Hoe word je sexy? Fitnessapparaat?


Fitnessapparaat

Welke vrouw wil niet sexy zijn, maar ja dat komt niet van zelf, hier heb ik gereedschap om je te helpen, heb je ooit gehoord van het fitnessapparaat?

Step apparaat: bedoelt voor de beenspieren. Je gebruikt het Step apparaat door te blijven lopen waarbij je je eigen lichaam in de lucht moet zien te houden door te blijven steppen. Het lijkt makkelijk maar het is best lastig als je het step apparaat op het hoge level zet. Waar kun je op letten bij het gebruik van het step apparaat:

⇒ Gebruik je hele voet en niet alleen je tenen om op te staan.

⇒ Vergeet de warming up niet, dit is echt belangrijk en ook de cool down, sla de cool down nooit over.

 

 

 

Dit is een van de apparaten waarmee je heel veel calorieën kunt kwijtraken. Alleen, het gaat niet vanzelf, er zal hard getraind moeten worden. Omdat het Step apparaat bedoelt is voor beenspieren, welke een grote spiermassa heeft, maakt het dit apparaat bij uitstek geschikt als je wilt afvallen. Hoe meer je de grote spiermassa traint, hoe sneller je stofwisseling beter in zijn werk gaat. Waardoor je ook makkelijker af zal vallen.

Loopbaan (Treadmill) :

Als je aan je conditie wilt werken, is dit zeker het apparaat voor je. Het is makkelijk te gebruiken. Je hoeft alleen maar te lopen. Je lichaam voert een natuurlijke beweging uit en dat kan iedereen. Je past gewoon het level en de snelheid aan hoe je wilt trainen.

Als je pas begint kan je gewoon een normaal tempo instellen, naarmate je langer bezig bent kan je een hoger en sneller level kiezen. Op dit apparaat zorg je dat je gewrichten flink getraind worden. Als je gek bent op hardlopen, kan je altijd blijft trainen omdat je niet afhankelijk bent van het weer. En het zorgt ook dat je minder last hebt van uit balans komen door te harde of oneffenheden in de grond waarop je rent. En je kunt je beter concentreren op je beweging doordat je niet word afgeleid door de omgeving zoals bij buiten lopen.

 

 

De keuzes op de loopband zijn:

⇒ Wandeltempo, kies dan voor 5 km per uur.

⇒ Snelwandelen kies tussen 5- 6.5 km per uur.

⇒ Hardlopen probeer boven 7 km per uur te blijven.

Wandelen is goed voor een strak lichaam, terwijl hardlopen goed is om af te vallen en je traint voor betere conditie.

De helling bij de loopband. Een helling tussen 5-8 bij het wandelen en maximaal 4 voor hardlopen. Vergeet niet om iedere 4 minuten af te wisselen tussen vlak lopen en op een helling. Dan kunnen je gewrichten en spieren ook wat ontspanning krijgen.

Fitnessapparaat.

 Cross trainer

Een van de apparaten welke geschikt is voor iedereen. Je traint bijna alle spieren en het ondersteund je knieën als je er last van hebt en niet kunt hardlopen. Je kunt altijd op de Cross trainer stappen. Het is makkelijk te gebruiken. Je zal hier niet gauw een blessure oplopen. Je kunt vooruit of achteruit trappen. Waardoor je nog extra spieren traint. Uit mijn eigen ervaring weet ik , als ik geen zin heb om fanatiek te gaan sporten, dat ik vaker op de Cross trainer apparaat stap. Omdat ik weet dat het altijd goed zit.

 

 

Bij het gebruik van de Cross trainer zijn er aantal dingen waar je op moet letten:

⇒ Je houding, rechte rug en rechtop staan met een goede houding.

⇒ Bij beginners op het apparaat is level 15- 20 goed, bouw het op in de loop van de tijd en verbeter zo je conditie, ook door de tijd te verlengen

⇒ Zorg dat je hartslag tussen 120 en 140 blijft als je goed vet wilt verbranden.

⇒ Tijdens het spinnen mag je hartslag niet boven de 170 komen.

 

 

⇒Soms kan training op een apparaat saai worden. Je kunt jezelf laten afleiden door lekkere muziek of een goed programma op TV.

⇒ Ondanks dat je al muziek en/of de TV aan hebt staan kan een blijvende herhaling van je training schema ook vervelend worden. Zorg dat je training schema steeds wordt afgewisseld en blijf luisteren naar je lichaam. En wissel de crosstrainer ook af met ander fitness apparaat zoals de loopbaan of de steps.

⇒Om je te stimuleren naar sportschool te gaan? Koop en draag mooie sportkleren. Blijf opletten hoe mooi je lichaam word namate je langer traint.

Al deze informatie lijkt soms saai maar het is wel handig om te weten, het helpt om optimaal gebruik te maken van al die fitnessapparaten. Heb je zin al om samen te trainen?  Binnenkort heb ik hier 21 days challenge Hit The Gym. 😉