in je leven.  Je zal denken en wie bent jij nou eigenlijk om dit vraag aan me te stellen. Ik ben gewoon een vrouw net als jij meer niet. Je hoeft niet verder te lezen of mij te geloof of je kunt eens jezelf en mijzelf kans te geven door dit bericht te lezen. Wie weet misschien heb je wat aan. Ander wordt ik al gelukkig dat ik mogen schrijven.

Ik krijg vaak me zin. Niet omdat ik tover magic heb, maar puur omdat ik weet wat ik wil hebben en ga ervoor. Ik zal niet zeggen dat ik alles hebben in mijn leven maar wat belangrijk is heb ik en hier ga ik delen hoe ik het doe.

 

1. zet in de doel wat ik wil in mijn leven, op papier en visuliseer ik hoe ik mijzelf zien als ik de doel heeft bereiken. Voorbeeld. Ik maakt een blog en ik zie mezelf over twee jaar nog iedere dag met plezier dit blog aan de slag aan. Met thousanden mensen dat mijn blog lezen.

2. Doe het, zoals Nike slagan just do it. Je kunt iets bereikt door gewoon doe, niet alleen zit te dromen. Eerst drom je en dan doen. Laat niks je weer houden. Een mens is in staat om alles te bereiken. En dat is de feit alleen wij laten ons vaak weer houd door al de smoesje. Het is altijd veilig om in je comfort zone te blijven zitten. Maar het is toch grandioos om te mogen doe wat jezelf echt wilt. Mensen zal me voor gek verkaart dat ik voor niks dit blog maakt. Kan mij schelen wat andere mensen denken over mij. Belangrijk is wat ik doe, niet wat anders denken. Doen!

3. Leer, staat je open om te leren. Alles onderweg of dat succes of keer of keer fout dat je hebt gemakt is. Als het maar niet dezelfde fout dat je blijft herhalen want dat betekent dat je nooit geleerd heb. Zie dit leven en dit mooie wereld als een leer school en leef je uit. Hoe meer fouten hoe meer vloeg. Mensen leer meer van hun fout dan hun succes. Succes is zoet, fouten is zuur. Maar toch belangrijks process om je te laten groeien. Zoals ik, ik maak iedere dag fouten en accept dat ik zal altijd bliven maken. Het is niet erg. Ik leer ervan en wordt daar beter van.

 

 

 

4. Praat er over met ander. Om je doel of droom te relizeren is van belang om dat te kunnen delen en goed support system hebben van mensen om je heen. Mensen die echt om je geeft, niet zo maar iemand dan. Niet iedereen gun je succes.

5. De oog van detail. Denk en werk aan alles klein of groot detail.  perfectie is niet altijd slecht. Half werk is geen werk. Als je iets wilt doen, doe het goed en wordt iedere dag beter. Zo zeg ik tegen mezelf. Ik weet dat ik alles behalve perfect. Maar ik streep wel voor de best wat ik kan. En iedere dag werk ik hard om idere dag een stuk beter te worden dan gister.

6. De kunst om mensen uit te kiezen. Niet iedereen is geschikt. Om ring je me mensen die goed voor je hebben. En leer te herken wie er niet. En wie is geschikt voor wat en wanneer. Ik zeg niet dat je mensen gaan gebruiken. Maar je hebt mensen nodig met bepalen kennis en hier kan mooi van pas komen. Ik overweeg met wie ik omgaan. Wat is belangrijk en liefde is. Waar ik liefst mijn tijd aan besteden. Relatie waar ongezond is gooit ik weg. Dan maar gelukkig in met een paar mensen om me heen dan ongelukkig met 40 mensen waar nergens toe leid. Zo genaam social contact om zomaar iemand om je heen te hebben. Ik vind het zonder van mijn tijd. Feest bouwen en mensen uitnodigen, dat komen genoeg mensen. Je vindt pas een vriend als je ergste hebt en ze nog komen. Niet voor de feestje maar komen echt om voor je te zijn.

7. Geef jezelf een compliment. De is een kunst voor nodig. Als je niet interseer wat mensen over je denk, waarom zal je interseer wat over mensen over jou zeggen. Of dat roddelen of compliment is. Er zijn maar los woord. Wel leuk. Maar je eigen woord tegen jezelf is belangrijk. Enig persoon dat je na beneden halen, is jezelf. Dus geef je zelf een oprecht verdien compliment , wat je hebt bereik om stimuleer hoe ver je bent gekomen en ga verder. Go voor wat je doel heb gezet.

 

 

8. Doe wat je gelukkig maakt. Je leeft maar een keer. Weet je het nog. Verlieze je tijd niet in onwaardevol dingen in je leven. Leven is zo kort. Ik wordt 40 en ik besef dat ik ben op de half van me leven. Als ik geluk heb en niet onderweg al ziek wordt of iets erg gaan gebeuren. Dus mijn tijd is waardevol. Wat ga ik er van besteden. Als je jong bent laat je toch vaker afgeleid door alles en nog wat. Wat gebeurd is gebeurd is ook niet erg daar leer je van. Maar do what you love en love wat you do. Is mijn sleutel woord.

9. Take a break. Neem af en toe pauze. Klein vakantie, grote vakantie. Iets leuk doen, weekendje weg doe wonder. Wat heeft het nou zin in leven als je niet geleef heeft. Leven zoals je het wilt. En voor iedereen is anders. Kies wat bij je pas. Je vakantie kan heel ander uit zien dan anders als het je maar gelukkig maken. Trowens je leef voor je zelf, niet voor je buurvrouw of college of trowens zeker niet voor je zus of moeder. Laat ze hun leven maar zelf leiden. Ik ga graag naar strand. Ik ben geboren vaak bij de zee. De zee heeft altijd iets magic en myterie en rust. Als zon schijn en ik even tijd heb, dan ga ik tussen door twee uurtje terras pakken op het strand. Om mezelf op te laden.

10. Ga sport! Je helder geest en hersen intellegentie gebaseerd op een gezond lichaam. Het is geheim en een essentiel van het leven belang. Waarom vind ik sport hier erbij horen. Simpel, Als je hoofdpijn , kiespijn, rugpijn kun je optimaal werken of niet? dus daarom.

11. Jezelf zijn. Wordt je anthentiek zelf of de best versie je kan.

12. De laatste tip van vandaag, zorg goed voor je lichaam en geest. Altijd!

En succes ermee!

Veel liefs,

Jeapiebel

Please follow and like us: Mindset

,