Voor wie blog je?


Voor wie blog je?

Voor wie blog je? Veel mensen bloggen voor zichzelf en veel bloggen om anderen te adviseren. Je moet toch iets geven met je blog. En jij? Voor wie blog jij?

Korte of uitgebreide reviews/artikelen? Ik schrijf soms hele lange verhalen maar soms ook korte versies.

Ik heb nagedacht over een uitgebreid review en snap dat, als je blogger of beauty blogger bent, je moe kunt worden van het verhaal. Keer op keer lees je herhaling in de verhalen van make-up reviews. Wat een pigmentatie, wat een mooie look, wat een prachtige kleur.. of een hele lap tekst verhalen.

 

 

 

Maar als je op zoek bent naar een product wil je misschien juist wel een uitgebreid gedetailleerd verhaal over de producten lezen. Persoonlijk vind ik ingrediënten opzetten minder belangrijk. Al schrijf ik het soms wel om een duidelijker beeld te geven wat er in zit. Eventueel allergische reacties voorkomen of te vermijden.

Er zijn steeds bloggers die korte reviews maken of zelfs overstappen naar de social media als Instagram. Omdat het korter, makkelijker is. Je hoeft geen 5 uur tijd te besteden om een producten review te maken. Met een paar korte zinnen ben je klaar met Instagram en foto’s op zich zeggen ook veel.

 

 

Willen mensen niet meer zo lange tekst lezen? Wie bepaalt wat wij gaan schrijven?

Voor wie blog je?

Je hoort je blog te schrijven om de ander te adviseren. Is dat ook zo? Zit de andere op je advies te wachten, hoe je winterdip kunt overleven of hoe je je op kunt maken?  Soms krijg ik de vraag om Thaise recepten te schrijven. Maar ik daar heb ik niet zo veel zin in op dit moment. Misschien ooit, later. Ik denk dat het waarschijnlijk beter is als mensen die daar zin in hebben dat schrijven. Moeten wij dat schrijven omdat een ander dat wil lezen? Hoe weet jij wat een ander wil lezen?

Ik denk dat meestal de blogger gewoon liever schrijft waar ze zin in heeft. Natuurlijk superleuk om te kunnen schrijven en weten wat een ander dolgraag wil lezen. Helaas, ik heb zelf geen idee wat dat is. Daarom schrijf ik eigenwijs waar ik zin in heb. Als mensen willen lezen, dan lezen ze toch. En als ze dat niet willen lezen, korte of lange verhalen, dan zullen ze het ook niet echt gaan lezen denk ik. En jij? Schrijf jij waar je zin in hebt of wat een ander wil lezen? Voor wie blog je?