Accepteer jezelf


Accepteer jezelf
Accepteer jezelf. Je kunt nooit wat bereiken als je niet eerst jezelf bent. Klopt. Vandaag gaat het over, jezelf zijn. En wie is die jezelf dan? Dat is de vraag. Iedereen is zo anders. Qua uiterlijk, karakter, voorkeur, accent, gezicht, haar en kledingsmaak. Heb je moeite met je eigen zelf?

Ik maak dit onderwerp persoonlijk heel erg vaak mee. Waarom is dat? Ik ben geadopteerd. Tot mijn 12e jaar was ik in de war, gefrustreerd, Ik had zoveel vragen in mijn hoofd. Ik twijfelde aan mezelf, ben ik niet goed genoeg? Willen mijn ouders me echt niet? Waarom niet? Maar mijn adoptie ouders zijn gelukkig de liefste en bijzonder mensen, alles wat een kind zich kan wensen. Door hun liefde. Uiteindelijk leerde ik mijn eigen verhaal te accepteren. Dat was de eerste ontdekking, dat mijn leven anders was dan de kinderen om me heen.

Toen ging ik naar school. En daar heb ik ontdekt dat ik grote ogen heb voor een Thaise plus een gigantische mond, dan word je geplaagd en gepest. Ik weet het, kinderen zijn hard. Ze noemden me Uilenoog. Gelukkig was ik me ervan bewust dat ik al beetje anders was. Wat maakte dat nou uit, nog een paar dingen erbij. Ik dacht gewoon mijn ogen zijn niet zo groot. Hun ogen waren klein. En dat is gewoon een feit. Op latere leeftijd had ik ontdek dat juist mijn zwakke punt mijn kenmerk waren en tevens mijn sterke punten. Zoals mijn ogen en mond. Ik hou van ze. Het heeft me jaren geduurd om dat te zien en accepteren, dat ik dit ben ik en er niet mis mee is dat ik er zo uitzie.

 

 

 

Later ben ik in Bangkok gaan studeren in mijn tienertijd. Hier kreeg ik er weer mee te maken dat ik een plattelandskind was, tussen al die grote stadskinderen. Op dit punt in mijn leven was ik al zo veel gewend. Ik werkte hard om een plek voor mezelf op school te creëren, dat niemand om me heen kon en ik maakte vrienden. Ik transformeerde mijn karakter en ik speelde ermee. Hier heb ik zoveel van geleerd, een mens kan alles doen als we dat echt willen. En ik had op de middelbare school tijd hele lieve vrienden en vriendinnen, het was een van de best tijden in mijn leven.

Toen verhuisde ik naar Nederland, ik hoef niet te vertellen hoe anders ik hier ben en hoe anders het hier en in Thailand is. Ik dacht, dat zal mijn lot zijn. Ik heb al mijn hele leven geoefend om in te zien dat ik anders ben en er niet mis met me is. Wat ik moet doen is leef je leven waar ik gelukkig van wordt en wordt de beste versie van jezelf, wie je dan ook bent. Richt op wat je wilt zijn, het maakt niet uit wat, als het maar je eigen keus is.

Alles is prima want iedereen is anders. Veel mensen willen dat gewoon niet accepteren en willen graag dat wij ons net zo gedragen en reageren zoals hun verwachting is. Wees blij en trots dat je je eigen karakter hebt. Omarm jezelf. Hoe weird, raar, gek, ontspoort, je ook bent. Dat ben ik, dit is wie ik ben. Vergeet niet dat je ook veel bijzondere en goede kwaliteiten in je hebt. Balanceer het samen.

Accepteren jezelf! en wie je bent eerst. De rest komt wel. Maar als er iets is wat je niet leuk aan jezelf vind, dan verander je het. Doe het voor jezelf, omdat je het graag wilt. Wij leven maar een keer, maak het de moeite waard. Voor je het weet is het voorbij. Geniet van je leven. En de anderen, wat kan het ze schelen wie je bent of hoe je leven er uitziet? Ze zijn druk bezig met hun eigen leven, als het goed is. Mee eens? Lees verder  hier hoe je jezelf kunt leren kennen.

 

Lees ook: I’m perfect you look discusting, I am no angel are you? en Positief over jezelf.