De makkelijke en gezonde lunch.


De makkelijke en gezonde lunch.

Omdat eten belangrijk is, wil ik mijn lichaam altijd tracteren met mooi en gezond eten. De makkelijke en gezonde lunch.

Ik weet het, dit salade gerecht ziet te gek uit. Het lijkt meer op overgebleven voedsel dan een echte complete maaltijd. En dat is het ook. Ik hou er niet van om eten weg te gooien. Ik vind het zo zonde, dus gebruik ik zoveel mogelijk restjes die in de koelkast liggen om ER een lekkere en gezonde maaltijd van te maken. Zie het als mijn roeping.

De makkelijke en gezonde lunch.

Wat heb ik hier:

⇒ Sla

Avocado

⇒ Overgebleven gebakken ansjovis

⇒ Overgebleven gerookte Makreel

⇒ Sesam

⇒ Olijfolie en sesamolie

⇒ Zout en peper

Alles door elkaar mixen en klaar om te serveren. Makkelijker kunt je niet maken.

Ik ben gek op gebakken ansjovis die ik gisteren op de markt heb gekocht. Ik koop het altijd als ik langs de viskraam loop. Meestal eet ik het als snack. Maar gisteren had ik twee bakken gekocht, daardoor bleef hij over. En ook nog stukje Makreel.

Waarom doe ik dit en post ik dit in de blog met overgebleven eten? Ik hou me goed aan bepaalde regels in het leven. Maar ik hou ook van anders denken en doen. Moeten er alleen perfecte ingrediënten op de foto’s komen?

 

 

 

Mogen wij een wat minder mooi ogend stukje eten niet laten zien? Eten is een kunst van samenstellen en daarna lekker smullen en genieten van wat er op je bord ligt.

En dat heb ik zeker gedaan. Het is heerlijk en lekker verfrissend omdat het ter plekke wordt bedacht. En zeker supergezond, dat kan je niet ontkennen. Lieve mensen vergeet je restjes niet. Kijk in de kast en koelkast wat je nog over hebt. Wat je er nog voor lekkers van kan maken. Er zijn genoeg mensen in andere gedeelten van deze wereld die zonder eten zitten. Wij hebben geluk dat wij dat niet mee hoeven te maken. En wat eet jijzelf vaak tijdens de lunch?