Beauty love food 1


Beauty love food 1

Beauty love food 1. Ik hou van eten. Laten we wel zijn, eten is een troost voor mij, mijn manier om te genieten van het leven. In deze post vertel ik waar ik van heb genoten toen ik een week wegging in de herfstvakantie vorige week, naar Overijsel.

Ik ga regelmatig buiten de deur eten. De laatste tijd misschien wat minder vaak dan vroeger, maar wanneer ik dat doe, kan ik er echt met volle teugen van genieten. Chinees eten is niet vreemd voor Nederland. Ik zat een paar dagen geleden nog in Geesteren en ging daar ook naar de plaatselijke Chinees. Een ouderwets Chinees restaurant waar geen hippe tafels of stoelen stonden.

Alles ziet er een beetje oubollig uit. Binnen was niemand. Maar ik wilde nu eenmaal uit eten. En dit restaurant was mijn enige keus op dat moment anders wordt een snackbar. Even zonder kinderen. Hoe lekker kan dat zijn?

 

 

Qua uiterlijk heb ik niet veel verwachtingen. Ik dacht, ik zie het wel. Tot mijn verbazing blijkt het een goede gok te zijn. De serveerster is vriendelijk en aardig, door haar komen wij niet te kort. Ik heb Tipan met varkensvlees en mijn partner bami pangang met nasi en bami. Het eten was verrukkelijk. Bij Tipan gerechten kan ik echt mijn vingers aflikken. Zelfs de nasi is lekker.

Over de inrichting, ik hou van een match van nieuw en oud. Dit restaurant was alleen maar oud. Toch heb ik van alles genoten, ik genoot van de ouderwetse inrichting en het echt verrukkelijke gerecht dat ik had besteld. De kwaliteit van eten was echt goed. Verder in het hele restaurant zat niemand. Normaal vind ik het zo ongezellig als wij de enige zijn in een restaurant, maar keer had ik er geen moment last van. Rust, ruim en lekker, heerlijk vond ik dit.  Al liepen er wel constant mensen heen en weer voor afhalen, dat zagen wij van gelukkig verre afstand.

 

Een week in Twente heb ik meer gegeten dan ik hier zal laten zien natuurlijk. Alleen ik was niet echt steeds bezig om foto’s te maken. Soms deed ik het wel en soms weer niet. Met zelf koken in het huisje waar wij zaten op de Herterij of buiten de deur eten geniet ik net zoveel. Op de foto’s hier beneden hebben wij geluncht in Duitsland. Ik had voor salade gekozen.

Mijn lichaam schreeuwt om groenten en daar luister ik natuurlijk naar. Normaal eet ik ook alles waar ik zin in heb. De andere lekkere dingen zijn van mijn kinderen. Ach, het is vakantie, Neem maar iets zoets voor de lunch waarom ook weer niet. Lekker verwennerij door papa natuurlijk. Mannen hé…

 

 

Onderweg naar huis waren wij bij Mac Donalds gestopt, ongepland, was weer mijn partner zijn idee ( alles was fout is en niet deugd is altijd zijn idee natuurlijk;-)). Mijn kinderen hadden er wel zin in. Ik zie ook hoe andere kinderen rond rennen en lachen om me heen. Zal dat door het Happy Meal komen? Hoe doen ze dat toch?

Je kunt fastfood misschien afkeuren en er een mening er over hebben, maar als het om Happy Meals gaat, petje af voor de marketing die achter het bedrijf zit om er een succesvolle zaak van te maken. Ik denk dat er maar weinig kinderen in Nederland zijn die het Happy Meal niet kennen.

Misschien kan ik mijn blog maar beter ”Happy Blog” noemen, wie weet boek ik net zoveel succes als Mac Donalds. 😉 Je zult misschien denken, een blog met Mac Donald, wat is daar bijzonder aan. Dus niet het is gewoon lekker, alle foto’s hierbij die ik jullie laten zien zijn gewoon lekker. Het maakt me gelukkig en ik post graag over dingen die mij gelukkig maken. Meer verhaal zit er niet achter.

Het is een jaar geleden dat ik een Big Mac had gegeten terwijl ik dol ben op Big Macs, waarom weet ik ook niet. Het is gewoon heerlijk. Het is geen gezonde hap en volgens het nieuws een aantal jaar geleden moet ik hier 3 uur over doen om al de big Mac calorieën te verbranden dat weet ik, maar wat kan mij het schelen, ik ben het waard, niet alleen voor L’Oréal  maar ook voor een Big Mac!

 

Voor mij niet eten is mijn lust en leven, ik ben niet voor niets een Thaise. Ik geniet van alles wat me gelukkig maakt in het leven. Zelfs van Junk food zoals dit. Waarom ook weer niet? Het houdt alles goed in balans. Te braaf is ook niet goed. Welkom in mijn wereld. En jullie eten jullie wel een Fast Food?

Lees ook: Thaise salade met tauge,Mislukte Kip Chimichurri en De makkelijke en gezonde lunch.