Masala Rijst Met Tilapia


Masala Rijst Met Tilapia.

Masala Rijst Met Tilapia. Eerst bedank ik alle foodblog’s met de heerlijke gerechten die me inspireerden deze week. Dit gerecht is heel snel en makkelijk om te maken, dat garandeer ik. Eerst dacht ik er heel anders over, tot ik bezig was. Als jullie iets lekkers zoeken, snel en makkelijk? Dit kan het zijn.

 

Wat hebben wij nodig?

Ingrediënten:

⇒ 600 gram Tilapia

⇒ 150 gram zilvervliesrijst

⇒ 1 grote Ui, 1 rode ui

⇒ 2 tenen knoflook

⇒ 200 -250 gram broccoli

⇒ verse koriander

⇒ 1 thee lepel kurkuma

⇒ 1 eetlepel masala

⇒ zout en peper

⇒ olijfolie

⇒ 1 ei

⇒ soja en oestersaus

 

Hoe maak je Masala rijst met Tilapia?

⇒ Ik laat me vaak inspireren door Foodblog bettyskitchen.nl (gewokte rijstschotel met claressefilet) Ik val op gele rijst en een verrukkelijk uitziende visfilet. Maar Jeapiebel zou geen jeapiebel zijn, als ik niet weet wat ik wel of niet lekker vind.

In het recept van Betty staat dat je een eetlepel Kurkuma moet gebruiken. In het zuiden van Thailand gebruiken ze veel kurkuma om rijst geel te maken en soms in zoete gerechten met gele rijst. Als ik vroeger op bezoek was bij mijn oma, kreeg ik dit rijst gerecht voorgeschoteld. Maar ik hou niet echt van de geur van kurkuma.

 

⇒ In Betty gerecht grilt zij de vis en zij gebruikt claressefilet. Maar met mijn Masala rijst met Tilapia, vervang ik de claressefilet door Tilapia, en i.p.v. grillen, bak ik de vis in een anti bak pan met beetje olijfolie, zout en peper tot het lekker bruin is.

⇒ Ik maak gebakken rijst met olie en knoflook in de pan, daarna gekookte rijst met een paar eieren. Daarna masala en kurkuma. Al vind ik de geur van kurkuma niet lekker, besef ik heel goed hoe gezond kurkuma is.
⇒ Ik heb de groente niet met de rijst laten bakken zoals Betty doet in haar recept, maar ik roerbak broccoli en uien apart met soja en oestersaus.

 

Dit is het resultaat van Masala Rijst Met Tilapia. Zoals jullie zien, het ziet er gezond uit en iedereen in mijn gezin vindt het heerlijk. Ik dus ook. Iedere keer als ik een nieuw recept heb uitgeprobeerd en dat is gelukt, word ik blij. Waarom heb ik een aangepast menu gemaakt en niet het originele? Omdat ik geen claressefilet kan vinden.

Maar jullie lezers kunnen mijn menu uitproberen of het menu van Betty. Wat lijkt jullie het meest interessant? Wat vinden jullie van dit menu Masala rijst met Tilapia van vandaag?