Elkaar gunnen


Elkaar gunnen

Elkaar gunnen. Waarom moeten wij als vrouwen het elkaar gunnen? Vinden wij elkaar mooi? En wat is mooi zijn eigenlijk? Voor iedereen heeft mooi een andere betekenis. Voor mij is mooi zijn lekker in je vel zitten en gelukkig zijn als je jezelf in de spiegel ziet.

Ik denk dat we dit kunnen bereiken door aan jezelf te werken, goed zorgen voor je geest en je balans bewaren, sporten, gezond eten en zorgen dat je er goed en verzorgt uitziet. Wat op mijn blog staat is wat mij bezig houdt in mijn dagelijkse leven over mooi zijn van de binnen en de buitenkant. Eigenlijk is alles wat ik op dit blog zet een deel van mijn leven, mijn ervaringen en de kijk die ik heb op schoonheid. Ik zet het nu op papier, op foto’s en deel dit met jullie op mijn beauty en lifestyle blog. Vandaag gaat over binnenschoonheid, elkaar gunnen, lezen jullie wel met mij verder?

 

 

Jezelf mooi voelen. Als je niet lekker in je vel zit, kun je je ook niet aantrekkelijk genoeg voelen. ben je ooit stiekem jaloers op een stralende collega, die er bijna altijd perfect uitziet, met die aura en al die energie die haar doen stralen? Of een moeder op het schoolplein? Dat gezicht, dat figuur en die energie. Hmmmm hoe doet zij het toch? Meiden i.p.v. andere vrouwen met afgunst, steeds met een scherp oog of met een ondertoon opmerkingen plaatsen.

Waarom zullen wij dat doen en blijven doen? Waarom gunnen wij andere mooie vrouwen niet het compliment dat zij verdienen? Elkaar gunnen, geef veel complimenten weg. En meen het als je het doet. Kijk hoe je je dan voelt? Ik vind dat wij vrouwen elkaar te weinig steunen en elkaar niets gunnen terwijl we dit juist nodig hebben.

 

Weet je nog wanneer de laatste keer was dat een andere vrouw je een compliment gaf? Weet je het nog? Wie weet hoe hard zij hebben moeten werken voor dat figuur en wie zegt dat zij niet worstelen met hetzelfde probleem dat jij ook hebt? Alleen zij klaagt daar misschien niet over maar zit ook niet bij de pakken neer, wel doet zij er iets aan om te bereiken wat zij voor het ogen heeft. Haar lekker voelen en mooi zijn!

Als vrouwen besteden we tijd aan onszelf om jezelf lekker te laten voelen binnen en buiten. Dan bouw je zelfvertrouwen, zelf liefde en zelfrespect op. En volgende keer als wij iemand zien mooier dan onszelf, dan is het makkelijker om een compliment uit te delen aan een ander omdat je weet dat je ook mooi bent en mooi voel. Vergeet het niet dat iedere vrouw mooi is op haar eigen manier.

 

 

Waarom zullen we onszelf vergelijken met een andere vrouw? Iedereen is anders en uniek. De ene heeft mooi blond haar en blauwe ogen, terwijl de ander mooi rood haar met sexy sproetjes of de ander met lang exotische zwart haar. Er is zoveel verschil in schoonheid en juist dat is de aantrekkingskracht die wij hebben. Is dat geen mooi streven als wij schoonheid in elkaar zien en  waarderen?

Elkaar gunnen.

Maar hoe kunnen wij schoonheid in onszelf en anderen zien dan?  Begin bij de belangrijkste, bij jezelf. Je gaat aan jezelf werken om mooi te zijn van buiten en je lekker te voelen van binnen. Dat je niet eens de tijd over hebt om aan een andere vrouw te denken en te vergelijken. Want je bent bezig om een betere versie van jezelf te creëren. En wanneer je dat punt hebt bereikt, dat je jezelf mooi vind, dan zie je ook pas het mooie in de ander vrouwen. Daarna is er geen afgunst meer maar elkaar gunnen.

 

 

Om aan jezelf te werken begint bij je valkuilen en je problemen, hoe deze eerst te herkennen. Daarna accepteren dat je ze hebt. Vandaar ga je aan het werk. Hoe? Simpel waar heb je last van? Dat ga je aanpakken. Je overgewicht, je flabberende buik, je zelfvertrouwen, je werk of je relatie en ga zo maar door. Ik ben geen expert en ik kan je probleem niet oplossen. De enige persoon die dat kan, dat ben jij. Ik kan alleen mijn eigen problemen aanpakken en dat is wat ik ga doen. Ik werk  iedere dag een kleine beetje aan mezelf om me beter te laten voel van binnen en tevreden ben als ik mijzelf in spiegel zie. Een klein deel, deel ik hier op dit Choose Beautiful.NL blog.

Hoe ik van mijzelf hou en mezelf het het gevoel geef dat ik mooi ben. En je zal ook zien, dat gaat met vallen en opstaan. Met uitproberen, fouten maken, op mijn bek gaan en iedere keer raap ik mijzelf op en ga ik weer opnieuw beginnen. Ik ben gewoon een vrouw net zoals jij…net zoals jullie. En als ik het kan, kan jij het ook! Zullen we samen leren om het mooi in onszelf en ander te ontdekken en in te zien? En dan kunnen we ook leren om elkaar te waarderen en te gunnen! Zullen we?