Opgeruimd hoofd, zo begin ik er mee.


Opgeruimd hoofd, zo begin ik er mee.

Opgeruimd hoofd, zo begin ik er mee. Leven is net als een seizoen. Er zijn dagen, periodes waar wij als mens super lekker in ons vel zitten.

Alles aan onze voeten lijkt te liggen, voor het oprapen. Niets kan ons stuk maken. Het gevoel dat wij op de top van de wereld staan bestaat echt op dat moment.

Helaas, er zijn ook dagen waar alles grauw, bewolkt, verloren lijkt en ook dat alles wat mis kan gaan in het leven ook mis gaat. Je energie en je kracht is nul komma nul en je bent op. Je wilt soms niet meer en kan niet verder.

 

Let it be

 

Terwijl ik deze tekst typ, is het buiten is aan het waaien(wind), regent het en het is donker. Het is echt een herfst weer.

Hoe ik mijn voel? Neutraal geloof ik. Geen geluk of verdriet en dat vind ik mooi. Een goede nachtrust droeg er een steentje aan bij geloof ik.

Niet iedereen heeft het geluk om zich neutraal te voelen, dat weet ik. Ik ook niet altijd. Als je leven net in de moeilijkheden zit. Wij zijn ook maar gewoon een mens en in staat om gewoon alles op te nemen, zeker ellende en een rot gevoel.

Opgeruimd hoofd.

Werk aan mijzelf.

De laatste tijd beloof ik om aan mijzelf te werken. Ik wil graag een beter mens worden. Al is het woord beter mens breed. Wat is een beter mens? Ik hou niet van groot, daarom hou ik het simpel en klein en dichtbij mijzelf.

 

⇓ Action Max More Nude look 8 colors palette.

Ik wil rust en tevredenheid. Het gaat dieper dan even tevreden zijn in wie ik ben, hoe ik er uit zie of het leven dat ik heb. Want ik heb het goed, mijn leven is goed, daar twijfel ik niet aan.

Mijn gedachten, dat is een ander verhaal. Die kan ik niet altijd onder controle houden. Wel wil ik er goed mee om gaan.

Voorbeeld; ik denk soms terug aan het verleden, waar ik helemaal geen invloed op heb. Wat gebeurt is, is gebeurt en je kunt het niet terugdraaien. Ik zou veel dingen anders doen als ik de tijd terug kon draaien. Malen, daar ben ik soms goed in en dat is mijn probleem! Daarom wil ik aan mijzelf werken.

Het heeft geen zin om te malen. Het leven gaat door en het is zoals het is. Het is een goede les waar ik kan alleen maar van kan leren. Volgende keer beter doen. Het feit is dat ik mijn eigen leven zijn leven laat leiden. Net als John Lennon zei “Life is what happened when we are busy making other plans”. Hij had gelijk, dat doe ik. Ik denk ook niet dat ik de enige ben.

Daarom maak ik af en toe tijd om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Een plan, hoe wil ik het anders hebben, waar begin ik?

Met de vraag, daar ben ik goed in, vragen stellen aan mijzelf.

⇒ Wat wil ik in mijn leven.

⇒ Als welk soort persoon wil ik in het leven staan?

⇒ Welk leven wil ik leiden?

⇒ Leid ik al een leven dat ik graag wil?

⇒ Ben ik gelukkig met mijn werk, mijn blog?

⇒ Tevreden over mijn lichaam en geest?

⇒ Hoe is mijn relatie met mijn dierbare(n)?

⇒ Hoe is mijn dierbare(n)?

⇒ Wat kan ik bijdragen aan deze wereld? Nee, ik doe niet aan Miss World. De vraag lijkt groot. Maar een kleine ik is ook onderdeel van deze grote wereld. Wij gebruiken deze wereld, is het dan vreemd om iets terug te willen geven?

 

Foto uit artikel ⇓ Hoe belangrijk hoe je jezelf laat zien op je blog?

 

Ik begin met iets heel kleins door mij goed te gedragen. Probeer een goed mens te zijn, zoals niemand tot overlast zijn, ik gooi geen vuil op straat, ik help anderen als ik kan, ik doe mijn best om mijn kinderen tot een goed mens op te voeden. Enzovoort, enzovoort. En er zijn waarschijnlijk nog meer dingen die ik kan doen.

Dan zijn er ook zaken waar ik mij niet druk om moet maken, zoals.

⇒ Wat zal de ander over mij denken?

⇒ Waarom vind iemand mij niet aardig?

⇒ Hoe kan ik anderen tevreden stellen?

Er zijn meer van dit soort vragen, dit is een klein voorbeeld.

Spoken dit soort vragen ooit bij jullie rond in je hoofd? Wij ruimen vaak onze huis, onze auto, de kledingkast op. Hoe vaak ruimen wij onze gedachten op en onze binnenkant als persoon? Rust en tevredenheid en een opgeruimde persoon zijn in jezelf. Hebben wij dat gevonden?

Naast sporten en gezonde voeding voor mijn lichaam wil ik ook voedsel geven aan mijn geest. Ik begin door te proberen niet te malen en als ik dat wel doe, dan ga ik mediteren. Het geeft rust, eerst confrontatie en dan je gedachte leegmaken. Leven in het moment is soms niet te doen. En meditatie is een weg om je daar naar toe te leiden.

 

Foto uit artikel ⇓ Nageniet zomer jurk

 

Leven achter ons, wat dan ook, is voorbij. Wij hebben vandaag. Waar wij het beste van kunnen maken. Mijn leven is simpel, klein. Ik wil rust en tegelijk ruimte maken, dat ik vrede met mijzelf heb.

Dat buiten de zon schijnt of het stormt, dat moet niet, deel uitmaken met hoe ik mij voel van binnen. Eventjes de gedachte, eventjes die invloed en dan laat ik het los. Al ben ik er nog niet, maar ik loop er iedere dag een stap naar toe.

Verklaar mij niet voor gek. 😉 Hoe is het bij jullie thuis (je lichaam waar je in woont)? Hou je je ook bezig met dit soort zaken, lieve lezer? Of ben ik de enige…nee toch.. Vergeet niet om te genieten vandaag de zon schijnt al een paar dagen, heb je het gezien? 🙂 Veel liefs.