Interessante post van de dag. #1


Interessante post van de dag.

Ik heb vandaag een blogpost die ik in het zonnetje wil zetten, het verhaal van Sheila  Wat als je eigen schoonheid je niet bevalt?  van Beineffable.com

Hier is een van de twee verhalen van een mede blogger die een hele Interessante post van de dag schrijft over schoonheid. En choosebeautiful.nl richt zich graag op schoonheid gebied.

 

Wat als je schoonheid je niet bevalt?

 

Dit was mijn reactie op de blogpost van Sheila:

“Je verhaal is herkenbaar omdat ik ben opgegroeid in Thailand en heel veel Chinezen wonen ook in Thailand. Trends uit Korea en Japan zijn bekend en populair in Thailand. Zelfs veel Thaise vrouwen hebben zelf dubbele oogleden en neuscorrectie onder gaan om mooier te worden. En alle creme’s en producten zijn whitening om zo wit mogelijk te lijken.

Omdat ik geen typisch Thai’s gezicht heb, met enorm grote ogen wat ongewoon is in Thailand heb ik daar minder last van mijn uiterlijk. Al was ik ook soms onzeker net als alle andere jonge meisjes. Maar vaak voel ik me een op andere manier toch trots en blij met mezelf. Misschien omdat ik heel goed kon leren en dat eist ook respect van leeftijdsgenoten. Dat is mijn bescherming, dat ik besef dat het niet alleen om uiterlijk draait. Toen ik in Nederland kwam was ik ineens mooi vanwege mijn bouw, uiterlijk en huidskleur wat mij deed verbazen. Dus mijn conclusie; als iemand mooi dan is ze mooi ongeacht de kleur en uiterlijk, maar het hangt af van normen en waarden van het land waar je woont en dan ook nog de binnenkant. Iedere cultuur heeft een meningsverschillen als het om schoonheid aankomt. Dat je blond bent met blauwe ogen, lichte oogkleur betekend niet meteen dat iemand mooi is en dat is zeker geen reden om jaloers op te zijn. Maar dat is gewoon mijn mening.”

 

Wat als je schoonheid je niet bevalt?

 

Ik denk dat iedereen een eigen mening heeft over schoonheid. De vraag is wie bepaalt wat mooi, bijzonder en boven alles wat anderen er over denken?

Een verhaal om er over na te denken aan schoonheid van onszelf en van anderen. Net als anderen heb ik ook mijn manier van denken als het om schoonheid gaat. Wat vinden jullie van het verhaal van Sheila of mijn verhaal. Misschien hebben jullie ook wat om erbij toe te voegen?