Review: Iva natura Anti-Acne Cream.


Review: Iva natura Anti-Acne Cream

Iva natura Anti-Acne Cream. Iva Natura is oorspronkelijk een Turks biologisch product. De zoektocht naar kwaliteit op gebied van biologische verzorgingsproducten. Door het goede resultaat worden 26 van Iva’s Natura producten ook naar Nederland gebracht want daar draait het om. Het resultaat niet om de beleving!

Ik zelf, door mijn achtergrond dat ik een Thaise ben, heb altijd geloof in de kracht van de natuur en de kruiden. Eerlijk is eerlijk, je kunt ook niet ontkennen dat Aziatische mensen daar goed in zijn. Aangezien een deel van Turkije ook in Azië ligt.

Ik vind Turkije een ontzettend mooi land met een heel bijzondere cultuur. Al de specerijen en zaken vol kruiden die ik allemaal heb gezien toen ik daar op vakantie was. Heel veel soorten bekende en onbekende hebben bewezen wat een belangrijke rol de kruiden spelen in de Turkse cultuur. Ik geloof dat het hier ook terug komt in de ingrediënten van Iva natura producten.

Ik deel hier ook graag mijn korte verhaal over Beautiful Istanbul.

 

 

Beschrijving van het product zelf:

“ Anti-Acne cream met een combinatie van smeerwortel kruid extracten en de bladeren van de Grijze Juniper boom. Verzameld uit de Ida gebergten in de regio Canakkale, één van de meest zuurstofrijk plaatsen van de wereld. De smeerwortel kruid is rijk aan allantoïne. Allantoïne helpt beschadigd weefsel te herstellen en bij het vormen van nieuw weefsel. Daarnaast helpt smeerwortel kruid bij de vorming van witte bloedcellen met haar natuurlijke vernieuwing functie.”

Iva natura Anti-Acne Cream.

50ml prijs €18,49

Ingrediënten:

Aqua, Thymus vulgaris*, Myrtus communis*, Cetearyl Alcohol**, Glyceryl Stearate Se**, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Sodium Lauroyl Glutamate**, Caprylic/Capric Triglyceride**, Rosa damascena (Rose) Flower Distillate*, Benzyl Alcohol (And) Dehydroacetic Acid**,Sodium Benzoate**, Melaleuca alternıfolıa Leaf Oil (AP), Symphytum officinale (Comfrey Herb) Leaf Extract (AP)), Juniperus communis Extract (AP), Citric Acid**, Propanediol (1) (And) Lecithin (2) **

⇒ *Organic Certificated – **Approved For Organic Cosmetic – AP:Anatolian Plant.

⇒ 23% van de ingrediënten is afkomstig uit biologische landbouw.

⇒ Dit product is bereid met biologische liposoom technologie.

 

 

Ik heb mij verdiept in een paar ingrediënten die in de producten zitten, zoals: 

⇒ Rosa Damascener heeft antibacteriële eigenschappen. Rose is koning bij de bloem die veel goede eigenschappen hebben voor het huid, zoals de zorg voor een betere textuur in de huid. Geschikt voor alle huidtypen, zeker bij een acne huid en een droge gevoelige huid. Daardoor is dit ingrediënt terug te zien in dit Iva natura Anti-Acne Cream

⇒ Melaleuca alternıfolıa Leaf Oil. Dit woord is misschien niet zo bekend onder ons, maar als ik zeg tree tea zal dat meer herkenbaar zijn? Tree tea is bekend om de kracht bij het bestrijden van acne. Hiernaast heeft het ook eigenschappen voor het neutraliseren van de huid, jeuk bij huid irritatie en schurft. Bestrijd Bacteriën en schimmels.

Maar als je het product gebruikt en het werkt niet, kan dat ook veroorzaakt zijn door een allergische reactie of het feit dat je huid niet tegen Tree tea kan. Dat gebeurt ook wel eens. Maar het hoeft niet. Net als ik, mijn huid reageert erg goed op tea tree, dat heb ik ontdekt.

 

 

Mijn ervaring.

Hmmm.. diepe zucht aan mijn kant. Op mijn leeftijd is het heel frustrerend, dat acne probleem. Het hoort niet (persoonlijke mening). Op mijn 20e had ik er amper last van, dus ik fladderde door het leven met een egaal gezicht, nu piep ik ander. Dus ik ken het probleem en ik leef met iedereen mee die een Acne probleem heeft. Het is een ramp!

Toen ik zag dat Way 2 natural deze Anti-Acne Cream had, wilde ik het graag proberen en wat fijn dat het mag. Helemaal natuurlijke ingrediënten geven mij hoop, stel je voor dat mijn huid niet goed reageert op dit product, hoe dan ook, het zal een stuk minder agressief zijn door de natuurlijke ingrediënten.

Het komt ook mooi uit. Een stuk of 15 kleine en grote puistjes verspreid rond mijn wang en kin. (Een ramp, dat zei ik toch.) Net of ik een fout huidverzorgingsproduct heb geprobeerd. Oeps! Het leven van een beauty blogger is niet altijd rozengeur en maneschijn zal je denken. Echt niet…

Op een avond smeerde ik voor de eerst de cream. Wat mij meteen opviel was dat de structuur van de crème anders is dan anderen. Heel leuk maar ook apart tegelijk. De crème is alles behalve vet, hij trekt heel snel in en droogt meteen mat op mijn huid. Ik heb het gevoel dat ik mijn huid strakker voel trekken na het smeren. (een licht, trekkend gevoel dat je zal ook ervaren als je het masker gebruikt, ken je dat gevoel?)

 

De volgende dag. Al zijn de puistjes er nog, ze worden niet erger of rijper. Net als de crème heeft het de puistjes gekalmeerd, mijn huid wordt rustiger, dat zal beter worden.

Mijn gezicht ziet er echt stralend uit en de puistjes worden na een keer gebruik al zichtbaar minder. Echt…. ze zijn er nog, maar je ziet het verschil. Ik ben hier erg tevreden mee. Dus de komende dagen daarna bleef ik trouw dag en nacht deze Anti-Acne Cream gebruiken. Mijn kleine puistjes zijn na 4- 5 dagen zo goed als weg. De grote is er nog, maar hij ontwikkelt zich niet verder. Hij wordt alleen maar kleiner. Ik dank Iva natura.

 

 

Ik had gehoopt dat het product de oplossing van mijn puistjes op gezicht zou oplossen, maar zo een goed resultaat had ik niet verwacht. Erg fijn dit! Ik ben erg enthousiast over dit product. Het is zeker een aanrader van mij voor mensen met acne. Al beloof ik niet dat het bij jou net zo zal werken als bij mij, maar geef dit product een kans, eigenlijk moet ik zeggen geef je gezicht een kans.

Iva natura producten bevat geen schadelijke stoffen als paraffine, parabenen, siliconen, PEG’s of GMO’s en is geheel biologisch. Iva natura Anti-Acne Cream is te koop bij Way2natural.nl binnenkort komt er nog een review van Iva Natura Foot Care Lotion. Zomer, kom er maar aan. Naast Bikini Sixpack challenge body horen je de andere onderdelen van je lichaam er ook goed uit te zien vind ik. Je voeten horen hier zeker ook bij. 😉

Op deze foto’s smeer ik de Iva natura Anti-Acne Cream puur op mijn gezicht. Je zal zien dat onder mijn lippen nog tekenen zijn van een puistje. De grote die nu stuk kleiner geworden is, binnen een paar dagen al. Ik had geen foto’s van er voor, omdat ik niet verwacht had dat de crème zo snel resultaat zou laten zien. Voor ik het wist was de acne al weg.