Dagje uit : Uitgeestermeer


Uitgeestermeer.

Een dagje uit uitgeestermeer, dat heeft iedereen wel eens nodig. Ik maak vaker zo’n uitje. Te danken aan mijn lieve kinderen natuurlijk. Als gezin besteed ik graag zo veel mogelijk tijd met hun als ik kan. Bijna iedere zondag is een familie-uitje. Ik ga met ze liefst richting natuur, wat niets kost. Ik doe het ook beetje expres.

Hier in Nederland is een vrije consumptie maatschappij en daarvan ben ik mij erg bewust. Ik wil ze leren dat een gelukkig gevoel geen geld hoeft te kosten. Je reikt je hand uit voelt de wind op je gezicht, het geluid van de vogeltjes, de zandkorrels tussen je tenen. Voel je zintuigen en beleef de levenssensatie. Dit is de eerste lekkere, zondag deze zomer dus wij gaan richting Uitgeester meer.

Ik bewonder altijd de wilde bloemen onderweg, Hier in Nederland zijn overal bloemen. Dan besef ik hoeveel de natuur ons geeft.

 

 

En lekker op de fiets natuurlijk, goed voor de conditie, milieu en ondertussen een frisse neus en de zon op je huid.

 

 

Hier zaten wij eerst.

 

 

Onverwacht treffen wij hier de zwanen, een beeldig dier. Terugdenken aan Thailand, daar had ik nooit zwanen gezien, volgens mij zijn er ook geen zwanen in Thailand. Wel kennen wij het verhaal van het lelijke eendje. Waar je als meisje je hoop en zelfvertrouwen geeft  dat ooit op een dag  je mooi wordt zoals in het verhaal. Ik in ieder geval wel, Ik droomde ervan van lelijk eendje te transformeren in een mooie zwaan.

 

 

En hier ben ik dan, in de zon volop genieten, eerst hebben wij onder de boom gezeten, maar het was nog vrij fris. Dan maar in de zon net als alle anderen, wel dek ik mijzelf altijd goed af met lange mouwen, pet, zonnebril en de zonnebrand ontbreekt natuurlijk niet. Soms worden mijn kinderen gek van mijn liefde voor zonnebrand smeersels op hun huid. Daar gaat wij weer mam. Aanbevolen; zonnebrand om de twee uur, dus ik kan er niets aan doen.

 

 

 

Nog een dag waar ik kies om mijn innerlijke ik op te peppen met mooie natuur. Het was een heerlijke dag waar ik volop met mijn gezin genoten heb van het zand, water, bloemen, zon en  een stukje rust.

En jullie? Wat doe je op je vrije dagen? Breng je ze door met dierbaren of ben je alleen maar aan het werken?