Tag geld in je leven


Tag geld in je leven.

Tag geld in je leven. Door Kim heb ik deze leuke tags geld in je leven overgenomen. Origineel van Godelieve. Geld speelt een grote rol in ons leven of je wil of niet. Ik heb zelf ook iets met het woord geld. Wel merk ik dat hoe ik omga met geld en mijn manier van gebruiken verandert in de loop van de jaren. Al wil ik  genoeg geld hebben dat ik niet te kort kom.  Aan de andere kant waardeer ik meer in simpele dingen dat  belangrijk is zonder geld te kosten.

Hier is het eerlijke antwoord op de geld vragen.

1. Wat kocht je van je allereerste geld?

Eerlijk gezegd weet ik het niet meer. Maar als ik me kan bedenken dan kocht ik graag een eraser van 50 cent (Bath) en snoep denk ik.

2. Kreeg je als kind zakgeld?

Ik krijg vanaf mijn 5e jaar al zakgeld 2 Bath (€ 1 = 40 Bath) En daar mocht ik snoep van kopen op school van mijn moeder. Lunch nam ik mee van thuis. En 2 Baht was meer dan genoeg toendertijd. Ik deelde zelf vaak snoep met andere kinderen die geen geld heb gekregen. Ik vind gauw mensen zielig.

3. Leerde je je kind sparen?

Mijn kinderen krijgen vanaf hun 6e jaar al zakgeld. De helft moeten ze sparen. De andere helft mogen ze gebruiken zoals ze willen. En als ze iets duurs willen hebben, zoals een Laptop of X box moeten ze sparen. Al helpen we ze wel met een bedrag er bij als verjaardag kado natuurlijk.

 

4. Wat kocht je van je eerst verdiende salaris?

Mijn eerste verdiende salaris gaf ik aan mijn moeder met liefde.

5. Wat zou je doen als je de loterij won?

Daar droom ik heel vaak van…hihi. Het ligt eraan hoeveel ik win natuurlijk. Als het tientje is dan heeft het geen zin. 😉 Maar als ik 30 mijoen win dan denk dat ik een wereldreis ga maken met mijn hele gezin en ik huur ook een docent om mijn kinderen les te geven. Daarna geef ik mijn familie, broers en zussen, mijn ouders ook ieder 1 mijoen. En ik zet een welzijn bedrijf op in Nederland om alle vrouwen op te peppen. Ook een bedrijf in Thailand om mensen aan werk en met eduatie te helpen. Denk ik. Ik blijf bloggen over mijn leven. Dan kan ik Naked palette kopen zonder me schuldig te voelen.

6. Je krijgt een extraatje van 100 euro, wat doe je ermee?

Ik denk niet dat ik iets mee doen. Bewaar ik tot ik echt iets wil hebben denk ik. Nu heb ik ook genoeg geld vind ik. Doe ik ook niet echt iets mee. Ik blog, werk, kinderen opvoeden, ben een moeder en partner, doe boodschappen, af en toe koop ik iets en geniet al met mijn leven met of zonder geld.

7. Bespaar je bewust en zo ja, waarop? Bespaar je wel of niet?

Ik bespaar op heel veel dingen bewust boodschappen doen, kleding, make-up. Ik verdiep me er ook graag in. Eigenlijk probeer ik op alles te besparen. Alleen ik leef wel. Daardoor kan ik alles doen wat ik wil.

 

8. Vind jij dat geld gelukkig maakt?

Ik vind zeker dat geld gelukkig kan maken. En ik weet zeker dat ik ongelukkig kan worden zonder geld. Om naar huis (Thailand te gaan) maak me gelukkig, maar als ik geen geld heb denk ik niet dat KLM zomaar mijn gezin gratis wil laten vliegen. Ik blog graag en maak ook graag reviews voor make-up ( al laat ik me vaak afleiden door andere dingen, zoals deze leuke tags ;-)) moet ik ook met geld dit blog betalen. Maar ik vind niet dat, als je geld hebt, je altijd gelukkig bent. Ik heb nu geld en ben niet daardoor gelukkig geworden. Maar stel voor dat ik nu geen cent heb, dan ben ik doodongelukkig. Echt wel.

9. Sparen of uitgeven?

Vroeger was ik een “spaar freek”. Gelukkig mijn partner is het tegenovergestelde. Dat houd ons in balans. Ik spaar in dingen die ik niet echt belangrijk vind en kan soms daardoor een hoog bedrag uitgeven aan wat ik wel belangrijk vind.

10. Wat zou je doen als je opeens heel erg rijk werd?

Ik antwoord het al in nummer 5.

Hier heb ik de tags geld van je leven ingevuld. En dit is mijn allereerste tag op mijn blog, die ik met plezier beantwoord heb. Ik tag niemand maar vind wel hele leuke tags voor iedereen. Lieve mensen, neem het over en ga er op los met je antwoorden. Tot de volgende tags.

Lees ook:

De Beauty Routine Tag.

De kort maar krachtig tag.

parfum tag.