30 dagen yoga challenge. Na 20 dagen.


30 dagen yoga challenge Na 20 dagen.

30 dagen yoga challenge Na 20 dagen. Ongelofelijk hoe snel te tijd gaat. Inmiddels ben ik al meer dan 20 dagen bezig met de yoga challenge. Ik kan niet anders zeggen dan dat het verrukkelijk is. Het gaat mij tot nu toe erg goed af. Ik oefen de yoga met veel plezier.

Met volle teugen genieten! Dat zal ik zeker kunnen zeggen. Ik vraag mijzelf wel af, waarom heb ik hier zolang mee gewacht? Sinds ik met yoga ben gestart zijn er veel dingen die mij confronteren. Ik merk de ontrust in mijzelf. Door iedere dag yoga sta ik weer stil bij mijn lichaam. Waar mijn geest ook rust krijgt. Al is het maar een half uur- een uur stil moment per dag.

 

 

Ik denk na over mijn leven en probeer weer plezier te beleven, mijzelf te hervinden. Nieuwe dingen uitproberen. Ik ben een week geleden begonnen met mijn eigen YouTube channel (wel in de Thaise taal). Ik wilde deze stap zetten en “dare to do” iets uit te proberen dat buiten mijn comfort zone ligt.

Het is tegen mijn karakter. Ik zie mijzelf graag als een bescheiden type. Toch begon ik de blog met kennis van niks. En nu YouTube, terwijl het erg raar is om jezelf op video te zetten en aan de wereld te laten zien. Ik ga kletsen over hoe mijn leven in Nederland is, plus alles en nog wat. Angst, maar erg leuk. Ik snap nu waarom heel veel bloggers overstappen naar vloggen. Het is gewoon veel minder werk. In andere woorden, misschien ben ik gewoon minder streng voor mijzelf geworden.

Ik merk dat ik zo mijn best doe op mijn blog. Maar soms vraag ik mijzelf wel af, heeft mijn blog iets toe te voegen aan een ander? Leest men het wel eens? Ik kan net zo goed niet bestaan. Oh wat ben ik negatief zeg. 😉

Ik ben nog in het stadium om uit te proberen wat YouTube betreft. Zoeken, waar wil ik het over hebben? Hoe wil ik dat overbrengen? Hoe ver wil ik gaan met mijn privé leven? Want ik wil het wel over mijzelf hebben, maar mijn gezin nog beschermen.

Waarom vind ik YouTube nu ineens leuk?

Het is een stuk makkelijker dan blog. Zeker wat taal betreft. Het is echt een kleine moeite. Tot mijn verbazing merk ik dat Thais praten lastiger dan ik eerst dacht. Natuurlijk vergeet ik de taal niet. Maar omdat ik meer Nederlands gebruik, struikel ik wel eens over een woord. Soms weet ik niet welk woord ik moet gebruiken.

Dan maar denken en denken. Raar eigenlijk. Na tien dagen en vijftien opnamen verder wordt ik beter, dat merk ik al duidelijk. Alles gaat al een stuk vlotter. Het is heerlijk om op deze manier contact te blijven houden met mijn eigen taal.

Je zal denken, wat heeft je YouTube chanel met de Yoga challenge te maken? Simpel, ik doe nu dingen die ik leuk vind en waar ik plezier aan beleef. Praten in Thais is voor mij meerdere malen makkelijker dan schrijven in Nederlands. Met Nederlands moet ik zo mijn best doen. Het kost extra energie. Net zo een perfecte taal als jullie zal ik ook nooit echt bereiken geloof ik.

 

 

Naast yoga heb ik op dit moment heel veel plezier met YouTube. Dat ik denk om tijd van de blog vrij te nemen om mij te richten op mijn Thaise YouTube channel.

Een review van Utsukusy Dragon Blood Creme ga ik nog maken, verder is er geen verplichting wat mijn blog betreft. Dan ga ik de hele zomer een blog pauze inlassen geloof ik. Dat is het mooie van leven en bloggen. Niet is verplicht en dat hoort ook zo te zijn. Het is jouw blog en jouw leven, gewoon doen waar je zin in hebt.

Voorlopig zie ik jullie nog. Geniet van het heerlijke weer wanneer dat tevoorschijn komt. Ik doe het ook. Bedankt voor jullie tijd. Ik hou van jullie. Tot de volgende 30 dagen yoga challenge update. 30 dagen mission complete. Veel liefs!