Flexibele minimalist


Flexibele minimalist.

Flexibele minimalist. Dat probeer ik te zijn. Ik heb eerder een post opmaak challenge en zwak voor aanbieding geschreven. Maar als minimalist betekent kopen: Koop alleen wat je nodig hebt. Dan zal ik daar niet helemaal in slagen, want ik koop wel eens iets wat onnodig is.

Wat heeft een mens nodig eigenlijk…echt nodig bedoel ik? Als ik niet een minimalist kan zijn, dan kies ik om een flexibele minimalist te zijn.   

Op een ander gebied lukt het mij makkelijk om een minimalist te zijn, maar niet op beauty gebied. Daarom probeer ik mij bewust te zijn, door te kopen wat ik denk dat nodig is. Wat ik graag wil, graag wil uitproberen en absoluut echt ga gebruiken. Niet kopen om te kopen.

Al koop ik wel eens alleen om te bloggen, zoals Action make up. Dat vind ik niet zonde van het geld omdat ik daar heel veel plezier aan beleef, met het reviewen van de producten. De make up kost ook bijna niks. Wat ongelofelijk is. 

Helaas, bij twijfel of Action cosmetica (Action Max&More Shape blush palette) echt dierproefvrij is of niet, zal ik voorlopig geen Action make up (Acton Max & More Mineral Blush Peach, Rose en brown.) gaan kopen. Als iemand hier uitgebreid informatie over kan vertellen, hoor ik het graag.

Daarom lijkt het het beste bij mij te passen om een flexibele minimalist te zijn. Eigenwijs en zelf bedacht concept.

 

 

Hoe koop ik make up en producten als een flexibele minimalist:

⇒ Ik koop bescheiden, hou het klein en niet te prijzig. Dat doe ik al, dat voelt goed aan. Wel af en toe wat duurs kopen moet kunnen vind ik. Zelfs ook geen maandelijks vastgelegd budget, behalve de regel;

→ koop zo weinig mogelijk.

→ Kopen = gebruiken.

→ Niet om te verzamelen,

→ Niet om een luxe gevoel te krijgen,

→ iet omdat een ander dat doet.

Gelukkig leven wij in een consumeer wereld. Plus lang leve Nederland. Dat wij ons hier gelukkig mogen prijzen met altijd aanbiedingen. 40% korting, 2+1 gratis, 1+1 gratis, regelmatig de webshop zowel de grote cosmetische bedrijven ketens gooien hun producten in de reclame.

Je hoeft alleen maar je ogen en oren open te houden. Lezen van een andere beautyblog helpt ook enorm, die brengen je vaak op de hoogte van dit soort kortingen. Let wel op dat je het echt nodig hebt en graag wilt hebben voordat je het koopt.

⇒ Black Friday! Al heb ik er nog geen gebruik van gemaakt, ik vind het een briljant idee voor beide partijen.

⇒ Koop zo weinig mogelijk dure high End merken tenzij je gaat hem echt gaat gebruiken. Kopen = gebruiken. Ik had Urban Decay Gwen Stefani palette gekocht (voor mij is dat een duur palette) en gebruik het amper.

Dat is al het bewijs dat het niet echt uitmaakt welk merk je koopt. Belangrijk is dat je koopt wat je echt gaat gebruiken, bij je past, je echt aanspreekt.

⇒ Volg de trend niet. Ben wie je bent en laat zien wie je bent. Ook op schoonheidsgebied.

 

 

⇒ Ik wil een goed kwaliteitsproduct en het merk maakt mij niet zo veel uit. Daarom koop ik vaker een dupe. Is dat fout? Geen flauw idee. Ik weet wel dat ik het uit mijn eigen portemonnee betaal. Dus het moet goed zijn.

Te veel uitgeven dan nodig, dat zal niet slim zijn. Er zijn genoeg goede dupes geloof ik.

Maar laat mij je niet weerhouden van een echt High End merk. Koop er lekker op los, het is jouw geld. Ik ben een flexibele minimalist, jij niet.

⇒ Geef de drogisterij een kans. Sommige drogisterij merken kunnen echt goede kwaliteit zijn. Zelfs worden geproduceerd van een High End merk zodat het product bijna hetzelfde is. Zoals Chanel en Bourjois, Armani en L’Oréal en nog veel anderen. (Let wel goed op  of het merk dierproefvrij is of niet. )

Misschien hetzelfde product met een andere merknaam? Ik zie het nut van 4x het dubbele betalen niet in.

Waarom moeten wij zo veel meer betalen? Al snap ik wel dat het gevoel van “Zie je wat ik kan betalen” of “Ik heb smaak” dat kan ik best begrijpen. Ik zelf heb daar minder last van. Ik ben niet opgegroeid met een High End tas, make up of merk.

⇒  Action. Je hoeft niet goedkope make up te kopen. Ik wil wel Action make up kopen, dat is het verschil. Wij kraken de Action wel eens af, terwijl soms een Action cosmetic echt een master piece is. Action Max & More make up is wat ik vaak alleen koop om te reviewen.

Als ik toevallig de producten te gek vind is dat mooi meegenomen. Neerkijken op Action doe ik niet. Nu door mijn dierproefvrije keus wacht ik af tot ik zeker weet dat Action echt dierproefvrij is voor ik ze weer ga kopen.

Ik ontken niet dat ik wel eens lees “Oh Action. ik zal nooit in mijn leven die Max & More van Action kopen en gebruiken. Ik gebruik liever Nars (Dan denk ik, wie niet ;-)) ”. Arme Action. Dat ik Bijna denk, “ben ik wel goed bij mijn hoofd dat ik Action spullen koop?” Ik koop zelfs soms Action make up, Lidl make up. 😉

Ik heb nagedacht. Denk dat de opmerking van die mensen meer zegt over de persoon dan over Action zelf. Er zijn ook genoeg mensen die een vermogen uitgeven aan make up en je hoort nooit zo’n opmerking. Blijkbaar kunnen wij een high End exclusief merk kopen, helaas een karakter niet.

Update: Action lippenstift bevat te veel lood . Bron: Radar.avrotros.nl-nieuws

 

Al ben ik een flexibele minimalist, ik doe mijn best om op mijn eigen manier aardig met deze aardbol om te gaan. Misschien niet helemaal 100% vegan. Maar ik probeer het zoveel mogelijk.

Al vind ik dat welke keus een mens ook maakt. Nog steeds vlees eten, bepaalde merken kopen, of geen duurzame kleding kopen moet niet de reden zijn dat je je ervoor moet schamen en je minder gaat voelen. Iedereen mag een vrije keus maken.

Een stuk in mij gelooft dat iedereen iets wil betekenen op deze aardbol op zijn eigen manier. De een heeft een passie om dat te delen. De ander doet het al jaren in stilte. Zolang dat wij ons hart volgen en ons eigen pad bewandelen. Dat is al goed genoeg.

Dat je nog steeds dat je een big spender bent, daar is ook niet mis mee. Wie zei dat ik het goed doe? Of dat een andere minimalist het goed doet? Wie bepaalt dat? Belangrijk is, luister naar ons hart. Want het klopt. De mijne zeker. 🙂  

Flexibele minimalist of niet. Doe je ding. Het beste is gewoon niet kopen. Maar dat lijkt vrij onmogelijk. 😉 Ben je een big spender? let je wel op je aankoop? Wat is een minimalist?