I’m perfect! you look discusting!


I’m perfect! You look discusting!

Ik meen het echt! Precies zo als ik opschrijf. Ik ben perfect en jij ziet er walgelijk uit! Hoe durf ik? Dit is de postblog van vandaag het gaat over uiterlijk en het mooi zijn. Lees verder om te zien hoe belangrijk uiterlijk is? En hoe mensen er op reageren en wat de impact er van is?

Het heeft met iedereen te maken, het gaat over onze mening, in onze media en de fasion industrie. Ik ben bang dat tegenwoordig alles moet kunnen worden besproken. Iedereen heeft een mening over alles en anderen. Alleen omdat deze persoon online komt. De eerste video laat zien een perfect er uit zien. En kijkt goed hoe word je een perfecte vrouw.

 

 

Is het haalbaar om perfect te zijn. Wat voor boodschap geeft de media aan ons? Wat vinden wij als we zo’n vrouw op een tijdschrijf of op de televisie zien komen? Ziet een echte vrouw er ook zo uit? I’m perfect! you look discusting! is een tweede inspiratie film die ons een andere kijk kan geven over mooi zijn.

Ik heb zelf ook een beauty blog en doe de review over cosmetica. Ik maak mezelf ook op. Net als de vrouw, beauty blogger, in de video hier beneden Ik maakt me soms ook druk om hoe ik er uit zie en overkom op de foto’s in mijn blog. Je wilt een mooie blog maken en daar horen zeker ook mooie foto’s bij. En ik zelf, ik ben ook het gezicht van mijn website. Dat is hoe belangrijk je foto’s zijn als je een beauty of fashion blog hebt. Het is niet dat ik zo trots of blij over mijzelf ben en overal op mijn website Choosebeautiful. NL mijn foto’s moeten opduiken. Maar iemand moet een model zijn. Aangezien ik  mijzelf niet kan veroorloven om Doutzen Kroes of Victoria Secret als model te betalen  zal ik het voorlopig moeten doen met mezelf als model. Het is gewoon praktisch en handig en belangrijkste lekker goedkoop dus!

Ik heb besloten toen ik begon met de reviews dat ik mezelf en de make-up wil laten zien zoals het is. Ik ben geen make-up artiest, ik ben gewoon een vrouw die er graag goed uit wil zien, zoals alle vrouwen. Het mooie is dat het mijn website is. Ik kan alles doen wat ik wil. Dus wordt vaak een oogschaduw uitgetest, omdat ik daar gek op ben. En vaak zonder mascara, omdat ik echt amper mascara gebruik. Ik heb vaak last van mijn ogen door mascara als ik hem langer draag.

Misschien is dat het andere beeld van make-up dat wij overal zien. Mascara bij oogmake-up. Maar dit ben ik. Ik ben geen mascara vrouw. Er daardoor heb ik een slecht beauty blog? Ik weet het niet. Ik ben gewoon mezelf. Ik vind dat ik het niet hoef te doen, alles wat anderen doen. Tuurlijk is het leuk als iemand me mooi en geschikt vind om een beauty blog te hebben. Maar het is nog leuker als ze mijn persoonlijkheid ook leuk vinden. Al heb ik beauty blog, het gaat hier Choosebeautiful.NL niet alleen om uiterlijke vertoning.

Het programma “360º” op mijn telefoon om mijzelf mooier te laten lijken op de foto’s, heb ik nooit gebruikt. Ik vind het prima als anderen dat doen. Maar ik voel me niet echt geroepen om het ooit zelf te doen. Niet dat ik mezelf zo mooi vind. Maar ik vind het ook goed zo, dat ik er niet perfect hoef uit te zien op de foto’s. Al probeer ik mooie foto’s op website te zetten van mezelf natuurlijk.

 

 

Dit is zo’n inspirerende film over het schoonheidsbeeld van vrouwen. Waarom zijn wij zo onaardig tegen elkaar als vrouwen, dat is ook een van de redenen dat ik de  wees eens aardig post heb gemaakt. Soms kunnen wij als vrouwen best hard zijn voor elkaar. Terwijl wij allemaal meer op elkaar lijken dan wij denken. Wij willen allemaal geaccepteerd worden en mooi worden gevonden. Je bent ook een vrouw. En eerlijk is eerlijk wil je er niet goed uitzien? Wil je echt niet mooi zijn, als je de keus hebt?

Wij worden veroordeelt door andere mensen om ons heen. De media zet de standaard wat een normale vrouw nooit zal halen zonder wondermiddel of botox. Hoe kunnen wij onszelf beschermen tegen het ideaalbeeld dat we in de media zien? Hoe zeggen wij over onszelf en onze jongere generatie wat echt schoonheid is? Het hebben van sproetjes, rood haar, acne, donkere kringen onder je ogen, een slecht gebit, beugel etc. Als je er anders uitziet, is dat lelijk? Hoe gaan we hiermee om als je er anders uitziet? Wie bepaalt wat mooi is?

Wij doen er alles aan om er goed uit te zien. Daarom maakt de cosmetica en Fashion industie zoveel winst, ieder jaar weer. Als het om uiterlijk gaat hebben wij vrouwen er veel voor over. Of wil je ontkennen dat je helemaal niet om je uiterlijk geeft? Als dat zo is, applaus, goed voor je!

Ik heb geluk dat ik niet echt veel acne problemen heb. Dat is het enige voordeel van een droge huid denk ik. Maar ik kan me voorstellen hoe erg het is om zoveel te hebben. Ik word nu ouder, ik ben me al bewust hoe mijn huid verandert. Er is niets mis mee, dat wij er niet perfect uitzien zoals een model in een tijdschrijf of in de video. Als je nu ziet wat er wordt gedaan met fotoshop. Dan zal je beseffen dat het beeld niet echt is en het niet haalbaar is om zo er uit te zien.  Wat ik probeer te zeggen is dat er is niet mis mee is met ons, ons gezicht en lichaam. Imperfectie hoort bij het leven.

Al kunnen we niet ontkennen hoe belangrijk de uiterlijke vertoning is, voor een vrouw zowel voor een man.  Anders waarom gebruiken wij vrouwen make-up en verzorgingsproducten? Omdat wij er graag goed uit willen zien. Toch? Of gebruik je het omdat iedereen het doet? Misschien te veel geld en tijd over hebt….?

 

 

Ik sluit deze post vandaag af met een liedje van Colbie Caillat. Een mooi lied dat echt precies aansluit op dit onderwerp. Iedereen wil graag mooi zijn en er mooi uitzien, ik vraag het me af, waarom willen wij dat, mooi zijn? Mooi er uitzien voor ander mensen. of alleen voor onszelf? Mooi om de hele dag onszelf lang in de spiegel te bekijken en te bewonderen? Zijn wij zo oppervlakkig? En wat is de betekenis van het woord mooi zijn eigenlijk?

Ons uiterlijk is belangrijk, maar wat wij ook moeten beseffen is hoe wij er uitzien van de binnenkant net zo belangrijk is, misschien nog belangrijker. Met zelfliefde, zelfwaardering en zelfvertrouwen. Dat is de beste eigenschap om ons te beschermen tegen de buitenwereld. Besef goed, wat is de mening van een laagje make-up? Met of zonder make-up?  En hoeveel hebben wij nodig? Ik vind dat een goede, sterke persoonlijkheid er voor kan zorgen dat wij ons tegen tegenslagen, tegenstoten in het leven kunnen wapenen. Dat versterkt ook ons gevoel voor mooi zijn. Dat je van jezelf houdt, goed voor je lichaam en geest zorgt, aardig bent tegen anderen, maar ook weer niet te kort aan jezelf doet. Lekker in je vel zitten dat is een omschrijving wat het woord mooi zijn betekent.

Gebruik gewoon allebei combinaties van make-up, kleding (beauty outside), je mooie karakter (beauty inside) laat de wereld zien, wie je echt bent en omarm jezelf. Wees trots, blij en gelukkig met jezelf.  Dit is mijn mening hierover de wereld van make-up,   ♥ ♥ ♥ ♥     wat is jullie mening hier over? Ik ben benieuwd?   ♥ ♥ ♥ ♥