Thailand A piece of me deel 1


Thailand A piece of me deel 1
Aangezien dit mijn blog is, waar ik mezelf en mijn persoonlijkheid met jullie wil delen. Om iemand beter te leren kennen, hun afkomst en verleden is daar ook een onderdeel van. Jullie bezoeken mijn website. Logisch dat jullie de persoon achter al die verhalen ook willen leren kennen. Hier is het verhaal Thailand A piece of me deel 1.

Ik heb al gemeld dat ik uit Thailand kom. Het land van de glimlach. Waarom heeft Thailand deze roepnaam? Voor mensen die in Thailand zijn geweest hoef ik dit niet uit te leggen. Thaise mensen, in het algemeen, zijn gewoon erg aardig en supervriendelijk. Al weet ik dat, ik blijf me iedere keer verbazen als ik mijn voet op Thaise grond zet. Ik ga hier een klein stuk delen van wie ik ben, zodat jullie mij iets beter leren kennen.

 

 

 

Ik kom dus uit Thailand. Een land waar 95 % van de bevolking boeddhist is, inclusief ik. Ongeveer 70 miljoen mensen met de Thaise taal als officiële taal. Er worden veel dialecten gesproken in ieder deel van het land.  Op de foto zie je een belangrijke rivier van Bangkok en ook van Thailand, die Jaoe Pra Ya heet. Vroeger was water een belangrijke bron van leven. Mensen woonden graag naast het water. Eigenlijk is water nog steeds belangrijk om dat Thailand een agrarisch land is. Rijst exporteren is een van de belangrijkste inkomsten van Thailand, net als de toeristen industrie.

 

Ik ben zelf opgegroeid op het platteland in een middelklas gezin. Mijn vader was een politieman, eigenlijk zijn veel van mijn familieleden dat. Mijn moeder was een huisvrouw met een thuiswerk bedrijf, zij maakte Thaise snoep en verkocht het.

 

 

Ondanks dat mijn vader status heeft omdat hij ambtenaar is, verdient een huisvrouw als mijn moeder meer dan hij. Zij was een slimme en hardwerkende vrouw, maar is helaas al 18 jaar geleden overleden aan kanker. Dat was een keerpunt in mijn leven. Voor de eerste keer kende ik het woord “hart gebroken”. Dat mijn moeder er niet meer is ook een van de reden dat ik immigreerde naar Nederland. En ook dat ik verliefd werd op een Nederlandse man.

 

 

Ik heb van mijn 14e tot 23ste jaar in Bangkok gewoond en gestudeerd. De mix tussen het platte lands leven en een gigantisch grote stad als Bangkok waar meer dan 15 miljoen mensen wonen, deed me goed. Ik leerde veel over onafhankelijkheid en zelfstandigheid.

 

 

Met zijn allen op zijn Thais, samen gezellig eten. Bij onze familie eten de kinderen altijd eerst, daarna komen de volwassenen, deze traditie werd voortgezet door mijn moeder. Haar kinderen waren haar leven. Thaise mensen zijn heel lief en zacht als het om kinderen gaat, ze laten een kind, kind zijn.

De familieband is heel sterk en vaak vormen wij een groot geheel gezin. Normaal gesproken eten wij op de mat, op de grond, maar omdat mijn vader van 85 jaar last van zijn knieën heeft, pasten wij dat allemaal aan aan hem en gaan we allemaal samen aan de tafel eten. Eigenlijk zijn er meer familieleden, het paste gewoon niet op de foto. 😉

 

 

Ik vind dat ik zelf geen kapsones heb. Waarom zeg ik dat? Omdat als je getrouwd bent met een blanke buitenlandse man, je wordt gezien als een rijke vrouw. Maar mijn definitie van rijk en arm is heel anders dan wat veel Thais denken. Ik ben rijk om alles wat ik heb, mijn gezin, familie, vrienden, werk wat ik leuk vind en alle kansen die ik heb gehad in mijn leven. Het belangrijkste is dat ik mijn leven mag leiden, precies zoals ik het zelf wil. Ik gedraag me nooit anders dan voorheen. Mijn tweede voet is altijd op de grond. Maakt niet uit waar ik woon of welke taal ik spreek.

 

 

Dit is Thailand a piece of me deel 1, aangenaam kennis te maken! Morgen komt Thailand a piece of me deel 2 als afsluiting van dit verhaal. Anders wordt deze post veel te lang om te lezen.

 

 

Door op en neer te reizen, zien en dingen mee te maken, besef ik hoe klein wij zijn als mens. Hoe kort onze leven is. Daarom, vergeet niet om te genieten van je kleine kostbare leven en je bestaan. Daar leven wij toch voor, of niet soms?  Misschien tot morgen en misschien tot een andere keer. 🙂

 

    Lees ook hier Thailand A Piece Of Me Deel 2

Verder kun je me volgen op    ♥   Facebook   ♥ Bloglovin  ♥ Instagram  ♥ Twitter  ♥ Google+  ♥