dagje out gaiazoo


Dagje uit GaiaZoo

Op het einde van het land in Maastricht is een hele mooie en grote dierentuin, die heet Gaia Zoo. Ik was een weekje in Maastricht met mijn gezin en we gingen naar de dierentuin op een spetterende dag. Wil je weten hoe ik het heb ervaren?

 

De kortingskaart van een hele goede vriendin leidde ons naar deze dierentuin. Het was een dag van minder weer, een regenachtige, spetterende dag. Toen liep ik rond in de Gaia Zoo, wie doet zoiets en waarom? Waarom kies je niet een zonnige dag? Wat denk je, we hadden de tickets online gereserveerd voor die dag. Hebben nog gebeld en een poging gedaan om de kaartjes te verzetten naar een andere dag, helaas bij een online boeking gaat dat niet.

Dus, geld weggooien of dieren gaan bezoeken. Dan maar de regenjassen aantrekken en richting de Gaia Zoo. Maar we hadden geen regenjassen. Dus eerst even een tussenstop bij de Marskramer en een poncho kopen met de vriendelijke hulp van het Marskramer personeel. Wat zijn de mensen in Maastricht toch lekker vriendelijk, daar wordt je zeker ontspannen en gelukkig van 🙂

 

Ondanks dat het een natte dag was, was er toch best wel wat bezoek. De meesten waren toeristen, net als wij en ook hoorde ik veel Duits spreken. Ik wist niet wat ik moest verwachten. Door mijn kinderen had ik wat dierentuinen bezocht en aangezien het weer je stemming niet echt deed oppeppen, beloofde vandaag niet zoveel. Maar de Gaia Zoo dierentuin heeft me aangenaam verrast met hun opzet en aanbod. Echt wel.

Het was een heel plezierige en leerzame dag. Ik heb veel geleerd over dieren. Normaal gesproken vind ik het minder interessant, om al die teksten en uitleg welke dat bij die dieren horen te lezen. Maar het verhaal op de borden was zo interessant dat ik bijna overal de tijd voor nam om het te lezen. De opzet en verhalen waren zeker niet saai zoals dit bij sommige dierentuinen kan zijn die ik bezocht had. Mijn partner dacht er precies zo over.

 

Dagje uit GaiaZoo. Ik probeer hier zoveel mogelijk foto’s te posten zodat jullie kunnen zien en een idee krijgen van de dierentuin Gaia Zoo zelf, maar er zijn te veel dieren om alles te laten zien natuurlijk. Dan zie je zoveel dieren die in de kooi gevangen zitten. Onvermijdelijk denk ik dan, hoe wij als mens de natuur aantasten.

De leeuwen zijn gevaarlijk voor ons als mens, daarom zit ze achter het glas. En wij dan als mens, wat hebben wij allemaal al die dieren aangedaan? Sommige dieren zijn zeldzaam en wordt beschermd. Wie is de oorzaak daarvan? Anders was ze allemaal verdwenen. Dat zou zonde zijn als we bepaalde dieren alleen maar op de foto’s zien..

 

 

 

 

Er is zoveel om te kijken en ontdekken op Gaia Zoo natuurlijk, maar ik kan niet alle foto’s die ik heb gemaakt hier aan jullie laten zien. Wel kunnen jullie op de website van Gaia Zoo kijken om te zien wat er nog meer aan aanbod is. Deze dierentuin is de moeite waard om op bezoek te gaan. Daarom verbaast het me niet dat de Gaia Zoo zoveel prijzen heeft gewonnen. Zelfs op zo een regenachtige dag was ik al zo voldaan en onder de indruk. Kan je nagaan als het een schitterende zonnige dag was geweest.

 

 

Als je de kans krijgt om in Maastricht te zijn, met je kinderen of als je zelf een dierenliefhebber bent. Ik raad zeker de Gaia Zoo aan. Ben je daar geweest of misschien in een andere dierentuin?