Natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica kopen in het buitenland (Frankrijk)


Natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica kopen in het buitenland (Frankrijk).

Natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica kopen in het buitenland (Frankrijk). Wat heb ik er ontzettend veel zin in. Je wilt niet weten hoe goed het voelt om zowel natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica te kunnen kopen in dit geval.

Dit is mijn eerste aankoop sinds de overstap naar dierproefvrij. Door mijn reis afgelopen meivakantie naar  de Eifeltoren, Parijs & Normandië heb ik, onder andere een doel in mijn hoofd. Dierproefvrije cosmetica kopen van een merk dat ik niet ken.

De reisverrijking is niet alleen een levenservaring, maar ook een nieuwe ervaring opdoen als het om nieuwe huidverzorging & cosmetica merken gaat. Jammer dat ik niet veel tijd heb om te kunnen shoppen.

 

 

Het was geen Parijs shop weekend. Het is meer een gezinstrip. Toch is het een paar keer gelukt, in combinatie met de boodschappen. Van de Hyper U supermarkt en biologische winkel heb ik al die natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica die ik vandaag laat zien gekocht.

Ik heb het gevoel dat Fransen het goed doen op het natuurlijk cosmetica gebied. Het landschap en de manier van leven van de mensen daar staat dat ook toe. Je voelt het, je ruikt het. Zie je natuurlijke zeep, dat komt daar ook veel vandaan.

Natuurlijke, biologische & dierproefvrije cosmetica kopen in het buitenland (Frankrijk)

Is leuk maar…
Mijn zwakke punt is dat ik de taal niet kan lezen en spreken. Ik heb echt tijd nodig om de producten goed te bekijken. Probeer maar eens Frans te lezen. Het logo van dierproefvrij en Eco cert helpen enorm. Dit zijn de producten die ik gekocht heb:

 

 

 

⇒ Lovea, is ook verkrijgbaar in Nederland, ik heb het eerder gezien, wel ik heb een gekocht omdat wel ik heb een gekocht omdat ik zo nieuwsgierig was. Dit merk kun je tegenwoordig ook overal in drogisterij kopen.
  

 

⇒ Ik heb het merk So Bio-etic ” SO’BiO étic is een Frans merk dat organische gecertificeerde cosmetische en hygiëne huidverzorging creëert en vervaardigt. Op Ayanature vindt u hun assortiment organische make-up, zonnebrand, shampoo en douche gels. 

De producten worden geformuleerd zonder enig bestanddeel dat vatbaar is voor gezondheid en milieu, zoals parabenen, glycolethers, siliconen, PEG, nanodeeltjes … Verpakkingen zijn recyclebaar en niet-verontreinigend.

Bovendien worden alle SO’BiO ethische producten gecontroleerd door Ecocert, genaamd Cosmébio en getest onder dermatologische controle, voor het hoogste respect voor huid en natuur.

Dus Bio étic is een handelsmerk in Bio Etic is een merk dat niet alleen een zeer breed scala aan kwaliteitsproducten biedt tegen lage prijzen Toegewijd aan milieubescherming bij alle stappen van het productieproces.”

Mijn man maakte een opmerking van, Waarom wil je hier review over maken? Hoe kan iemand Frans product kopen dan in Nederland? Al kom je niet nu naar Frankrijk, via deze webshop Ayanature.com kan je producten van Sobio etic kopen. Er zijn nog meer andere mooie natuurlijke merken.

 

 

⇒ Sante Natuurkosmetik. Later ontdek ik dat ook dit merk hier online verkrijgbaar is in Nederland. In Nederland online webshop Terrasana.nl kan je ook meegenieten van het merk, ook bij: Biggreensmile.nl

Op deze pagina kan je lezen over SANTE die zich terugtrekt van de Chinese markt

 

 

⇒ Biopha nature.

Helaas, dit is het enige merk dat je alleen via een France webshop kan kopen Biopha-nature.com

Wat ik besef met deze shoplog, biologische & dierproefvrije cosmetica kopen in Frankrijk .

→ In het buitenland, met een vreemde taal kost wat meer tijd.

→ Er zijn veel bio, natuurlijke producten, maar ze zijn niet allemaal dierproefvrij.  Goed opletten, geïnformeerd zijn is heel belangrijk. Bij sommige staat het er duidelijk op, zoals van Sante & Biopha, maar van So Bio-etic niet. Gelukkig hebben wij tegenwoordig het internet om op te zoeken.

Maar met twee zonen die, nog, geen oog hebben voor beauty. Na bijna twee uur in de supermarkt, is dat geen ideale situatie om te shoppen. En uitgebreid Googelen is het laatste waar je op zit te wachten: “Ik wil zwemmen mam”.

 

 

 

→ Het scheelt mij weer heel veel geld met dierproefvrij. Het zijn zo veel nieuwe merken in het buitenland, eerlijk, je wilt zo veel proberen. Maar nu de beperking er is dat het dierproefvrij moet zijn…. Ik ga niet alles radeloos kopen, maar ik kies bewuster.

→ Wat ik koop geeft mij een goed gevoel, omdat ik diep in mijn hart weet dat er geen dieren hebben moeten lijden voor mijn schoonheid. Ik heb dit al eerder gezeg in mijn Dierproefvrije cosmetica blog verhaal.

→Toen ik overstapte naar dierproefvrije merken was ik bang dat ik een beperkte keus aan producten zou hebben. Hoe mis kan ik het hebben. Er zijn zo veel leuke, goede merken die dierproefvrije cosmetica verkopen.  Hier ben ik zo blij mee!

 

 

Vroeger keek ik altijd in de folder van de drogisterij voor cosmetica.  Helaas veel grote drogisterij merken zijn niet dierproefvrij. Nu is het veel leuker om iets te zoeken wat echt bij mij past. Het voelt goed. Echt goed!

Ik kan niet wachten op weer een volgende keer een cosmetica in het buitenland te kopen. Het probleem met de taal barrière, er zit ook charme in.

Dit is mijn verhaal. In de loop van de tijd ga ik al die producten uitproberen. Dan komt er zeker een uitgebreid review over. Ik kan niet wachten. Hoe is het met jullie? Kopen jullie ook graag cosmetica in het buitenland?