Review: Bio Oil ervaring & tips.


Bio Oil ervaring & tips.

Bio Oil. Een mooie peach-roze olie met unieke ingrediënten. Wil je ook een uniek resultaat? Ik denk dat ik niet vreemder ben dan andere vrouwen als het om op zoek te zijn naar een product dat helpt bij littekens, huidstriemen, pigmentvlekken, enz.

Ik wil een wonder product hiervoor. Welke vrouw heeft al die probleem dan niet? De een meer dan de ander. In het verleden heb ik Bio Oil gekocht. Ik kende het product uit de reclame of had het misschien ergens in de winkel gezien en wilde van mijn toentertijd littekens af.

Al merkte ik al dat het geen spotgoedkoop product is, maar het is altijd het proberen waard. Alles is beter dat een zichtbaar litteken op mijn huid. Mijn huidskleur zorgt dat het heel snel donkere littekens achterlaat.

Ik heb daarna ook wel nog een fles gekocht. Als je het mij vraagt denk ik dat op de een of andere manier de olie een bepaalde indruk bij mij heeft achtergelaten. Anders trek ik mijn portemonnee niet nog een keer open.

 

 

Botanische elementen:

Calendula Officinalis Flower Extract (Goudsbloemextract), Lavandula Angustifolia Oil (Lavendelolie) Rosmarinus Officinalis Leaf Oil (Rozemarijnblad olie) en Anthemis Nobilis Flower Oil (Kamillebloemolie)

Vitamines:

Retinyl Palmitate (Vitamine A) en Tocopheryl Acetate (Vitamine E)

Oliebasis:

Paraffinum Liquidum, Triisononanoin, Cetearyl Ethylhexanoate, Isopropyl Myristate, Glycine Soja Oil, Helianthus Annuus Seed Oil, BHT enBisabolol

Geur (Roos):

Alpha-Isomethyl Ionone, Amyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Citronellol, Coumarin Eugenol, Farnesol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Limonene en Linalool

Bio oil ervaring & tips.

De fles, het uiterlijk van het product vind ik er leuk uitzien. Dat ik iedere keer de dop moet draaien om te gaan gebruiken stoort mij ook niet. Van de kleine gaatjes vind ik het makkelijk en prettig om het product te doseren. Ik hoef nooit te zorgen dat na gebruik de olie overal plakkerig op de buitenkant van de fles zit, dat is zeker fijn. Dat kan ik niet altijd zeggen van andere olie producten. De geur vind ik lekker, echt lekker.

Ik gebruik nooit Bio Oil overal op mijn lichaam omdat ik daar het product te prijzig vind. Dan is het zo op omdat ik twee keer per dag de olie op mijn hele lichaam smeer. Ik gebruik ze alleen op mijn probleemgebieden, waar littekens, huidstriemen, pigmentvlekken zitten.

Maar toegegeven dat ik hiervoor niet consequent het product dagelijks gebruik. Tot ik de producten van Bio Oil mocht ontvangen, toen begon ik weer dagelijks, serieus uit te zoeken wat ik er van vind.

Het resultaat:

Het is niet dat mijn oude littekens meteen weg zijn gegaan. Wel merk ik bij nieuw littekens (van acne bijvoorbeeld) het wat lijkt te vervagen en lichter wordt. Al is het niet helemaal weg. Het product wordt geadviseerd om het minimaal 2 keer per dag gedurende 3 maanden moet gebruiken.

 

 

Zo ver ben ik, nog, niet….. Misschien na consequent een 3-4 maanden smeren kan ik er meer over vertellen. Al heb ik ooit eerder Bio Oil gebruikt, maar nog nooit 2 keer per dag, 3 maanden achter elkaar, zoals wordt geadviseerd. Bij de huidstriemen merk ik niet echt verschil dat het helpt naar een paar weken gebruik. Pigmentvlekken merk ik ook nog niet wat van.

Wel merk ik dat ik snel mijn egale huid terug wil (hoe snel hoe beter) en weinig geduld heb als het om littekens gaat. Dat is misschien herkenbaar voor jullie?

Ik geloof dat, als je op tijd je verse littekens behandeld, het zeker een beetje verschil uit kan maken, al is het geen garantie dat het helemaal weg gaat. Misschien wel op de lange termijn gebruiken en ik bedoel hele jaar door. Deze olie, al doet hij niet snel genoeg zijn werk, doet zeker iets meer dan andere gelijksoortige producten die ik ooit heb gebruikt. Anders zou ik het nooit een tweede keer hebben gekocht. Belangrijk vind ik dat je de gebruiksaanwijzing moet aanhouden en geduld hebben.

 

 

 

Tips:

Het is niet alleen voor littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Ik heb informatie gekregen dat je het product ook kunt gebruiken als:

Make-up primer

Remover

Voetenhulp – Zorgt dat de huid van je voeten soepel en zacht blijft en gaat hiermee ontsierende eelt tegen.

Gezichts- en lichaam moisturizer, weet je dat Bio-Oil een hypoallergeen huidverzorgingsproduct is?

Hier kan ik over meepraten, mijn huid is vrij gevoelig en hij kan Bio oil makkelijk verdragen. Ik heb er nog nooit vervelende allergische reacties van gekregen. Dat vind ik pluspunt.

Voor het scheren

Bodyscrub. De veelzijdige olie kan ook ingezet worden voor een ‘exfoliating’ behandeling, mix een handje vol grof zeezout er doorheen. Scrub dan heel voorzichtig je lichaam.

Nagelbehandeling, in een voeten- of handbadje te gebruiken en nagelriemen soepeler te houden.

Lippenbalsem.

Spa Facial – Na een lange, stressvolle of vermoeiende dag is een Spa face ideaal. Dompel een dun (gezichts-) doekje in een kom met warm water en voeg vijf druppels Bio-Oil toe. Wring de doek uit, leg deze over je gezicht en ontspan een aantal minuten. En voilà, je gezicht voelt weer gehydrateerd, zacht en opgefrist aan.

Voorkomt statisch haar. Het kan ook helpen bij een droge of geïrriteerde hoofdhuid.

Ik had het zelf niet kunnen bedenken wat deze kleine fles olie kan doen. Wel vind het hele handige informatie. Al een fles thuis liggen? Ik zeg, probeer ze op verschillende manieren uit allemaal. Wat heb je te verliezen? Olie op je huid smeren is altijd goed.

Hier is mijn review: Bio oil ervaring & tips van vandaag. Kennen jullie Bio oil? Hebben jullie ervaring met het product en wat vinden jullie ervan? Meer info: Bio-oil. nl