Met of zonder make up


Met of zonder make up.

Met of zonder make up. Tegenwoordig geloof ik in de kracht van make-up, een goede telefoon en een goede photo-shop. Dit mede omdat ik heel veel mooie vrouwen en mooie selfies overal op zie duiken. Met de hulp van make-up en foto bewerking op hun telefoon kom je heel ver.

Mooi zijn in het echt, of op de foto. Zolang we worden beoordeeld op ons uiterlijk willen wij er goed zien. Mensen die niet om uiterlijk geven beschikken over een groot talent van zelfverzekerdheid en zelfvertrouwen, en krijgen zeker verdient een duim up van me!

Ik ben niet altijd zo geweest, de manier hoe ik over schoonheid denk. Mijn mening is veranderd door de jaren heen. Vroeger geloofde ik meer in puur en natuurlijke schoonheid. Maar ik was ook een stuk jonger met een goede egale huid waar ik altijd op terug kon vallen. Ondanks dat ik het niet erg vind om ouder worden kan het mij af en toe storen om een teken hier en een teken daar, deze had ik vroeger nooit opgemerkt. Ze komen tevoorschijn op mijn gezicht.

 

I love meself box.

 

Wat kan ik er aan doen? Niet veel. Nog meer aandacht besteden aan mijn huid. Meerdere keer per week een gezichtsmasker, zo vaak mogelijk. Meteen als ik wakker wordt combineer ik een gezichtsmasker met mijn ontbijt en yoga sessie. Ik gebruik natuurlijke ingredieënten welke geen schade kunnen opbrengen aan mijn huid, zoals banaan, honing, havermount etc. Ik ga hier zeker in de toekomst eens over schrijven.

Vind ik het erg om ouder te worden? Ja en nee. Simpel omdat ik geen keus heb en niet kan kiezen, gelukkig maar. Je mag blij zijn dat je oud mag worden. Ik heb een film gezien waar ik ouder worden ook leerde te waarderen.  De film is The Age of Adaline en staat in de post Beautiful films in juli 2015. Het heeft mij ook veel goeds gebracht, het ouder worden. Maar als ik kan kiezen wil ik toch graag niet zomaar ouder worden maar zo mooi mogelijk. Daarom probeer ik zo goed mogelijk voor mijzelf te zorgen.

 

Urban Decay Gwen Stefani palette

Nu ik de 40 nader, kan ik niet ontkennen dat ik voel dat ik er net iets leuker uitzie met make-up dan met een puur natuurlijk gezicht. Al die kleuren op mijn gezicht, vrolijken je gezicht toch op. Het is erg leuk om je op te maken. Het is gewoon een verslaving en niet uit te leggen hoe dat voelt. Het is niet dat ik niet kan leven zonder make-up. Zo veel make-up gebruik ik het ook weer niet. Subtiel en net genoeg is mijn motto als het om make-up gaat.

Wel ben ik me er van bewust dat ik niet het gevoel ga en mag krijgen dat ik de deur niet durf uit te gaan zonder make-up. Dat zou ik niet leuk vinden. Ik ben het er mee eens dat iedere vrouw goed voor zichzelf moet zorgen om er goed uit te zien. Maar je kunt ook TE zijn. Er zijn nog zo veel mooie en belangrijkere zaken in het leven dan alleen maar je uiterlijk. Gewoon de balans zoeken. Goed er uit zien aan buitenkant, heeft ook invloed op de binnenkant. En waarom ook weer niet allebei even lekker voelen?

 

LÓreal color riche lip palette nude

 

Ik heb hier een paar vragen. Heb je er ooit op gelet hoe mensen op je reageren als je met of als je zonder make-up bent? En hoe voel je jezelf als je make-up op hebt? Of laat je alles maar langs je heen gaan. Alles is prima. Heb je jezelf afgevraagd waarom je make-up gebruikt? Omdat je niet beter weet, iedereen doet het, of om een andere reden? Wil je nadenken over wat ik vraag. Wie weet hoe je jezelf kunt verassen met dit antwoord.

⇓ Jane Iredale concealer.

 

Ik hou van mooie vrouwen, ik bewonder ze en het inspireert me als iemand goed verzorgd is. Make-up draagt zeker een handje bij om een vrouw er goed uit te laten zien. Wel vind ik het leuker om te zien als er met mate aan wordt gewerkt met make-up. Mooi, subtiel en niet overdreven veel. Het ligt ook aan de gelegenheid natuurlijk. Met een mooie jurk erbij is helemaal af, lekker vrouwelijk. Als ik kan kiezen, zou ik zo vaak mogelijk een jurk willen dragen. Maar hier in Nederland is het vaak te koud voor mij, wat erg jammer is. Maar ja je kunt niet alles hebben in dit leven. Zo denk ik dan.

 

Met of zonder make up.

En jij? hoe zit het met jou als het op met of zonder make up aankomt? Krijg je meer waarderende blikken en complimenten als je wat make-up draagt? Voel je je ook wat mooier en straal je er ook wat meer door? Weet je dat te veel make-up je ook onzekerder kan maken? Maar hoe weten wij waar de grens is?

Je kunt het dragen van make-up vergelijken met het dragen van kleding. Volg je stemming, iedere keer weer anders. En de hoeveelheid van make-up, hou je bij hoe je je er bij voelt. Een keer lekker natural en een andere keer knalgele oogschaduw. Waarom ook niet. Belangrijk is dat je je er lekker en mooi bij voelt. Zowel van binnen als van buiten. Daar gaat het om en niemand kan dat voor jou bepalen. Geen make-up artiest. Geen trendsetter op make-up gebied die dat voor jou kan doen. Waarom niet? Simpel omdat het jou leven en jou gezicht is.

⇓ Iconic 1 palette make up Revolution

Maar ik denk wel dat een echte expert dat als een goed advies zal vinden. Dat schoonheid eerst van binnen komt en de make-up draagt daar een handje bij, maar wel met mate dan!

Met of zonder make-up, je moet het allemaal zelf weten. Ik waardeer het wel als iemand zichzelf is en durft te zijn. Er zijn genoeg volgers. Wordt gewoon je eigen authentieke persoon, zelfs ook als het op make-up gebied aankomt. Laten we elkaar maar niet veroordelen. Denk dan maar dat het kwestie van smaak dan. En omdat mensen zo verschillend zijn maakt het ook dat het niet saai wordt. Vind je niet?