Thaise salade met tauge


Thaise salade met taugé.

Thaise salade met tauge. Dit gerecht is lekker als lunch of diner. Het is zeker geschikt voor mensen die op hun gewicht letten of op dieet zijn. Voor vegetariërs is het ook zeker de moeite waard. Thaise salade met taugé.

Ik probeer de laatste tijd minder vlees en meer tofu te eten. Tofu is bekend eten voor mij als Aziatische. Toen ik klein was dronk ik niet veel melk. Veel van ons vinden melk niet lekker en melk van de koe is best prijzig in Thailand. Melkkoeien hadden we amper in Thailand. Maar melk is goed voor de groei. Dat leerde je wel op school. Daarom komt sojamelk in aanbod als vervanging in Thailand. En tofu wordt gemaakt van soja. Net als kaas van melk eigenlijk.

De eerste foto is gewoon een stuk roergebakken tofu met knoflook en oester saus niet meer dan dat. Je kunt dit als snack of tussendoortje eten. Maar als een gerecht op tafel zetten om met rijst te eten is ook jam jam. Al moet ik toegeven dat, als je niet aan de tofu smaak gewend bent, de smaak kan apart kan zijn. Maar alles kun je leren om te eten natuurlijk. Let wel op dat je niet allergisch voor tofu bent. Het schijnt dat Aziatische mensen beter tofu kunnen verteren dan westerlingen.

 

Taugé roerbak met tofu:

⇒Tofu

⇒taugé

⇒sojasaus

⇒vissaus

⇒oestersaus

⇒olie

⇒knoflook

⇒zonnebloemolie of kokosolie

Het is een lekker, makkelijk en voordelig gerecht. De tofu smaak is even wennen, maar als je het vaker eet en er aan went is het heerlijk. Olie in de pan met beetje knoflook, daarna bak je de tofu tot hij klaar en lekker bruin is. Doe de taugé er bij, beetje van alles sojasaus, suiker, vissaus en oestersaus. En klaar ben je.

 

Thaise salade met taugé:

Als lunch maak ik dit gerecht. Hier is hoe ik hem maak:

⇒ Verse taugé

⇒ gekookte broccoli

⇒ gekookte sperziebonen

⇒ gebakken tofu

Alles wordt door elkaar gemixt met wat chili en oestersaus er bij. Strooi het af met zwarte sesam zaadjes. Dit is heerlijk als lunch. Een lekkere en gezonde Thaise salade met taugé. Als je fan bent van tofu of taugé, probeer eens mijn recept uit. Simpel maar heerlijk. Iedereen eet smakelijk!  ♥ ♥ ♥ ♥     Eten jullie wel eens tofu? Vind je dat lekker? En gebruik je ook veel taugé in je gerechten?