Luipaard jurk en ik


Luipaard jurk en ik.

Luipaard jurk en ik. Meauw…Vandaag wil ik een luipaard vrouw zijn. Gaat het lukken met de luipaard jurk erbij? Dit is het  allereerste luipaard-tijgerachtige print kledingstuk dat ik bezit. Hier komt het verhaal van luipaard jurk en ik.

Niet dat ik niet genoeg van deze luipaard-tijgerachtige print heb gezien. Ik heb er gewoon nooit een gekocht. Ik heb het gevoel dat het niet bij mijn persoonlijkheid past. Zo’n print heeft iets van sexy en een tikkie ordinair. Niet terecht natuurlijk, maar een mens heeft wel zijn vooroordelen. Of dat goed is? Dat is een ander verhaal.

 

 

 

Ik heb een vooroordeel over de jurk. Is dat eerlijk? Wordt iemand sexy of ordinair door een jurk? Is dat mogelijk? Ik heb ooit een interview gelezen van een hele beroemde Thaise actrice dat die had besloten om op haar 50-ste te gaan poseren in een badpak.

Lees goed, badpak en niet eens bikini. Het is meer dan 15 jaar geleden. Toen was Thailand een stuk preutser dan nu. Omdat zij een bekend en gerespecteerd actrice is op haar vakgebied vond men het raar dat zij in een sexy kledingstuk wil gaan poseren op haar 50-ste.

Zij had een interview gegeven dat als iemand sexy, goedkoop of ordinair is, dat niets te maken heeft met de kleren die je draagt, maar meer met wat voor uitstraling je hebt. Met een coltrui kan iemand ook sexy zijn. En haar bedoeling om het badpak te dragen was dat zij een boodschap wilde uitzenden dat je er als vrouw altijd goed uit kunt zien als je goed voor jezelf zorgt. Zelfs op je 50ste. Zij had gelijk.

 

 

 

Het heeft meer te maken met de persoonlijkheid van iemand dan de jurk op zich. Achteraf ben ik blij dat ik deze jurk heb gekocht. Dan kom ik uit mijn comfort zone. Ik denk dat ik meer bang ben dat anderen mij veroordelen, omdat ik zelf ook zo’n vooroordeel heb. Wat ik niet eerlijk en terecht vind is het feit dat ik ook zo’n vooroordeel heb! Je hoort niet zo maar te oordelen. Het is geen goede eigenschap. Al is het wel een bewijs dat ik ook maar een mens ben. Het is nog geen excuus en ik probeer om dat af te leren.

 

 

Voor wat betreft vooroordelen ben ik niet de enige. Soms merk ik dat wij als mens onze ego veel groter maken dan het is. En hebben we allemaal ons vooroordeel klaar voor alles en iedereen. Voordat je echt over iemand kan oordelen, kan je misschien eerst proberen de persoon beter te leren kennen. Achter het oppervlak en de buitenkant. Wie weet kom je een aangename verrassing tegen. Het is niet leuk om onterecht bevooroordeeld te worden. Al weet je dat je daar niet altijd aan kan ontkomen.

 

 

 

Ik vind mezelf niet ordinair in de jurk, of vinden jullie van wel? Ik wil zelf laten zien dat je met de luipaard jurk jezelf ook een stuk formeler kunt maken. Het ligt er gewoon aan hoe je het draagt. En welke boodschap je wilt uitzenden. Zie je, heb ik toch iets van de Thaise actrice geleerd. Het kan dat mensen hele andere gedachten hierover hier hebben. Dan is dat maar zo, je kunt niet iedereen tevreden houden en het met je eens laten zijn.

Ik vind hem mooi staan. Ik blijf verbaast om de hele sterke en krachtige vrouw die ik op de foto’s zie staan. Ik hoor dat vaker van mensen, dat ik sterk en krachtig ben. Maar als ik net zo ben als ik uitstraal op de foto’s, dan snap ik wat ze bedoelen.

 

 

Eerder had ik een jurk van de juf aangetrokken. Bij die jurk had ik ook mijn oordeel dat het van de juf is. Waarom noem ik deze jurk niet de jurk van de juf? Zal de lerares deze jurk dragen naar school en ga voor de klas staan? Tuurlijk, waarom niet. Dan wordt een luipaard een juf jurk 😉

Als ik wat geleerd heb van de luipaard jurk en ik  is het dat ik moet stoppen om vooroordelen te hebben over kleding. Dat wordt niet altijd eenvoudig, omdat veel op deze website met mijn mening heeft te maken.

Zijn er verschillen tussen meningen en vooroordelen? Wat vinden jullie? Zullen we het hier maar andere keer over hebben? Meer zien van mijn leuke outfit klik hier: Beauty Love Fashion.