Hoe acne mijn leven veranderde en mijn blog


Hoe acne mijn leven veranderde en mijn blog.

Hoe acne mijn leven veranderde en mijn blog. Mijn hele leven had ik haast geen last van Acne. Ik mocht mijzelf gelukkig prijzen. Tot het moment van mijn zoektocht naar de wereld van make-up begon.

Ik begon er een blog over. Door gebrek aan ervaring hoe ik echt moet omgaan met mijn huid na het gebruik van verschillende make-up en huidverzorging. 

Ik belande op een plek waar ik mijzelf nooit verwacht had. Een Acne aanval! Ik had veel last van puistjes en break out van Acne. Mijn goede huid (al 40 jaar) wordt ineens een ramp waar ik niet aan wil denken en die ik niet wil meemaken. 

 

 

Verdriet, schaamte en frustratie die ik nooit heb gekend. Het klinkt dramatisch, maar ik ervaarde het zo. Onrust in mijn hoofd. Ik was zelfs bang dat het nooit over zou zal gaan. Een fout die ik nooit dacht te maken: Acne wegknijpen. NO! Dat niet doen! Dat weten wij allemaal. Dat wordt ons zo vaak verteld. Toch deed ik het en hoopte op beterschap.

Natuurlijk, deze weg hebben zo veel mensen bewandeld. De waarschuwing komt niet voor niets. Ik ben ook geen uitzondering. Ik kreeg een litteken als souvenir van mijn koppigheid. Spijt heb ik, behoorlijk. Een flink Acne litteken op mijn gezicht. 

Gelukkig is het de eerste keer en meteen de laatste keer dat ik dat deed. Sinds die fout heb ik nooit, welke puistje dan ook, met een vinger aangeraakt. Ik blijf geduldig en wacht tot de vulkaan (berg met vuur) vanzelf ontpopt en rustig wordt. Al duurt het maanden. 

Na de Acne aanval periode (de eerste week was een ramp). Was ik net op het hoogtepunt van mijn make-up glorie. Dat moet ik voorlopig opgeven. Oh en de make-up maakte mijn gezicht zo veel mooier. Nu ben ik niet zo mooi meer. (dat denkt iemand die 39 jaar lang geen make-up heeft gebruikt). Kan je nagaan. 

 

 

Als ik ergens naar toe ga, sportschool, boodschappen doen, voel ik mij klein en onaantrekkelijk. Het heeft een half jaar geduurd voor mijn huid wat rustiger werd. 6 volle maanden zonder make-up maar wel met een Acne hoofd rondgelopen. 

Dit is wat ik geleerd heb van Acne.

Hoe Acne mijn leven veranderde en mijn blog. 

⇒  Ik leer om mijzelf weer mooi te vinden zonder make-up. 

De eerste maand werd ik gek van het idee dat ik geen make-up kon dragen. De laatste maand kan ik mij er niet meer druk om maken. Met of zonder make-up. Ik ben weer gewend aan het leven zonder make-up. Mijn hoogstaande zelfvertrouwen komt gewoon ineens weer terug. Ik besef dat ik ook mooi ben zonder make-up.

Make-up is misschien een verlengstuk van je schoonheid, maar ik denk aan mijn litteken, het oude spoor van Acne. Mijn zonnesproetjes. Al die imperfectie. Ik voel mijzelf weer mooi zonder make-up. Dat is prijs loos en een onbetaalbare ervaring dat mijn Acne gezicht mij geeft. 

 

Eczeem reactie op mijn gezicht, dit is ook nieuw.

 

⇒ Anders omgaan met mijn huid. 

Het heeft mij flink aan het denken gezet. Dat ik het hele concept. Zo veel zelfs dat ik mijn blog ga veranderen. Door mij te richten op meer natuurlijke cosmetica, voor natuurlijke huidverzorging te kiezen.

Het is niet dat ik een antwoord kreeg op alle vragen. Niet dat synthetisch zo slecht voor mijn huid is. Maar mijn huid reageert nu eenmaal beter op natuurlijke ingrediënten, dat was mijn ervaring. 

⇒  Choosebeautiful gaat een dierproefvrije blog worden. ( dierprofvrije cosmetica blog en Dierproefvrije blog op wereldproefdierendag ) Na twee jaar bloggen maak ik deze keus, na heel lang er omheen gedraaid te hebben. Ik heb pijn en verdriet van kleine puistjes op mijn gezicht.

Dat ik nu besef dat een dier, zoals konijnen en andere dieren… pijn moeten ondergaan, moeten lijden om mijn schoonheid te onderhouden. Dat vind ik onterecht. Het voelt niet goed meer. Ieder leven verdiend gezondheid en welzijn. Ik wil niet meer mooi zijn over de rug van dieren leed. Een dierproefvrije blog dus!

⇒ Het gaat niet alleen een groene blog, maat ook een dierproefvrije en natuurlijke huidverzorgingsblog worden. Mijn blog zal nu meer de focus leggen op gezondheidsgebied. Het concept was er al toen ik de blog begon.

Maar ik liet mij meeslepen in de blogwereld. Ik ga terug waar deze blog voor bedoelt was toen ik de domein naam had gekocht. Beauty, happy & health van binnen en van buiten. 

 

 

Foto’s : Waarom minder gezicht verzorging reviews maken op mijn blog

 

⇒ Perfectie loslaten. Ik wil het zo graag goed doen, mijn best doen. Maar nu besef ik dat veel factoren buiten mijn controle liggen. Ik ga accepteren dat niet alles perfect is, perfect moet zijn en leer het los te laten. Dat ik ouder wordt met sproetjes en littekens of puistjes is ook prima. Ik ben nog steeds een gelukkig mens met mijn imperfectie. 

Ik wil Acne bedanken om mijn ogen en hart te openen voor een nieuwe verandering in mijn leven. Ik zal deze stap nog niet gezet hebben als er geen Acne aanval was geweest. 

Wij kunnen alleen maar beseffen dat wij altijd iets positiefs in alle negatieve zaken kunnen vinden. Het ligt er aan hoe wij het bekijken. Er zijn altijd twee kanten. Welke kant kiezen wij?

Dit is hoe Acne mijn leven veranderde en mijn blog. Veel liefs naar jullie met het lezen van mijn blog. Veel liefs aan mijn Acne dat alles mogelijk maakt!