De Dom van Aken in Duitsland


De Dom van Aken in Duitsland.

De Dom van Aken in Duitsland is zeker een historisch centraal punt van Aken. De dom werd druk bezocht op de dag dat wij er waren. Overal zo veel mensen. Van de korte informatie die ik kreeg heb ik begrepen dat in De Dom van Aken meer dan 30 Duitse koningen zijn gekroond. En het is de begraafplaats van Karel de Grote. De kerk werd erkend door de UNESCO als bijzonder cultuurgoed in 1978. Als je van kerken en historische gebouwen houd, mag je een bezoek aan deze dom zeker niet overslaan.

 

Ik heb choosebeautiful.nl gecreëerd om mezelf en anderen te blijven herinneren aan hoe wij altijd een keus hebben. Een keus om te kiezen voor iets moois. Een mooi leven, een mooie reis in ons leven die wij af en toe maken. Hier is mijn bezoek op  De Dom van Aken in Duitsland.

 

 

Ik weet dat niet iedereen er van houd om op weg te zijn of ergens naar toe te reizen. Ik persoonlijk wel. Ik vind het fascinerend. Al die nieuwe plekken die wij kunnen ontdekken. Soms een vreemde taal te mogen horen. En jezelf eraan herinneren dat je niet zo groot en belangrijk bent. En je hoeft dat ook niet te zijn. Je bent maar een klein deel van deze aardbol.

Dat ik niet vergeet om dankbaar te zijn voor mijn ogen. Door deze ogen heb ik veel mooie dingen en plekken mogen zien. Plaatsen die mensen gebouwd hebben en dat ik hun voetstappen na mag leven. Dat zij zo vriendelijk zijn om mij en anderen te verwelkomen. Dat ik met eigen ogen kan zien wat het verschil tussen een kerk en een tempel is.

 

Soms heb ik gewoon geen plan, geen bestemming. Net als die dag in Duitsland, Wij gingen daar gewoon heen om wat rond te lopen, Duitse worst en ijs te eten. En verder te genieten van het samen met elkaar zijn. Ik hou van reizen en ik wil graag deze eigenschap doorgeven aan mijn kinderen.

Ik wil dat mijn kinderen verschillen zien in deze wereld. Dat hun hart daarvoor open staat, voor het feit dat iedereen en ieder land anders is. Dat ze nadenken voordat ze oordelen over anderen. Het liefst wil ik dat ze niet veroordelen… Het zou mooi zijn als ze naar de wereld kijken met realiteit in hun ogen. Maar ook met acceptatie van verschillen.

 

De binnenkant van deze Dom van Aken, doet me aan de Blauwe Moskee in Istanbul denken. De kleur en opzet heeft iets van elkaar weg. De beschildering, het gele plafond en de gouden hanglampen. Met veel gouden kasten en de inrichting.

 

Ik heb maar een klein stukje te vertellen over de foto’s die jullie nu zien. Mijn bedoeling van deze post is dat ik wil dat jullie lekker gaan genieten met je leven. Laat je verwonderen om de simpele dingen om ons heen, doe waar je van droomt, bezoek waar je zin in hebt, LEVEN. Al lijkt het soms dat je helemaal niets bereikt met wat je doet. Maar als het je gelukkig maakt, doe het gewoon. Die ervaring zal je toch als persoon doen veranderen. Voor je het weet kijk je terug op je leven en kan je verbaast zijn met wat je bereikt hebt.

 

 

Ik weet niet wat jullie van al de foto’s vinden in deze post De Dom van Aken in Duitsland . Misschien zeggen jullie, wat mooi of jullie vinden het zo gewoon dat het je niet veel doet. Maar voor mij is het gewoon een ervaring die ik heb mogen beleven op deze dag. De foto’s doen me denken aan die dag en dat helpt me te relativeren en dankbaar te zijn met het feit dat ik daar even heb mogen zijn

 

Ik ben blij dat ik in vrijheid alle landen mag binnen stappen. Dat ik mag leven en reizen, gaan en staan waar ik maar wil. Dat is luxe, als je op het nieuws al die verdrietige verhalen van vluchtelingen ziet en hoort.  ♥ ♥ ♥ ♥     En jullie, hoe beleven jullie de reis die jullie maken. En reizen jullie ook graag?     ♥ ♥ ♥ ♥