Gratis producten voor je blog.


Gratis producten voor je blog.

Gratis producten voor je blog. Wat een mazzel hebben die beauty bloggers zeg. Ik heb ooit geschreven in Hebben wij een succes blog? Dat er genoeg redenen zijn waarom wij bloggen. Wegens de gezelligheid, als hobby of een andere reden. Zelfs voor gratis spullen? Gratis spullen?…..Echt ?

Als je een beauty blog hebt, dan maak je veel make-up of huidverzorging reviews. Je koopt de producten of je ontvangt ze om te reviewen. Soms lees ik wel eens een belediging dat beauty bloggers een blog beginnen voor de gratis producten. Ik heb over die opmerking nagedacht. Natuurlijk mensen die dat zeggen hebben geen beauty blog, anders schrijf je zoiets niet.  Is het wel zo?

Mijn antwoord is, er zijn geen gratis producten voor je blog.

 

⇑: Miss Sporty lipstick BFF

Zal iemand echt bloggen voor gratis spullen? Het zou kunnen dat iemand blogged alleen voor gratis producten. Dat kan. Maar het is niet verstandig omdat het niet gratis is, al denk je dat wel. Beauty bloggers blijven make-up reviewen omdat het leuk is om te doen. Sowieso dat hoop ik en dat is hoe ik het zelf ervaar.

Daarom is niet verstandig om een blog te beginnen met de reden dat je gratis producten voor je blog wilt. Ik hoop echt dat dat niet de reden is dat iemand blogged. Omdat het echt niet gratis is wat wij krijgen. Hoezo gratis? Het is ook een vorm van betaling, maar dan natura. I.p.v. geld ontvang je producten om te reviewen en wissel je je eerlijke mening. Hoe kan het gratis zijn als je uren met een review bezig bent? Denk aan de foto’s maken tot aan het uitproberen en schrijven.

Het fijne is dat je niet verplicht bent om de producten de hemel in te prijzen. Je schrijft hoe je het ervaart. En als het toevallig niet positief is, dan is er niets aan te doen. Het is het credit van de producten die van goede kwaliteit zijn en je goed bevallen. Maar het kan ook dat de mening tussen de bloggers verschillen. Logisch, want iedereen is anders.

 

⇑ LÓreal Pparis Extraordinary Oil Gezichtolie Review

Review LÓreal Huile Extra Ordinairy Oliecreme

 

 

Ik blog meer dan een jaar en ontvang soms “gratis” producten om te bloggen. Erg leuk en ik ben dankbaar. Niet voor de gratis producten, maar dat iemand mijn blog goed genoeg vind dat ik reclame voor hun producten mag maken.  Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten en hoop altijd het wonderproduct te ontdekken voor mijzelf en hopelijk hebben anderen daar dan ook iets aan als ze de review lezen. Want ze lezen ze echt. Geregeld krijg ik van iemand vragen over een product.

Gratis producten krijgen, dat bestaat niet. Tenzij de bloggers melden dat je een product toe mag sturen, maar geen garantie voor een review. Dan krijg je het pas gratis!

 

In The Balm Of  Your Hand The Balm

Zeppelin van Balm Jovi en Insane Jane van Shady Lady

Het is ook prima dat het zo in zijn werk gaat. Want de blogger zelf en het bedrijf bepaald wat ze samen gaat doen. Mijn punt is, de mensen vinden dat dit gratis producten zijn. Daar ben ik het niet mee eens. Wat is gratis hieraan? Ik ben wel benieuwd wat jullie denken van gratis producten voor je blog?

Ik hoop dat veel mensen die geen beauty blog hebben het meer begrijpen hierover. Als een term gratis producten wordt gebruiken. Hoe zit het met jullie? Ontvangen jullie ook veel gratis producten?