Gewoon wat een studentje eet


Gewoon wat een studentje eet.

Gewoon wat een studentje eet, van Leonie ter Veld. De naam van het boek trekt mijn aandacht en het woord blogspot.com helpt me om me er aan te herrineren dat ik de website van dit “Gewoon wat een studentje eet” eens bezoek.

Ik weet niet hoe ik terecht kwam op de website,  maar ik raakte meteen geinteresseert in haar blog, dus de drempel om het boek te pakken was niet zo hoog. Oktober 2014 bracht ze dit boek op de markt. Volgens haar woord met 70 beste recepten in 4 jaar tijd, van haar blog met ingredienten die je kent en geen super food. Het boek kost €20 en is makkelijk verkrijgbaar, ook via Bol.com.

 

Omdat zij ook een blog heeft is dat al genoeg reden om een recensie te maken over haar boek. Dus ik steun haar als een blog liefde als het ware. 😉 Het boek is simpel maar ook opvallend net als de naam van het boek. De cover met “Gewoon wat een studentje ’s avond eet” op een stukje gestreept papier net als je ook terug vind op haar blog. De schrijver met grote hamburger die bescheiden zit  te lachen op de cover maakt het boek nog extra benaderbaar, alsof je haar al lang kent.

Het boek geeft je ook het gevoel dat een student dit boek gewoon moeten kopen. En ik denk dat dit is ook de doelgroep is voor dit boek. Het boek brengt je terug naar je collegetijd, toen je nog op kamers woonde en makkelijke recepten moest koken voor jezelf. Haar recepten zijn simpel, makkelijk, goedkoop en bevatten zeker geen poespas.

 

Al is zijn 20 procent in dit kookboek recepten die mijn aandacht trekken en dat is best weinig. Het zijn gewoon te weinig recepten voor mij. Zoals zijzelf zegt, koken is niet mijn passie, want ze vind  koken pas leuk als er makkelijk en snel eten op tafel komt. Dat vind ik ook hier terug. Je zal nooit ingewikkelde ingredienten tegenkomen in haar recepten. Dat kan een pluspunt zijn. Er zijn genoeg mensen die gewoon lekker willen eten en snel en gezond kunnen koken. Daarbij zullen haar recepten die mensen aanspreken. 71,791 volgers op haar Facebook is het bewijs.

Al zegt zij dat ze van simpel en makkelijk houd met haar eten, je merkt wel dat zij toch meer weet over eten, tenminstens op haar eigen manier met wat en hoe zij kookt. In het boek staan wat tips en hoe zij er mee omgaat met boodschappen en koken zelf. Er zijn een paar gerechten die er lekker uitzien zoals je ziet op de foto’s in dit blog. Dat zijn allemaal gerechten waarvan ik denk, die wil ik wel eens maken.

 

 

Ik vind dat het boek echt geschikt is voor een student die hiermee inspiratie op kan doen of voor de beginner bij het koken, en voor iedereen die niet zoveel tijd wil besteden aan het koken.

Verder kan ik het niet laten om dit boek te vergelijken met ander boek waarvan ik ook een recensie ga maken, en dat is Power food, het tweede boek van Rens Krose die ik tegelijkertijd mee heb genomen in deze recentie van “Gewoon wat een studentje eet”. Het boek van Rens is zeker het tegenovergestelde van dit boek. In Power food zitten veel natuurlijke en super foods als ingredienten. Ik zie Power food als een hele mooie luxe bloem.

En ik zie “Gewoon wat een studentje eet” als een soort muurbloem. Dat is ook hoe dit boek probeert over te komen denk ik. Geen goed of niet goed boek, het is kwestie van smaken verschillen.

 

Wat mij opgevallen is, is dat als ik haar blogspot.nl heb bezocht ik haar zie in een vrolijke gele jurk, dat oogt al beter. En veel van haar recepten in haar blog zien er nog lekkerder uit dan sommige recepten uit dit boek. Maar dat is gewoon mijn mening. Er is niets mis met haar boek. Het ligt gewoon aan hoe ze het wil presenteren en wat ze wil bereiken met dit boek.

 

Ik weet niet of je dit boek echt nodig hebt als je haar blogspot gewoon altijd kan opzoeken voor een nieuw recept. Ik weet dat zij niet voor niets een boek heeft, met 71,791 volgers op facebook verdien je ook wel een boek. Verder zie ik ook dat zij naast haar blogspot ook een wordpress website heeft die you need is een gatget plaform heet. Toch heb ik meer voorkeur voor haar blog. Misschien omdat ik zelf al stuk verder met mijn kookkunsten dan “Gewoon wat een studentje eet”. Wel een prima kado voor je dochter, zoon of vriend die op de kamers gaat wonen.

♥ ♥ ♥ ♥    Kennen jullie dit boek of misschien haar blog? Wat denken jullie ervan?     ♥ ♥ ♥ ♥