Beautiful film in mei 2015


Ik ben gek op films. Vanaf mijn 17e heb ik dit soort van reizen ontdekt, waarom zeg ik dat. Een film is net een boek waar je in iemand anders leven gaat kijken, visualiseren. Je beleefd het via het personage dat er in speelt. In iedere film leer ik altijd wat. Hieronder de films welk ik de afgelopen maand heb bezocht.

Film 1 : De longest Ride.

Ik bezocht in het verleden al een aantal films die op Nicolas Sparks zijn naam staan zoals,The Notebook, Nights in Rodanthe, The lucky, Safe Haven, The Best of Me. Zijn boek werd verfilmt, hij heeft nog meer films die ik niet heb gekeken zoals Last Song, Dear John, A Walk to Remember en Message in a Bottle. Persoonlijk spreekt mij de The Lucky One en de Longest Ride het meest aan. En het grappige was dat ik helemaal niet veel verwachtte van deze laatste film,  misschien omdat ik teleurgesteld was in The Best of Me. Maar hij overtrof mijn verwachtingen, ik moest zelfs stiekem een traan wegpinken.

Wat ik heb geleerd van de film : Als je liefde hebt gevonden, koester het, liefde is bijzonder in alle maten en vormen!

2. De tweede film is een Nederlandse film : Bloed, zweet en tranen.

Bloed, Zweet en Tranen vertelt het meest complete verhaal over Nederlands grootste volkszanger, die de drie belangrijkste perioden van zijn leven op het witte doek te brengen: zijn rauwe jeugd en hoe hij als kleine jongen ontdekt wordt op de Albert Cuyp door Johnny Kraaykamp sr, zijn hoogtijdagen in de jaren 80 en zijn laatste maanden voor zijn dood. Zo dicht bij Hazes zijn we nog niet eerder gekomen.

Je krijgt een flashback van Andre’s leven in drie fasen te zien. Daardoor kun je zijn leven beter begrijpen, dat hij geen makkelijke jeugd heeft gehad komt als een verrassing voor me. En dat hij werd geslagen door zijn vader dat was geen pretje om te zien, omdat ik ook een moeder ben.
Mijn les : Dat je niet voor niks krijgt in leven. Alles heeft een prijs!

Film 3 : Home.

In Home landen vriendelijke aliens op aarde om zich daar te verbergen voor hun grootste vijand. Als een van de aliens per ongeluk hun verblijfplaats verraadt, moet hij vluchten samen met een tienermeisje. Ondanks hun grote verschillen worden de twee dikke vrienden en samen beleven ze een komisch avontuur als ze proberen de fout te herstellen. Tijdens het avontuur leert onze buitenaardse held hoe het is om een mens te zijn. Gebaseerd op het boek The Meaning of Smekday van Adam Rex.

Een leuke film voor het hele gezin en zeker kinderen kunnen hier over familie en vriendschap leren.
Mijn les : Dat het niet erg is om anders te zijn, het kan je juist bijzonder maken!

“Beloof je dat je er iets van maakt, dat je leeft voor twee.”
Julia heeft een goede baan, woont in een nieuwbouwhuis en heeft twee kinderen met de zorgzame Paul. Maar in de keukenla liggen antidepressiva. Ze had zich haar leven zo anders voorgesteld toen ze jong was en erover fantaseerde met haar broertje Jimmy. Hun tragische afscheid was twintig jaar geleden, maar knaagt nog altijd aan haar. Na een ruzie met Paul besluit Julia het roer radicaal om te gooien. Ze vertrekt – in de geest van Jimmy – naar de Portugese Algarve. Ze maakt nieuwe vrienden en meet zich een nieuw uiterlijk aan, maar gaandeweg ontdekt ze dat ontsnappen niet hetzelfde is als gelukkig worden. Als ze de mysterieuze gigolo Romeo leert kennen, komt Julia’s verleden dichterbij dan ooit. Na ‘De gelukkige huisvrouw’, is ‘De ontsnapping’ de tweede verfilming naar een boek van Heleen van Royen.

Mijn les over deze film: Wij mogen soms de weg kwijt zijn om ook weer een weg en betekenis in het leven terug te krijgen!

Wat heerlijk allemaal weer om al die films te mogen kijken, eigenlijk heb ik nog een paar films die ik wil bezoeken, helaas door mijn bezigheden had ik even geen tijd en de films draaien dan niet meer. Hou je ook van film kijken? Wat was je laatste film?

Veel liefs,

Jeapiebel

Please follow and like us: film

,