Waarom heb ik een beautyblog?


Waarom heb ik een beautyblog?

Waarom heb ik een beautyblog? Me myself and beautyblog. Veel van jullie zullen misschien niet weten dat ik eigenlijk niet zolang met make-up bezig ben. Niet op mijn 14e of 18e maar ongeveer 7-8 maanden geleden pas.

Net zolang als ik met de blog bezig eigenlijk. Vanaf juni 2015 begin ik mijn zoektocht van make-up. Voorheen gebruikte ik amper make-up. Beetje lipstick. Huidverzorging ben ik al mijn hele leven bezig. Wel besluiten ik toch om over beauty te blogen. Omdat ik blog op de eerste plaat voor mijzelf en mijn eigen behoeft. Ik wil graag zelf leren mij op te maken en ben heus benieuwd dat het gaat lukken en met deze blog legt ik die reis af. Ik denk dat  als ik er  al 20 jaar mee bezig ben met make-up,  dan is het misschien niet zo intersant meer voor mij om te ontdekken.

De reden dat ik geen make-up gebruik is omdat ik geloof in pure schoonheid. Niet dat ik dat nu niet meer geloof, maar opmaken is net als kunst, niet op papier maar je eigen gezicht. Ik ben geen 20 meer natuurlijk en denk zelf nu of nooit. Om pas op mijn 60e te beginnen lijkt mij ook aan de late kant en ik weet niet eens of ik daar dan nog zin in hebt. 😉

 

 

Deze twee foto’s zijn de eerste foto’s met mijn make-up op deze blog. Je ziet hoe ik de oogschaduw opbracht. Je ziet het bijna niet.

 

 

Ik wist niet eens wat primer is. Foundation kende ik wel, maar omdat ik een redelijk goede huid heb, gebruikte ik het nooit. Hightlighter die ken ik ook pas.

Poeder heb ik ooit van Covermark merk een keer gekocht toen ik 18 was. Nog een keer ongeveer 10 jaar geleden .En voor ik de blog begon heb ik  L’Oreal True Match gekocht. Dat was mijn derde compact poeder in mijn hele bestaan. Mijn twee zussen in tegendeel zijn gek op make-up.

Ik gebruikte wel af en toe lippenstick. Mascara, ik denk 7 stuk bij elkaar tot nu toe. Geen een opgemaakt. Als ik nieuwe mascara heb gekocht. Na hooguit drie keer gebruiken leg ik hem neer omdat mijn wimpers te zwaar worden, geïrriteerd en ik ben te lui om het schoon te maken. Haha. Ik laat de mascara gerust uitdrogen om er vervolgens toch weer een te kopen om weer eens te gaan proberen.

Wel reinig ik trouw mijn gezicht iedere avond voor ik naar bed ga.

Een oogschaduw palette kocht ik voor het eerst omdat ik een blog heb. Nu hebben jullie mij te pakken. Ik adem niet als make-up, slaap er niet in, droom niet over en lig niet wakker van de eerste nieuwe collectie. Maar waarom startte ik dan beauty blog?

 

Let’s tweet:

Even on a bad day, there is always lipstick. Klik om te Tweeten

 

 

Waarom heb ik een beautyblog?

⇒ Het leek me leuk om iets te doen wat ik nooit gedaan heb.

Ik houd van experimenteren, en schrijf graag, plus dat het een uitdaging is om te weten of het mij zal gaan lukken om te leren mijzelf op maken.

⇒ Ik houd van schilderen en zal graag een goede make-up kunnen opbrengen op mijzelf. Dus ik kocht de beauty producten en ging aan de slag, proberen en leren van het doen. In die 7-8 maanden tijd heb ik zo veel geleerd op dit gebied ( al zeg ik het zelf 🙂 ), misschien niet zo veel als iemand dat al tig jaar doet, maar moet dat dan wel? Voor mij niet. Het is goed zo op mijn eigen weg en tempo. Dit is leuk. Het is geen wedstrijd voor mij. Het is een blog met je eigen ervaringen, het is niet “wie de beste is en kan op make-up gebied?” Wat je leuk en mooi vind, daar hoeft de ander het ook niet mee eens te zijn.

 

Deze foto’s beneden, daar ben ik ruim een half jaar bezig met make-up. ⇓ Ik vind het zelf niet eens zo slecht hoe ver ik van het begin ben gekomen.

Al is de look niet perfect, ik kom al heel ver van niet weten hoe het moet. Ik ontdek nu ook veel meer make-up producten die bij mijn passen.

 

 

Ik volg de trend ook niet, maar wel mijn gevoel, wat goed voelt en wat bij mij past. Dichter bij wie ik ben. Voordeel dat ik wat langer leef is dat ik mijzelf al wat jaren goed ken. Dan leer je snel wat wel past en wat niet, waar ik mij niet druk om maak van clown contouren of flawless make-up gezichten. Het is je goed recht als je daar wel van houd.

Maar ik vind het niet erg om mijn sproetje of zonnevlekje te laten zien. Het zijn zelfs de schoonheden die mij onderscheiden van de anderen. Het is een teken waar een verhaal over gaat. Dat ik heb geleefd. Met een goed en mooi leven. Oké, laten wij niet overdrijven, niet altijd natuurlijk. Ik ben ook geen Assepoester of Sneeuwwitje, (die hadden ook niet altijd een goed leven trouwens.)

Wat ik wel geleerd heb is dat het gaat om de binnenkant (gaan we weer bla bla bla, maar wel waar) Het komt ook van de binnenuit. Als je een goed, aardig, vriendelijk gezond persoon bent, dan ziet de ander je schoonheid, die straalt ook naar buiten uit. Met of zonder make-up. Heel vaak gebruik ik ook gewoon work-out i.p.v. een blush op mijn gezicht. Niets mis mee.

Make-up hoort de versie van jezelf iets mooier te maken. Zo denk ik er over. Maar ik denk, als iemand mij leuk zal vinden, is dat hopelijk van wegens mijn karakter en wie ik ben. Niet vanwege mijn gezicht.

 

Let’s tweet:

Beauty begins the moment you decide to be yourself-coco chanel Klik om te Tweeten

 

Met of zonder make-up, ik loop nog steeds trots rond , maak nog st
eeds veel fouten en ben soms lief, soms onaardig, heel af en toe onzeker. Maar het feit dat ik van mijzelf houd en goed voor mijn lichaam en geest zorg. Dat vind ik belangrijker dan mijn opgemaakte gezicht. Mijn make-up gezicht is een kers op de taart. Wat een dag net wat leuker maakt.

Al heb ik geen 15 jaar ervaring, ik vind nog steeds dat ik recht heb om een beauty blog te hebben. Omdat ik gepassioneerd ben in wat ik doe. Zolang dat ik leuk vind blijf ik het doen. En verder, de tijd zal het wel leren. Het gaat om het hier en nu. De definitie van jou en je make-up gebruik moet je zelf gaan invullen. Iedereen moet het zelf weten. Misschien is de jouwe anders dan de mijne. Je bent gek op make-up, dat kan. Je gebruikt het liever niet, dat kan ook. Zo lang dat je maar gelukkig bent met wat je doet.

Deze blog met de make-up reviews is mijn ontdekkingsreis en mijn nieuwe hobby. Jammer dat het meer geld kost dan ik in eerste instantie had verwacht. Hobby kost soms ook geld. Maar wat ik terug krijg en geleerd heb in die tijd dat ik blog en met make-up bezig ben, is echt leuk, leerzaam en waardevol. Dat kan ik niet kopen met al het geld dat ik kwijt ben. De joy, verrijking, uitlaatklep en zelfs de bezoekers (slijm slijm), dat is zeer waardevol. Deze ervaring neem ik mee en dat zou ik nooit meegemaakt hebben zonder deze blog.

 

Al  de opgemaakte gezichten hier  beneden ⇓ zijn het bewijs wat ik geleerd heb in al die tijd.

 

 

 

 

 

Waarom ik make up draag?

Net als Wayne Goss altijd zegt. “Het is maar make-up” kennen jullie hem? Als jullie hem niet kennen, hij is een hele goede make-up artiest uit England. Begrijp mij niet verkeerd. Make-up is leuk, echt leuk maar er zijn ook veel meer gebieden in je leven waar jullie niet van zullen ontkennen die veel belangrijker zijn. Begrijp mij niet verkeerd. Ik bewonder en respecteer alle merken en producten die make-up hebben gemaakt.

Het liefst zou ik zelf een eigen merk willen beginnen, echt! Maar zolang niemand mijn talent ziet en mij benaderd om de Jeapiebel lijn te lanceren. 😉

Laten wij maar de mooie reis maken met onze blog, mijn beauty-semi blog en van jullie of dat make-up, eten, persoonlijke blog, DIY (door de blog weet ik ook pas wat DIY betekent, ja ik ben beetje dom… net als onze koningin de koning ooit heeft benoemt)

En jullie wat is jullie verhaal met make up. Waarom ik make up draag? Waarom-ik-nooit-make-up-draag? Of waar heeft zij het weer over? Lees hele tekst dan! Oeps! Dan weet je wat ik het over heb..hé hé…

Ik zeg niet dat ik zo goed ben op make up gebied. Moet ik erg goed zijn om beautyblog te mogen hebben?  Zolang ik iedere dag maar beter word dan gisteren. Is dat niet genoeg? Dan is mijn doel bereikt. Plezier hebben met mijn eigen blog is ook een extra doel. 🙂 Nu weten jullie waarom ik een beautyblog heb.