Zwak voor de aanbieding.


Zwak voor de aanbieding.

Zwak voor de aanbieding, oh oh wie herkent het? Het lijkt wel of kopen een troost is, wat veel vrouwen doen. Een excuus om te kopen. Afgelopen jaar heb ik het helemaal gehad met het koopgedrag van mijzelf. De stapel producten die bij mij thuis ligt en ik blijf maar kopen. Het geeft geen goed gevoel.

Urban Decay Gwen Stefani palette

 

Daardoor opmaak challenge. Van mijn aard ben ik vrij zuinig als persoon. Ik koop wel dure spullen als ik besef dat het goede kwaliteitsproducten zijn. Dan ben ik bereid er meer geld voor uit te geven. Zoals met schoenen wil ik wel tot € 150 uitgeven. Maar zeker niet boven € 250. Verder bind ik mijzelf niet echt aan een duur merk, al had ik een favoriet merk.

⇓ PS Love Night Eyeshadow palette

 

Ik wordt er niet gelukkig van als ik veel geld uitgeef om met een label te pronken. Jaloers dat een ander dat doet? Niet echt. Je mag zelf weten wat je wilt en doet. Als ik echt wil zou ik het ook kunnen kopen. Alleen ik wil het niet. Ik wordt vaak onrustig en ongelukkig van te veel geld uitgeven.

Toch koop ik soms onnodige spullen, zeker als het in de aanbieding is. Dan kan ik het bijna niet laten gaan (let op: bijna!). Is dat normaal? Dat vraag ik mijzelf ook eens wel af. Zullen andere vrouwen daar ook net zo over denken? Ben ik de enige die een zwak heeft voor korting of een aanbieding?

 

 

Een budget zaak zoals Action loop ik binnen zonder bedoeling om iets te hebben. Maar ik kom terug met zakken vol hebbedingetjes wat niet nodig is, maar wel handig kan zijn, Een “je weet maar nooit” gevoel. Het kan mooi van pas komen.

In Nederland worden wij ook overladen met aanbiedingen hier, sale daar. 1+1 gratis, 3 halen 2 betalen. Wat werkt bij mij is, gewoon niet gaat winkelen. Als ik er echt plezier mee krijg, dan is het niet erg. Het probleem is, ik wordt ongelukkig van te veel kopen en te veel hebben. Limit edition? Dat is mooi! Ik kan wel altijd genieten van blog collega’s die de review gaan maken.

 

W7 Lightly Toasted palette en W7 In The Nude palette

 

Zelf kopen, geen behoeft aan. Hihi, ik besef dat, vergeleken met sommige vrouwen, ik nog bescheiden ben met mijn uitgeef patroon. Gewoon een aanbieding, korting zwakheid.

Geen ambitie voor High End, Master piece of High couture merken. Zaken zoals Action zijn mijn probleem. Laatst ging ik naar Action om schoonmaakhandschoenen te halen. Ik kom terug met een zakken vol truien, leggings, en prutzooi. Thuis bedacht ik, waarom doe ik dat? Waarom?

 

Natuurlijke make up kwast voor minder

 

Een antwoord krijg ik niet, of was ik even eenzaam? Ben ik ongelukkig? Waarom koop ik weer meer, terwijl ik al genoeg heb? Ik leg mij er maar bij neer. Zie het maar als een hobby dan. Af en toe iets onnodigs kopen. Ik laat mijzelf maar wijs maken dat het normaal is, veel  vrouwen doen dat.  Zoals lady Gaga’s liedje “born this way” Niets aan te veranderen, niets aan te doen.

Zwak voor de aanbieding. Hoe zit het bij jullie? Hebben jullie ook een zwak voor Action en aanbiedingen?

 

 

** Ik ben niet dyslectisch (al voel het soms wel zo), ik ben een buitenlander vandaar mijn rare taal. ;-)**