Creatief hoe creëer je dat?


Creativiteit. Hoe?

Ik had het nooit door, tot een paar jaar geleden, dat ik ook een creatieve kant heb. Ik denk dat in iedereen  een verborgen kant schuilt. Creativiteit die je hebt maar nog nooit besefte. creatief hoe creëer je dat?

Ik kijk bewonderd hoe mijn vriendin de decoratie van een feest met iets mooi heeft gemaakt. Toen zei ik nog tegen mijzelf, jammer dat ik die kwaliteit niet bezit. Ik gaf haar een compliment. En stiekem hoopte, ik, was ik maar ook net zo creatief als zij. Nu, vandaag, weet ik beter. Ik ontdekte dat ik zelf ook best creatief ben. Ik kan ook mooie dingen maken. Eigenlijk zit creativiteit in ons allemaal. Alleen hoe kunnen wij dat er uithalen en gaan gebruiken, dat is een ander verhaal.

Weet je dat als je creatief bent, het je leven mooier maakt en je gelukkiger wordt. Vandaag heb ik wat tips over hoe kunnen we onze creativiteit nog kunnen stimuleren en opwekken

Begin bij het begin. Begin bij jezelf. Alles begint bij jezelf. Omring je met mooie spullen en inspiratie bronnen. Verspil je tijd en ruimte niet met rommel en wat je niet aanspreekt. Kijk dieper naar dingen met oog op detail en let op. Leer om oog voor detail te hebben. Ga ook in discussie met anderen over details, misschien ziet de ander wat jij niet ziet, daar kan je van leren.

 

 ⇑ Deze creativiteit wordt gemaakt door mijn zoon. 😉

 

Nadoen. Het is lastig om iets nieuw te bedenken tegenwoordig, alles is er al bijna. Tenzij je beschikt over een talent als Steve Job. Maar je kunt best kijken hoe anders je iets maakt en een eigen versie van jezelf bedenkt. Niet alles nep natuurlijk. Gewoon een idee. Leer van de expert.

⇒ Maak plannen, een keer per dag of 2 keer per week om creatief te zijn. Door te plannen maak je er ook tijd en ruimte voor. Want vaak hebben mensen een goed idee, het probleem is het uitvoeren met excuus als gebrek aan tijd. Dat is zo jammer.

Ga de deur uit en bezoek een expositie, galerie, een beurs. Waar je interesse ook ligt en ook soms totaal andere dingen van wat je normaal zal doen. Wie zal nou zeggen dat je geen verfrissende blik en verrassende ideeën hierbij kan krijgen? Daarom gaan mensen ook graag naar vreemde landen. Niet alleen voor lekker warm weer maar ook voor iets nieuws en de opwinding.

Lees een boek ( Happy Go Beauty Tom Sebastian ), tijdschrift, gebruik internet, TV op een positieve manier. Er is ook veel goeds in de technologie van tegenwoordig waar we kunnen zoveel van leren en ons laten inspireren. Ik lees ook graag blogs van andere mensen ondanks dat ik weinig tijd heb om te reageren. Het verbreed je horizon. Pinterest vind ik ook een onverwacht super leuke bron van inspiratie dan welke sociaal media dan ook is. Lees er over. Bestudeer op het gebied waar je interesse ligt.

Sta open en blijf leren. Nieuwe dingen, ervaringen en blijf jezelf ontwikkelen. Als je al goed in iets bent, blijf het doen. En doe ook nieuwe dingen er bij. Geluk bij een ongeluk startte ik deze website. Het is een van de beste beslissing die ik ooit genomen heb. Ik word er gelukkig van. Hier kan ik mijn creativiteit kant kwijt. Ik blijf iedere dag nieuwe dingen leren en ontwikkelen. Ik mag mooie foto’s maken voor mijn blog. En ik heb te maken met al die mooie kleuren cosmetica die er bestaan. Schrijven en mijn stem laten horen. Dus ik zal dit allemaal niet ontdekken als ik niet open sta voor nieuwe dingen en ervaringen in mijn leven. Het zou jammer zijn dat ik dit allemaal zou moeten missen.

 

 

⇑ En deze ook. 🙂

 

Leer van de kinderen. Ze zijn een kei hierin, ga zitten en let op hoe ze spelen. Hoe ze hun wereld ontdekken en er mee omgaan. Van kleine mensen kunnen we best heel veel leren. Door mijn eigen kinderen leerde ik mijn eerste pannenkoek, muffin,  Brownie, pepernoot, verjaardagstaart en nog meer gerechten zoals ( Masala rijst met Tilapia ) maken. Ik leer opnieuw tekenen, knutselen. En bedenk een leuke thema voor hun verjaardagsfeest. Ik zou dat niet allemaal zelf hebben gedaan, als ik geen kinderen had.

Praat erover met je vriendin en partner. Misschien is dit net de stap die je nodig hebt om te zetten.

Nadenken, maak en slaag in wat je leuk vind en gelukkig maakt. Zoals schilderen, schrijven, fotografie, koken, noem maar op. Brian Strom had als goed idee! Door je hersenen te gebruiken ontwikkel je ook een creatieve mindset.

Doen. Niet alleen maar denken. Niks gebeurt als wij het niet doen. Ik zeg gewoon doen.

In het begin ben je er misschien nog niet zo goed in. En heb je de richting nog niet helemaal gevonden. Maar door te doen, kom je er zelf wel achter waar je hart ligt en waar je goed in bent.

Waarom schrijf ik graag over mindsetting, tips en trucs. Ik werk graag aan mezelf, Het is dichtbij wie ik ben. Onze hersenen hebben afwissing nodig en die mag je ook gebruiken. Hier worden wij alleen maar beter van. Overweeg je ook de tips om eens uit te proberen?

De komende tijd zijn er genoeg dagen waar je je creativiteit nodig zult hebben, denk aan Halloween, Sint-Maarten, Sinterklaas, Kerst. Alleen met die gedachte heb ik er al zin in. En jij hoe onderhoud je je creativiteit eigenlijk?