Dierproefvrije cosmetica blog.


Dierproefvrije cosmetica blog.

Dierproefvrije cosmetica blog. Na lang er omheen gedraaid te hebben heb ik besloten om vanaf 24 april 2017 (Wereldproefdierendag ) van de website choosebeautiful.nl een volledig dierproefvrije cosmetica blog te maken. Choosebeautiful is nu officieel een dierproefvrije cosmetica blog. Yey!!

Deze beslissing komt niet uit de lucht vallen natuurlijk. Het idee ontstond al lange tijd geleden in mijn hoofd, langzamerhand werkte ik hier naar toe. Het is niet van de ene op de andere dag besloten, maar een stap voor stap plan.

 

 

Waarom was ik niet een eerder dierproefvrije blog?
⇒ Onwetendheid & onbewust. Pas nu ik een blog heb en mij pas verdiep in merken, producten, ingrediënten en processen van hoe een cosmetica er vandaag komt. Kom ik er achter wat de inhoud ervan is en wat ik wil voor mijzelf en mijn blog.

⇒ Ongeïnteresseerd? Ik kreeg af en toe wel informatie hierover maar heb mij er nooit echt, serieus aan gedacht of bekeken. Ik geef het toe. Misschien doordat ik geen huisdier heb, geen poes, kat of hond waar ik dagelijks mee wordt geconfronteerd. Het duurde daarom wat langer voor het echt doordrong.

⇒ Ik liet mij verleiden door leuke marketing merken die makkelijk verkrijgbaar zijn. De drogisterij of winkel staat vol met merken die niet dierproefvrij zijn. En als je het nooit serieus, met kritische ogen hebt bekeken zal dat ook zo voorbij je zijn gegaan.

In de winkel geven ze geen uitgebreide informatie hierover. Anders is dat bij de webshop, waar meer aandacht wordt besteed omdat het hun kracht is.

 

 

⇒ Nooit verdiept in wat eigenlijk dierproefvrij is? Ik dacht ook, simpel het hoort bij het leven. Zoals wij vlees eten of de grote dieren eten de kleine dieren. Je zien het in de wild of in natuurdocumentaires.

Wat ik nu beetje dom van mijzelf vind natuurlijk, maar dat is achteraf. Ik ga hier niet overdreven op in. Wel is het mijn keus om nu te kiezen voor dierproefvrije cosmetica.

⇒ Van acne, eczeem, andere vormen van huidaandoening en littekens wordt ik al ongelukkig. Ik wil zelf mijn eigen schoonheid, gezond en welzijn behouden.

Waarom zou ik het goed vinden dat dieren daardoor moeten gaan lijden om mijn schoonheid te dienen. Dat lijkt zo oneerlijk. Ik wil het niet meer. De kracht heb ik zelf in mijn handen en ik ga ze nu ook nemen.

Eigenlijk vind ik dat ik hier best eerlijk over ben. Geef ook graag toe dat ik aan het leren ben.

 

 

Waarom is het nu gelukt om voor dierproefvrije blog te gaan?
⇒ Het is jammer dat ik dit beslist niet eerder heb gedaan. Aan de andere kant ben ik blij dat ik het nu wel doe.

⇒ Het is nooit te laat om een stap te zetten. “A journey of a thousand miles begins with a single step” Ik weet niet waar deze weg naar toe leid, maar de eerste stap is nu gezet.

⇒ “Als je beter weet doe je beter” Mijn geweten zegt dat ik deze keus moet maken.

⇒ Het voelt goed. Al ben ik maar een tinny tiny onbelangrijk, onbekend, onberoemd persoon die een klein steentje bijdraagt door niet meer te kiezen voor dierproeven in de cosmetica wereld.

⇒ Het is heel makkelijk omdat zoveel mooie merken, zoveel leuke bedrijven met lange en brede visies al lang zijn begonnen met make up en huidverzorging die dierproefvrij zijn.

Niet alleen High End maar ook betaalbare merken. Er mag dus geen excuus meer zijn om het niet te doen.

 

 

 

⇒ Mijn belangrijkste doorslag. Het feit dat ik toevallig via mijn FB privé account een foto van veel konijnen zag die met vier poten aan de tafel worden vastgebonden om hun plicht te doen en allerlei chemische injecties of wetenschappelijke onderzoeken te ondergaan. En dat voor mijn schoonheid!?!?

Ik voel mij daar niet prettig bij. Dat het konijn blind wordt, verbrand en een zeer pijnlijk proces moet ondergaan. Het is niet goed te praten. Ik wil er graag goed uitzien maar niet ten koste van andere dieren. Die onschuldig zijn.

⇒ Omdat ik mijzelf vergeef dat ik dit niet eerder serieus heb gezien of deze stap eerder gezet heb. Mensen maken fouten en herstellen het. Daar moet ik het trotst op zijn i.p.v. mijzelf op mijn kop geven.

 Hierdoor sta ik voor iets goeds. Bedankt, ieder die hier eerder een artikel over schreef of aandacht aan besteedde. Website, blog, nieuw, bericht via social media. Goed werk  hebben jullie verricht. 

Door verschillende websites regelmatig te bezoeken raak je toch aan het idee gewend en besef je dat het mogelijk is. Wie weet dat choosebeautiful.nl ooit iemand kunnen overhalen om voor dierproefvrije costmetica te kiezen. Daar zou ik super blij mee zijn. 🙂

 

 

Sleek blush by 3 Lace, Flame en Pumpkin.

 

Iedere verandering heeft tijd nodig. Eerlijk is eerlijk, het is even wennen, hoe raar het dan ook klinkt, maar het voelt goed. Ik dacht hier al meer dan een jaar over. Heb een vraag bij mijzelf, maakt het nou echt uit of ik voor dierproefvrij kies?

Tot ik die confronterende beelden op internet zag. Ze zien er echt niet best uit en ik vind het heel zielig. Dat was voor mij de laatste omslag.

⇒ De proefdieren, het gaat hier niet alleen om muizen en konijnen, het gaat om verschillende soort dieren.

⇒ Dit besluit is ook een tikkie een egotistische reden. Met deze keus beperk ik mijn keus om cosmetica producten te kunnen kopen. Niet meer alle merken liggen voor het oprapen. Daar zit zeker een positieve kant in voor mij. Minder en bewuster kopen dus.

 

  Bron foto’s: disclaimer

 

Dierproefvrije cosmetica blog.

Keuzes moeten wij iedere dag maken. De een doet het met afvallen en ik doe het vandaag om voor dierproefvrije producten te kiezen. Verder is het met dit artikel nooit de bedoeling geweest om iemand anders haar keus te beledigen.

Zeker niet wie dan ook een slecht gevoel te bezorgen. Iedereen is vrij om de keus te maken wat ze zelf willen.

Dierproefvrije cosmetica blog. Dit is mijn verhaal van vandaag. Lees ook het verhaal van Dierproefvrije blog op Wereldproefdierendag. Zijn jullie wel op de hoogte welke merk dierproefvrije cosmetica en welke niet? Bedankt voor jullie bezoek en jullie tijd.