Me Myself and balance.


Me Myself and balance.

Me Myself and balance. Ik raak uit mijn balans door te veel te werken en vanwege andere persoonlijke redenen was ik even vergeten om goed voor mijzelf te zorgen. Daarom schrijf ik ook over onzekerheid en  Me Myself en Sport om mij weer een beetje op de goede weg te helpen. Ik ga veel loslaten en bewust worden van wat ik nodig heb om mijzelf weer goed te laten voelen.

Dus wordt het tijd om serieus maatregelen te nemen door mijn leven beter te plannen en weer op te pakken.

⇒ Ik ga sporten, dat weten jullie en probeer het weer om de dag te doen. Heerlijk is dit, dit heeft mijn lichaam gemist.

⇒ Boeken lezen, ik lees graag. Waarom maak ik er de tijd niet voor? Heel erg graag en wordt erin geslurpt, in de tekst, door lezen vergeet ik de wereld om mij heen. De nieuwsgierigheid van mij komt naar boven. Het is leuk… zo leuk, Nu, voor ik slaap, lees ik een boek eventjes.

⇒ Yoga, ik was verliefd op Yoga omdat ik met mijn lichaam en geest tegelijk bezig ben. Ik had in de Hatha klas gezeten maar het blijft dat het Ashtanga en Kundalini iets meer is voor mij. Mijn kinderen waren klein, dus als jonge moeder en dat werk is het lastig om tijd te vinden tussendoor om naar de les te gaan. Dank zij YouTube oefen ik Yoga gewoon thuis. Rond 5.30 tot 6.00 terwijl gezinsleden nog liggen te slapen. Neem ik een glas warm water met een scheut limoen en 1 uur daarna is mijn yoga tijd.

 

 

 Nog meer….Me Myself and balance.

⇒ Dans. Als ik de kans krijg zou ik professionele danser willen worden. Opgegroeid in Thailand kreeg ik de kans niet. Wel dans ik regelmatig in een dansklas en thuis in mijn eentje voor de spiegel. Ik voel me dolgelukkig daardoor.

⇒ Blog is mijn nieuw hobby wat ik graag doen. Nieuwsvaardigheid leer ik hiervan, zoals fotografie, hoe je bezig bent met je website, hoe reclame en samenwerking in zijn werk gaat, hoe je een keus maakt voor jezelf, of dat samenwerking of een gast blog is. En je leert van de verhalen van een andere blog. Wat ik jammer vind is dat het veel zittend werk is, wat niet altijd goed voor je lichaam is, daarom is het juist zo belangrijk dat je blijft bewegen en afwisseling inlast.

⇒  Meer buiten, in de natuur en zondags weer gezinstijd samen doorbrengen. Mijn kinderen zijn iets groter en vermaken zich makkelijker, zijn zelfstandiger. Dus ze hangen niet veel om mij. Maar ik mis wel soms de tijd samen in het bos of een strandwandeling. Zomers is de stap makkelijker om samen naar het strand te gaan, maar in de winter is loopt alles een beetje traag. Dus ik beloof mijzelf dat weer te gaan doen met ze.

Ik pak alles weer langzaam op. Iedere keer dat ik met de gym of mijn yoga sessie bezig ben. Ik merk hoe dit goed voor mij is, voel mij zalig, die spanning van mijn lichaam is wat ik mis. De balans tussen geest en lichaam vind ik terug door dingen die ik leuk vind te blijven doen. En mijzelf niet door alles en nog wat dat laat vergeten.

⇒  Nog later, dingen koken en eten is ook een van mijn passies. Ik ga voor iets puurs, natuurlijk wat gezond is met veel groenten en fruit… Ik wil ook weer straks als voorheen.

Ik was lang niet bezig met dit ritme maar merk al dat ik het prettig vind en ben een stuk minder moe.

 

 

⇒ Ik ga ook op tijd naar bed, dus laten wij dat niet vergeten.

Dan vergeet ik ook niet de liefde voor mijzelf. Lees hier erover.

Mijn vriend zei “wat goed dat je voor jezelf zorgt:” Natuurlijk als ik dat niet doe, wie gaat dat dan doen. Moeder is onmisbaar in het gezin. Wij gaan maar door. Oké, vader ook. 😉 Goed met jezelf bezig zijn is het minste wat wij kunnen doen. Naast dat het goed voor je is, geef je ook een goed voorbeeld aan je kinderen. Me Myself and balance. En jullie, wat houd jullie in balans? Ben je ook de laatste tijd moe? Oké het is ook beetje periode van het jaar…maar toch…