Review: Utsukusy Jojoba olie.


Review: Utsukusy Jojoba olie.

Utsukusy Jojoba olie. Ik denk dat er niemand is die Jojoba olie niet kent. Maar weten jullie ook wat de eigenschappen van deze olie zijn? Feit is dat het geschikt is voor alle huidtypes. Wist je dat Jojoba olie SPF 4 van nature de eigenschappen heeft van zonnebrandolie?

In sommige landen wordt dit hiervoor gebruikt. En Jojoba-olie kan er voor zorgen dat je wimpers sterker worden en minder snel uitvallen. Eerlijk is eerlijk, dit is ook nieuw voor mij. (Ik heb jullie al eerder verteld hoe veel ik bijleer door te bloggen) Zie Utsukusy Meidoorn Hydrolaat artikel.

Het is een natuurlijke antioxidant die goed is voor de geïrriteerde huid, eczeem, psoriasis, de vette huid en de ouder wordende huid, het heeft een ontstekingsremmende werking, een relatief hoge concentratie vitamine E en gezonde vetzuren. Een heel breed scala eigenschappen en werking dus. De afwezigheid van onverzadigde vetzuren zorgen dat de houdbaarheid van Jojoba olie langer is dan de meeste oliën. Door Jojoba olie te mixen met een andere olie verleng je ook de houdbaarheid van die olie.

 

 

Het laatste jaar is olie gebruiken weer populair. Heb je jezelf wel eens afgevraagd wat is het beste om te gebruiken, crème of olie?

Is olie gebruiken beter dan crème? Niet perse. Belangrijk is wat bij je past, en hoe je huid reageert op de producten. Kies wat bij je past, dat is het sleutelwoord als het om verzorgingsproducten gaat. Eigenlijk geldt dat voor alles in je leven, Je voedsel, sporten, je werk, je woonplaats, zelfs je partner, “kies wat bij je past” 😉

Ik persoonlijk gebruik het graag allebei. Wel gebruik ik liever olie die snel, moeiteloos en direct wordt opgenomen door mijn huid. Dat is ook wat deze Utsukusy Jojoba olie doet. Na het smeren en inmasseren ervaar ik helemaal geen vet laagje wat achterblijft. Super dit. Al dat plakkerige en vettige, bah, dat haat ik, wij zijn toch mensen en geen olie bal.

De geur van deze Utsukusy Jojoba olie is wel iets waar ik aan moet wennen. Het heeft een vrij sterke en kruidige geur. Het is duidelijk geen parfum (vermoed ik), precies zoals mensen tegenwoordig, geen dit geen dat.. geen parfum en het liefst zo puur mogelijk.

 

 

 

Wat kan je doen met deze Utsukusy Jojoba olie? Ik zet het hier op een rijtje voor jullie.

⇒ Het doet wonderen voor een huid met acne

⇒ Lippenbalsem

⇒ Nachtcrème

⇒ Lotion na het scheren

⇒ Hoofdhuid en haar inmasseren

⇒ Om je gezicht te masseren

⇒ Make-up af te halen, gezicht reinigen

⇒ Een paar druppels olie in het badwater voorkomt uitdrogen van je huid.

 

 

Dit zegt utsukusy:

De houdbaarheid van kort houdbare olie wordt verlengd door deze met jojoba olie te vermengen. In de koelkast stolt jojoba. Jojoba olie blinkt uit in veelzijdigheid. Bij een vette huid vermindert jojoba de talgproductie en beschermt tegen acne. Bij een normale huid werkt jojoba voedend en maakt de huid glad en zacht. Bij een droge huid beschermd jojoba tegen vochtverlies.

Bovendien beschermt de olie, doordat er een waslaagje op de huid achter blijft, tegen schrale wind, luchtvervuiling en zon. Jojoba heeft een lichte beschermingsfactor en zal de bruine kleur langer vasthouden. Bij zonnebrand en andere huidklachten zal jojoba genezend en kalmerend werken. Ideaal bij luieruitslag. Een druppel in de haarpunten verbetert de conditie van het haar.

 

Utsukusy Jojoba olie.

Inhoud 150 ml € 37.

Ik laat mij met jojoba olie masseren. Je kunt jojoba olie puur gebruiken of mixen met een paar druppels esthetische olie of mixen met een basis olie. Ik heb mijn gezicht met pure Utsukusy Jojoba olie laten masseren en een mix van basis olie (die heeft Utsukusy ook in het assortiment) en Utsukusy Jojoba olie om vervolgens mijn hele lichaam te masseren. 

Mijn ervaringen met deze olie. Wat moet ik zeggen. Behalve de geur die een beetje kruidig is, het heeft iets weg van sesam olie, maar zachter qua geur, dat moet wel wennen, zie ik geen enkel nadeel van dit product. Het komt in een donkere fles die zorgt dat de kwaliteit van de olie goed blijft door het licht wegte houden. De olie komt uit een klein gaatje wat het heel makkelijk maakt om het product te doseren. De olie trekt heel snel in de huid. Heerlijk is dat er geen vet, vervelend laagje achter blift wat de hele tijd blijft plakken.

Het zorgt dat mijn huid soepel, zacht en gehydrateerd wordt, al de ander eigenschappen die erbij horen, zoals bescherming tegen de zon of meer vocht vasthouden voor mijn droge huid. Dat kan ik niet wetenschap bewijzen, maar het voelt gewoon gevoed en fijn door dit product. Dat is mijn ervaring en ik gebruik het met plezier. De massage is ook zeer geslaagd. Verrukkelijk, uitgerust dankzij de masseur en zeker door hulp van de kwaliteit van deze Utsukusy Jojoba olie. Het weer een mooie verwennerij!

 

 

Lees ook de andere review van Utsusuky:

 Utsukusy Kirameku Home Care Kit Eyes.

Utsukusy Sho Make Up Remover.

Rijstritueel Japanese relaxing pakket

⇒ Onsen de Dogo

Cedar Essential oil

⇒ Meidoorn Hydrolaat

 

Hebben jullie ervaring met Jojoba olie? Of misschien met een andere Jojoba olie? Ik ben echt benieuwd naar jullie ervaring. Je vindt Utsukusy Jojoba olie op Utsukusy – schoonheid.nl Meer updates van activiteit van Utsukusy? Neem een kijkje op hun facebookpagina.