De liefde of de familie?


De liefde of de familie?

De liefde of de familie? Kies je voor de liefde of kies je voor de familie? Lekker gelukkig zijn dat is een van mijn grote doelen in mijn leven. Liefde draagt voor een groot deel aan ons welzijn en levensgeluk.

Iedereen is op zoek en koestert de liefde. Oké misschien niet iedereen. Ik dan. Ik kan niet leven zonder liefde. Ik neem het heel serieus. Ik liet niet voor niets alles achter voor een woord liefde om aan de andere kant van wereld te zitten.

Maar er zijn zoveel vormen en variaties in dit gebied. Er is ook veel ellende dat uit liefde komt. Wat is de reden dat wij verliefd worden eigenlijk? Het overkomt ons en het gebeurt gewoon, zonder dat wij er invloed in hebben. Of toch wel. Als wij er geen invloed op hebben is het dan terecht dat het ons kwalijk wordt genomen op de keus van onze partner?

 

 

Let’s tweet:

To be brave is to love. Click To Tweet

 

Ik wil het vandaag hebben over een vorm die met liefde te maken heeft. Je hebt liefde en elkaar gevonden. Gelukkig. Nu komt het probleem. Er zijn mensen die vinden dat ze het recht hebben om je de les te leren. “ Jullie passen niet bij elkaar” “Hij is niet geschikt voor je” “zij is niet de juiste” Al de meningen en vooroordelen in kwestie zijn te hanteren, maar wat gebeurt het als die mening komt van je ouders en/of je familie?

Familie is een belangrijke bron en basis in een menselijk leven. Al is het wat je gekregen hebt en niet kunnen kiezen. Sommige mensen hebben geluk dat zij terecht kwamen in een warm nest waar alles openlijk wordt besproken, leuk en respectvol met elkaar om gaan. De ander heeft gewoon pech dat ze in een wat lastige familie geboren zijn. En soms heb je niet eens familie.

Maar wat ga je doen, stel je eens voor dat je familie je partner niet accepteert. Heeft iemand hier ervaring mee? Dichtbij meegemaakt? Hoe ga je hier mee om als het ook met jou gebeurt.

 

Let’s tweet:

I’m not telling you it going to be easy. I’m telling you it’s going to be worth it. Click To Tweet

 

 

De liefde of de familie?

Ik had er zelf ervaring mee toen ik 17 was..dus ik weet hoe het is. En natuurlijk iemand als ik kiest zeker de liefde boven familie. Mijn ouders gaven mij de ruimte maar mijn oudere broers en zus die deden wel moeilijk. Mijn broer heeft in die periode 10 jaar geen woord met mij gesproken.

Pijnlijk maar als ik het over mag doen dan zal ik nog steeds voor de liefde gaan. Al is uiteindelijk de relatie gestrand. Ik heb er geen moment spijt van gehad en ben nog steeds van mening dat je je hart moet volgen en je eigen pad moet bewandelen. Wat er ook aan het einde van de weg is.

Ik wil graag jullie mening hier over horen of heb je het misschien zelf mee gemaakt. Wat zouden jullie doen als je familie niet achter je relatie staat? Kies je voor de liefde of kies je voor de familie. Hier heb ik nog een paar artikels over. Lees hier Kiezen tussen De liefde of de familie? verhaal 1, verhaal 2 en verhaal 3