positief over jezelf


Positief over jezelf. 

Als vrouw hebben wij het talent om onszelf naar beneden te halen, door de kritiek die wij hebben op onszelf. Een kilo te veel hier, wat vet te veel daar. Die jurk past niet zo mooi meer omdat wij wat aangekomen zijn. Constant halen we onszelf naar beneden. Maar dat is niet eerlijk, wat kunnen we doen om weer positief over jezelf te worden? Het is zo makkelijk om wakker worden en meteen een down gevoel te krijgen.

Het begint al bij het weer dat zo treurig is, waarom is het zo donker, waarom schijnt de zon niet. Gisteren net iets te laat naar bed en slecht geslapen. De hele week zit vol met plannen en de “to do list”. Weinig tijd en even gehaast om alles voor elkaar te krijgen. Als je ook nog moeder bent dan heb je het meteen al druk, de kinderen moeten op tijd naar school of verzorgd worden. Oh ja waar is de gym tas. Vergeten om boterhammen te smeren, even snel op het laatste moment.

Het valt niet mee en je kunt niet meteen omschakelen en helemaal meteen in harmonie met jezelf zijn. Dat hoeft ook niet. Handel zaken af die moeten gebeuren is je prioriteit. Daarna, als je er aan toe bent, dan neem een rustmoment en neem je je dag door.

Ben je al tevreden met hoe het gegaan is vandaag? Zo nee, waar ging het fout? Heb jij het veroorzaakt of iemand anders? Hoe kan je dat voorkomen en oplossen. Oké, je bent niet altijd positief maar je wilt het wel zijn. Wat kan je misschien beetje helpen om op het goede pad te blijven.

Jezelf accepteren en positief denken over jezelf, hoe doe je dat?

 

 

 

 

Vergeef eerst jezelf. Maak het wat makkelijker voor jezelf. Als je niet blij bent met hoe het gegaan is of de fouten die je hebt gemaakt. Dan begin je er hier bij om jezelf te vergeven. Want je bent ook maar een mens. Een mens maakt fouten, leer van je fouten. Maak volgende keer de goede keus. Zorg dat je iedere keer beter wordt. Minder fouten maken, maak je trots op jezelf en krijg ook een beter beeld van jezelf

⇒ Denk niet te veel als je tijd over hebt. Zit niet de hele dag te piekeren. En als je jezelf betrapt dat je zit te mokken over zaken waar je geen controle over hebt en er niets aan kan doen. Doe het dan anders. Niet piekeren maar hou je bezig, doe waar je goed in bent, of dat je werk is, of je hobby, wat dan ook, het helpt om je zelfvertrouwen te boosten als je goed in iets bent.

⇒ Geef iedere dag een compliment aan jezelf 3 @ 5 dingen, hoe goed je er uit ziet tot wat je goed hebt gedaan, een soort van positieve gedachte over jezelf.

Probeer nieuwe dingen uit. Dan verzeker je jezelf dat je nog veel kan doen en bereiken. Probeer ook dingen buiten je comfort zone. Verras jezelf dat je beter kan dan je jezelf credit geeft.

⇒ Verander wat je niet leuk vindt aan jezelf. Als je tevreden bent over jezelf en wie je bent, hoe je er uit ziet. Dan krijg je ook vanzelf meer zelfvertrouwen dan wanneer je denkt dat je je schaamt over jezelf, dat je te dik, te dun of te lui bent. Maar verander alleen als je dat echt wilt en voor jezelf. Niet door opmerkingen van anderen.

⇒ Stop jezelf te vergelijken met anderen. Dat is echt dodelijk. Er is geen betere manier om het erger te maken dan dit. Als je het niet laten kan, vergelijk je dan met mensen die het minder hebben, zonder armen of benen of zo. Leer van hun. Wat zij allemaal kunnen doen, als die mensen niet opgeven, waarom zal jij het dan wel?

Kijk met een ander perspectief. In plaats van je naar beneden te halen. Geef je zelf juist een schouderklopje. Zelfs als dingen anders gaan, heel anders dan je verwacht had. Je leert altijd wat. Zoek positieve dingen in alles wat er gebeurt in plaats van negatieve zaken.

 

 

 

Laat mensen maar een mening hebben, je hoeft niet te reageren op hun mening. Het is een persoonlijk idee van iemand, het betekent niet dat ze gelijk hebben. Je weet zelf het beste wat goed bij je past. Niemand kan je naar beneden halen als je daar geen toestemming voor geeft.

⇒Realiseer dat je niet perfect hoeft te zijn. Ontdek jezelf en leer van jezelf te houden in je min en je plus punten.

⇒ Help anderen, dat geeft je zeker een goed gevoel over jezelf. En andere mensen worden geholpen. 2 vliegen in een klap.

Omring je met positieve mensen. Een familielid of vrienden die alleen maar klagen en afkraken, verban ze uit je leven. Of blijf er zo ver mogelijk bij uit de buurt. Een simpele manier om te ontdekken met wie je moet omgaan en van wie je gelukkig wordt. Dat is goed. Iemand die alleen maar stress oplevert dat je daar van tevoren al geen zin in hebt. Dat zegt genoeg. Natuurlijk kun je niet iedereen ontwijken. Maak slimme keuzes. En vergeet niet dat in je hele leven je een goed support system nodig hebt.

⇒ Geef iedere dag een compliment aan jezelf 3 @ 5 dingen, hoe goed je er uit zien tot wat je goed hebt gedaan, een soort van positieve gedachte over jezelf. Zoals wij hier op de website iedere dag proberen te doen. Positieve gedachte van de dag.

 

 

Maar verwacht niet dat je 24/7 positief kunt zijn, zo lang het de meeste tijd van je bestaan is, is het al heel wat.  ♥ ♥ ♥ ♥    Hebben jullie ook nog meer tips voor me als het om positief zijn over jezelf gaat?    ♥ ♥ ♥ ♥