21 days challenge hit the gym deel 2


21 days challenge hit the gym deel 2,

21 days challenge hit the gym deel 2 is een vervolg van 21 days challenge hit the gym deel 1 dat ik eerder gepost heb vorige week. Ondanks dat het niet makkelijk is, pak je sportschoenen en ga mee, we gaan gewoon naar de gym en verder trainen.

1. Begin met 28 minuten op de loopband.

⇒ 2 minuten op level 5 lopen.

⇒ 2 minuten op level 6 snel lopen.

⇒ 1,5 minuten hard lopen op leven 9.

Om 11.30 begonnen en heb het volgehouden. Toen de 28 minuten voorbij waren had ik 2,55 km. gelopen 176 kcal. verbrand.

2. Daarna mijn beenspieren en mijn buikspieren trainen met een fitness apparaat.

3. 150 SIT ups (Net als gisteren. Iedereen wil toch een lekkere sterke en platte buik hebben.)

4.  30 minuten krachttraining.

 

 

Ik ben klaar en het was weer lekker, mijn stemming is zeker veranderd. Toen ik de sportschool binnenliep was ik geïrriteerd door een woordenwisseling thuis met mijn zonen. Toen ik weer weg ging van de sportschool was ik dat geïrriteerde gevoel kwijt. Ik voelde me een stuk lekkerder. Dat is het effect van beweging. Nog een lange weg te gaan, maar op de tweede dag heb mij al overtuigd dat ik goed bezig ben.

Hit The gym Dag 3

1. Start op het step apparaat, 30 minuten op level 19, stand vetverbranding. Iedere 4 minuten probeer ik te rennen op de step i.p.v. trappen. (vandaag begon ik om 08.40, na 18 min. had ik al genoeg van dat getrap, toch dwong ik mezelf om verder te gaan, na flink zweten heb ik 477 kcal. verbrand, dus het loont 😉 )

2. 150 SIT-ups

3. Daarna 20 minuten met gewichten de armen en buik trainen.

4. 15 minuten op de mat, rug en buikspieren oefening. (na 1 uur en 5 minuten stop ik mijn workout van deze dag)

Hoe voel ik erbij: Ik begin te wennen aan het gevoel dat ik moet sporten en naar de gym moet gaan, het gaat me ook makkelijker af. Ik heb meer zin dan gisteren en vannacht sliep ik ook beter. Na het sporten voel ik me veel energieker.

 

 

 

⇒ Wel moet ik er bij zeggen dat ik voor het sporten altijd een warming up doe en daarna een stretch oefening om blessures te voorkomen, ik hoop dat jullie dat niet vergeten.

⇒ Je betaalt al voor je maandelijkse abonnement, maak er ook echt gebruik van. Kijk om je heen om inspiratie op te doen van andere sporters in je sportschool. Een 65+er die toch iedere ochtend weer komt lopen op de loopband. Een jonge meid van 20, waarom sport zij? Zij heeft het helemaal niet nodig met haar mooie en al strakke figuur. Laat al die mensen je nog meer motiveren dat je niet de enige bent die hier bezig is met sporten. Het is goed, daarom is iedereen hier. Dus maak geen excuses om niet op te komen dagen.

 

 

⇒ Schrijf op wat je iedere dag eet, als je van plan bent om ook af te vallen. Dan ben je je zeker meer bewust hoe je eetpatroon is. Misschien besef je dat je meer groenten en fruit, en gevarieerder moet gaan eten als ondersteuning van je sporten. Daardoor zal je sneller afvallen als dat je doel is.

Het is echt wennen, na het onregelmatige sporten in de vakantietijd. Maar ik ben vastberaden om de 21 dagen vol te houden. En jullie? Gaan jullie vandaag ook weer sporten?

Lees ook: 21 day challenge Hit The Gym Deel 1Hit The Gym Deel 3  en Hit The Gym Deel 4