Beautiful boek to read: visagie marlou reijnders


Beautiful boek to read: visagie marlou reijnders.

Op de inleidingspagina is het al duidelijk hoe visagie marlou reijnders tegen make-up aan kijkt en hoe haar liefde voor de make-up wereld is ontstaan. Haar moeder, en hoe haar gezin wordt grootgebracht, met gevoel voor mode en uiterlijke verzorging is met de paplepel ingegoten, zoals zij zelf zegt. Geen wonder dat dit haar pad is. Zij begon in het kappersvak en werd gefascineerd door visagie.

“Visagie is kijken en corrigeren én visagie is gevoel en emotie. De gemoedstoestand bepaalt immers iemands uitstaling en dus ook de styling die volgt. De make-up, haarstyling en de outfit moeten aanvullend zijn: versterken wat goed is, afzwakken wat minder goed is. Alles voor een kloppend geheel”. Dat waren haar woorden.

Het boek staat vol met tips en technieken van de basis, over hygiëne, reinigen, camouflage en foundation, alles wordt besproken. Het laat zien hoe veel gezichtsvormen er zijn en hoe je die corrigeert om het beste resultaat dat bij iedere gezichtsvorm past.

Oogmake-up en technieken, hoe je het aanbrengt en hoe je corrigeert. Dan de rest van het gezicht afwerken met blush en lippen. Tussendoor krijg je in het boek erg handige tips te lezen, waar je als make-up liefhebber zeker wat aan hebt, als basis gids, of bijvulling van je bestaande make-up kennis.


Daar stopt het niet mee. Zij geeft ook informatie en tricks voor bruids make-up, avond make-up, hairstyling, speciale make-up als bril drager en video & fotomake-up. Plus make-up voor de gekleurde huid. In het laatste stuk verteld ze dat door haar passie van het vak, een professionele Visagie Opleiding Maastricht is begonnen om haar kennis en ervaring door te geven.

Het is een mooi boek, Visagie bij Marlou van Marlou Reijnders. ISBN 978-90-8666-291-3 in A5 maat en op mooi papier, foto’s en in afwerking. Ik heb van genoten van dit boek. En je kunt altijd…altijd bij leren toch, wat vinden jullie ervan?

, ,