De wijze les die ik leerde door mijn opgemaakte gezicht.


De wijze les die ik leerde door mijn opgemaakte gezicht.

In post met of zonder make up, Leven van een beautyblog, mijn kijk op de wereld van make up en waarom heb ik een beautyblog?, heb ik mijn geschiedenis verteld over hoe ik omga en denk over make up. Mijn denken aan make up is een beetje veranderd na die tijd.

⇒ Alles op zijn tijd.

Anderhalf jaar geleden, toen ik begon met make up te leren kennen, en nu heb ik de make up cursus achter de rug. Dat doet een mens als ik veranderen. Sinds die tijd draag ik make up meer serieus. Ik kan zonder make up, maar vind het veel te leuk en super gezellig om mijn gezicht tegenwoordig te schilderen.

 

Ben ik te laat begonnen met opmaken? Voor andere vrouwen misschien wel, maar voor mij niet. Vroeger droeg ik alleen mijn zelfvertrouwen, nu make up en zelfvertrouwen. Alles op zijn tijd. Ik was gewoon niet klaar toen en nu wel. Daar is niets mis mee. Iedere dag draag ik mijn make up met plezier, geniet en straal en dat is te zien.

 

 

⇒Het hoeft niet allemaal perfect. Zo is het leven ook niet perfect.

Misschien doordat alles niet zo egaal en glad is (Ik geef leeftijd de schuld ;-)) . Beetje litteken hier en een spoor van puistjes daar, toch gebruik ik vaak geen foundation. Ik vind mijn niet egale gezicht juist mooi. Het is net als een teken van wie ik ben. Ik ben 40 en dat mag je ook zien op mijn gezicht. Het hoeft niet allemaal perfect te zijn.

 

⇒ Wens je zelf.

Of je met make up begon op je 14e of je gebruikt helemaal geen make up en bent dat ook niet van plan om te doen. Dat is ook meer dan prima. Wens je zelf. Je hoeft je vriendin, buurvrouw niet na te doen. Er is ook genoeg innerlijk licht dat zorgt dat een vrouw mooi is zonder make up.

 

⇒ Veroordeel een ander niet.

Daardoor breng ik hier, al staan wij anders in het leven. Wij vrouwen kunnen elkaars keus respecteren. Als iemand zo mooi geworden is met make up, dan gunnen wij haar dat. Iemand zonder is ook haar goede recht. Laat iedere vrouw vrij zijn zoals zij wil. Respect, dat verdient iedere vrouw.

 

 

⇒ Leer van je fouten.

Bridget Jones zei in haar laatste film (Bridget Jones baby) dat zij niet altijd dezelfde fout kan blijven maken. Zij maakt liever nieuwe. Hoe leuk Bridget ook is. Het is een unieke vrouw. Hoeveel vrouwen hebben zo’n geluk als twee mannen haar aanbieden de vader van haar kind te willen zijn op de manier die je ziet in de film. Zij is gewoon een leuk, mislukt, onhandig maar extreme geluksvogel.  Dus ik geloof niet alle Bridget filosofie.

Vandaag is je make up waardeloos, morgen heb je nog een kans dat je de fout hersteld. Ik denk dat iedere vrouw eens wel zulke fouten maakt. Kijk terug in de trend van vroeger waar je denkt. “What am I thinking? ” Daarom “ If you know better, do better”

 

Let’s tweet:

If you know better, do better Klik om te Tweeten

 

 

⇒ Ik ben goed zoals ik ben.

Net als ik, al heb ik met make up nog steeds een rimpel hier, of een littekentje daar. Niets mis mee, omarm jezelf. je hebt tenminste nog een arm, been en gezicht om op te maken. Denk aan iemand die een brandwond op haar gezicht heeft. Dan zullen wij nooit meer klagen.

 

⇒ Koester het moment.

Al die kleine zwarte spotjes en pigment op mijn gezicht herinneren mij om op dit moment te leven. Vroeger had ik een egaal gezicht, maar ik zag dat nooit. Waardeerde het nooit. In plaats daarvan maakte ik mij druk om over weer andere dingen…Oh wat heb ik een dikke benen? Nu denk ik “wat een mooie huid heb ik” (niet dat het zo is, maar zo denk ik er over) Als je ouder wordt vergeet niet dat je ogen ook slechter worden, gebruik het als je voorbeeld.

En over twintig jaar is dit zeker een perfecte huid voor mij. Ik geniet voor ik zestig wordt. Die mooie huid die ik nu heb!

 

 

⇒ Het is niet altijd zoals je ziet. “what you see is not always what you get”

Met make up kan een vrouw zich omtoveren in een ander persoon, voorbeelden zie je zo veel op YouTube. Dan realiseer ik mij dat er andere zaken zijn die anders zijn dan het lijkt. Want er mooi uitzien hoeft niet mooi te zijn in het echt.

⇒ Ik leer om mijzelf te accepteren zoals ik ben.

Je zal ook dit kunnen zeggen, ouder worden. Die zelfacceptatie had ik niet toen ik 20 was. Toen rende ik achter iets aan wat ik nooit te pakken zou krijgen en waar ik achter aan rende? “Soms wist ik het niet eens. Nu blijf ik bij het moment (dat probeer ik in ieder geval).

⇒ Ik ben mooi.

Oké met beetje hulp van Nivea, Utsukusy, Urban Declay? Catrice, Maybelline…etc. Maar een feit is, iedere keer als ik in de spiegel kijk kan ik tegen mijzelf zeggen; wat ziet ik er vandaag mooi uit zeg en mijn gezicht straalt helemaal met zelfvertrouwen van 3 km. ver af.

Daar gaat het om! Dat het van een goed basis crème, eyeliner wing of highlighter is, dat negeren wij. Het gaat hier om dat ik mij goed voel over mijzelf. Tenzij iemand zich liever lelijk wil voelen en uitzien als je in de spiegel kijkt. Dan geldt dit niet voor jou natuurlijk.

 

 

 

Behalve make up is sport ook mijn ultieme boost voor mijn uiterlijk. Na het sporten voelt mijn gezicht vaak ook erg gezond en ziet er prachtig uit. En nee….nee ik draag geen make up bij het sporten.

De wijze les die ik leerde door mijn opgemaakte gezicht.

Mijn opgemaakte (en niet opgemaakte) gezicht leert mij ook om van mijzelf te houden en te respecteren. Ik probeer om goed te zorgen voor mijzelf. Ik zeg bedankt tegen mijn leven dat zoveel aan mij geeft, veel mooie dingen in mijn leven brengt, zo veel kansen en mogelijkheden aan mij bied. Voor het feit dat ik gezond ben en mag leven ben ik dankbaar, make up of geen make up!

Het laatste punt wat ik wil zeggen. “Je hoeft niet perfect zijn, wel moet je jezelf zijn.” De wijze les die ik leer door mijn opgemaakte gezicht.

 

Let’s tweet:

 

Je hoeft niet perfect zijn, wel moet je jezelf zijn. Klik om te Tweeten