Review fotoboek van fotofabriek.


Review fotoboek van fotofabriek.

Review fotoboek van fotofabriek. Ik stond niet stil bij het feit dat ik een fotoboek ging bestellen via fotofabriek. Totdat ik het boek in mijn handen had en besefte dat fotoboek van fotofabriek al vier jaar op rij de prijswinnaar is in deze categorie: Het beste fotoboek van 2013, 2014, 2015 en ook dit jaar 2016 is. Als dat geen groot compliment is, hoe kwalitatief hoog het product van fotofabriek is, dan weet ik het ook niet meer.

Echt leuk dat ik met fotofabriek in samenwerking mag gaan. Dat besef ik mij nu pas. Ik heb een minimale fotografiekennis. Toch ben ik verliefd geworden op de indrukwekkende wereld die fotografie heet, zeker voor mijn blog.

 

In het echt zijn de foto’s in het fotoboek een stuk mooier en scherper dan op deze foto’s, Zal dat zal⇓nog  steeds aan mijn fotografiekunst liggen? 😉

 

 

 

“Een foto zegt meer dan duizend woorden” Dat spreekwoord is er niet voor niets. Ik zie een fotoboek als een cadeau, een cadeau dat gemaakt is van foto’s en daardoor altijd uniek blijft en zich onderscheid. Omdat het niet alleen om het cadeau gaat, maar ook om de herinnering die in het plaatje zit. Je draagt de ervaring al met je mee en iedere keer als je de foto ziet herleefd die gebeurtenis weer opnieuw.

Zelfs met een blog kan je niet om foto’s heen. Daarom lijkt het mij vanzelfsprekend om in samenwerking te gaan met Fotoboek van Fotofabriek. Waarover ik niet eens nog een keer na hoef te denken.

Wat is er bijzonder aan het maken van een fotoboek? Het feit dat je alles kunt selecteren, de foto’s, de tekst, de achtergrond, het is zeer persoonlijk en je kunt het precies zo maken zoals je zelf wilt.

 

 

Mijn ervaring met de bestelling bij fotofabriek.

Naast zelf deze choosebeautiful.nl blog te hebben gebouwd heb ik verder niet veel computerkennis. Wat wil ik hiermee zeggen? Met een minimale computerkennis zoals ik die heb, kan jij dus ook ver komen met fotoboek online bestellen.

Je gaat naar de website fotofabriek.nl/fotoboek-maken en klikt op “kies software”. Er zijn drie verschillende mogelijkheden. Het prettige hiervan is dat je kunt kiezen welke software je het meest comfortabel vind om mee te werken. Fotofabriek heeft een zeer uitgebreid software aanbod vind ik. Je maakt gebruik van gratis software vanaf je eigen computer, daarna wordt je bestand naar de fotofabriek fotoservice verstuurd voor het afmaken van het product.

Ik heb gebruik gemaakt van de PDF-Uploaden optie. Het programma is vrij makkelijk in het gebruik. Met een beetje kennis met de computer en een beetje uitproberen kom je al heel ver. Het is geen ingewikkeld programma waar je hoofdpijn of fronsrimpels bij krijgt. Mijn voorhoofd is net zo strak als voor ik begon. Dat kan ik zeker garanderen. 😉

 

 Dit  snoesige koningin aapje ( van mijn jongste zoon)  ⇓ wil ook graag even in beeld.

 

Verder kan je uit veel formaten fotoalbums kiezen. Ik heb voor A4 liggend van 24 pagina’s gekozen met een harde kaft.  (24-200 pagina’s vanaf € 24,99)

Ik kan zelf alle vormen kiezen en hoe ik de foto’s er in wil zetten. Ik moet toegeven dat ik niet veel fantasie heb. Ik heb het simpel gehouden omdat voor mij de foto’s op zich al waardevol genoeg zijn en dat de tekst geen extra waarde toevoegd. Maar, iedereen is anders natuurlijk.

Om eerlijk te zijn, bijna alle foto’s die ik uit heb laten printen in dit album zijn, op zijn zachts gezegd, vrij slecht van kwaliteit. Dat komt door mijn luiheid. Veel foto’s werden gemaakt op mijn mobiel. En dan ook nog een oude mobiel van vroeger wat ook nog een slechtere kwaliteit bood. Erger kan niet.

Foto’s van de amateur fotograaf die geen rekening hield met belichting, flitser, verstand van lange of korte sluitertijd, witbalans of ISO. Niet dat ik daar nu zo veel verstand van heb, maar tenminste valt mijn mond niet zo open met “ He…wat zeg je? “ als ik die woorden hoor.

 

Foto’s van de kinderen op de blog, ieder moet dat zelf weten. Geen goed of fout..het is gewoon een keus, vind je niet?

 

Ondanks de “niet de beste kwaliteit foto’s “  heeft het fotoboek dat ik nu in mijn handen heb best hele prachtige kleuren en een mooie kwaliteit als eindresultaat. Goede afwerking ook van de kaft. Het ziet er netjes uit. Ik ben er zeer tevreden mee. Hoe doet fotofabriek dat?

Ik heb op de website gesnuffeld en opmerkelijk genoeg wordt het fotoboek handmatig gecontroleerd, daarnaast bied de webshop een extra controle als je wilt dat je product extra zorgvuldig wordt gecontroleerd, waar je via de telefoon contact houdt. Ik kan mij voorstellen dat dit een fijn idee is, zeker als het fotoboek bedoeld is als een speciaal cadeau. Dan wil je zeker dat er niets mis gaat.

De levertijd? Hoe lang moest ik wachten voor ik het fotoboek binnenkreeg? Ik schaam me dood, eerlijk gezegd heb ik er echt niet op gelet. Wel weet ik zeker dat ik binnen 1-3 dagen het fotoboek al ontvangen heb. Niet echt lang dus. En ondertussen ook netjes een e-mail van de verzendingprocedure. Hij wordt verzonden…piep…

Het fotoboek dat ik heb uitgepakt is prachtig. Eerst dacht ik “logisch het kan niet anders, ik als model op de voorpagina” hihi.. Maar, naast mijn poseerkunst, vergeleken met Doutzen kroes, kan ik er ook niet omheen dat de kwaliteit puur en rechtstreeks van fotofabriek zelf komt.

 

 ” Work hard, play hard ” Als het aan mij ligt mag de vakantie komen.

 

 

Hiernaast heeft Fotofabriek ook veel andere producten in hun aanbod, zoals:

⇒ Agenda: Jaaragenda’s en Schoolagenda’s

⇒ Fotoboek: Exclusieve fotoboeken, hard cover fotoboeken, soft cover fotoboeken, spiraal fotoboeken

⇒ Kaarten: losse kaarten, wenskaarten (Valentijnskaarten, wenskaarten, geboortekaarten, trouwkaarten, verhuiskaarten, verjaardagskaarten, kerstkaarten)

⇒Kalender: Familieplanners, jaarkalenders, verjaardagskalenders en nog meer andere producten, zoals bureauleggers, collegeblokken, fotobladen, multomappen, placemats, schoolschriften, stickers, telefoonhoesjes, visitekaartjes, retroprints, pasfoto’s

⇒ Wanddecoratie: Foto op aluminium, foto op canvas, foto op forex, foto op hout, foto op plexiglas, posters groot formaat, posters klein formaat, tegeltjes en tuinposters

Het kan zijn dat ik iets heb vergeten, neem zelf een kijkje op de fotofabriek.nl/// voor meer informatie. Op zoek naar een uniek, authentiek fotocadeau voor jezelf of anderen, dan is hier genoeg keus.

 

De mooie maar ook moeilijke taak op aarde: ” Moeder zijn “

 

Loop je vast met het bewerken van de software, alles kan je vragen, geen vraag is te veel, via de telefoon, e-mail of chat is dat allemaal mogelijk. Wat goed is dit! Als je jon
g bent en opgegroeid in de iPod, iPad tijd, dan heb je al die hulp echt niet nodig. Maar, er zijn genoeg mensen die twijfelen of het verstandig is het fotoboek zelf te maken via de computer. En wat als je vastloopt? Nu weet je het. Er is een helpdesk die klaar staat en je graag helpt om je probleem op te lossen. Echt een pluspunt. Ik heb er een hekel aan om iets te doen via de computer en het verder zelf maar moet zien te uit te vinden.

 

 

 

Mijn eindconclusie: Review fotoboek van fotofabriek.

Ik kan zeggen dat ik niet verbaasd ben waarom fotoboek van fotofabriek al 4 jaar op rij een prijswinnaar is op dit gebied. Fotoboek 2013, 2014, 2015, 2016. ( winnaar van radar fotoboekentest) Je bent niet voor niets winnaar natuurlijk. Ik zeg dit, maar ik heb zelf ook al eerder een fotoboek laten afdrukken natuurlijk. Andere bedrijven zijn goed, maar als je voor de beste kan kiezen, waarom zal jij dat dan niet willen doen?

Kwaliteit, prijs, service en een goed gevoel, dat is toch wat wij willen als wij een product kopen of bestellen. Of dat nou een fotoboek, een oogschaduw palette of een stuk taart is. Fotofabriek is geslaagd op alle punten die ik heb opgenoemd. Dat is ook puur uit mijn eigen ervaring.

Fotoboek van Fotofabriek. Wat vind je ervan? Heb je zelf ook een fotoboek? Online bestelt misschien? Ken je fotofabriek of heb je er ervaring met dit online bedrijf? Wil je meer weten van fotofabriek klink hier.