Review: Handcrème met Mastiha en Traditionele Zeep Marseille.


Handcrème met Mastiha en Traditionele Zeep Marseille.

Handcrème met Mastiha en Traditionele Zeep Marseille. Vandaag review ik beide producten van Treez cosmetics. Ben je benieuwd wat ik ervaar.

Ik begin eerst met een klein verhaal van Treez.

Treez is de webshop voor mooie verzorgingsproducten op basis van natuurlijke ingrediënten Bij Treez vind je originele en bovendien betaalbare producten die niet verkrijgbaar zijn in de reguliere winkels.

Paulien en Ingrid, de initiatiefnemers van deze webshop met oog voor Griekse en Franse beauty producten.

 

 

Ecologische voetafdruk en milieuvriendelijk dat staan centraal in het bedrijf. Alle producten worden zonder dierproeven ontwikkeld en lokaal geproduceerd in Europese bedrijven waar milieu wetgeving en de Europese normen worden gerespecteerd. Er is uiteraard verpakking waarvan alle zo min mogelijk natuur te belasten.

Dat is een applaus waard, hoe ver kijkt het bedrijf vooruit over de ontwikkeling van de producten. Ik kan niet anders zeggen. Daar wordt je vrolijk van als je dat leest. Als je hier meer informatie over wilt weten; Treez-cosmetics.nl Op de webshop vind je veel verschillende soorten en mooie, verantwoorde, producten die de webshop te bieden heeft.

Handcrème met Mastiha.

Een onmisbaar item in mijn nachtkastje. Terwijl Marilyn Monroe Chanel no. 5 droeg, als enige als ze in bed ligt, grijpt Jeapiebel liever handcrème. Het is het laatste wat ik smeer voor ik ga slapen. Natuurlijk zei ik ja tegen toen ik een review van dit product mocht maken. Goede handcrème is net zo belangrijk als goede gezicht crème vind ik.

 

 ⇓ Handcreme met mastiha

 

Ingrediënten:

aqua (water), cetearyl alcohol, prunus armenica (apricot) kernel oil, butyrospermum parkii (shea butter), glycerin, cyclopentasiloxane caprylic/capric triglyceride, pentaerythritol tetraoctanoate, glyceryl stearate, sunflower seed oil esters, stearic acid, cyclohexasiloxane, panthenol, pistacia lentiscus (mastic) gum oil, dimethiconol, inulin lauryl carbamate, xanthan gum, sodium carboxymethyl betaglucan, rosmarinus officinalis (rosemary) extract, dehydroacetic acid, benzoic acid, phenoxyethanol, sodium hydoxide

“Een niet-vette handcrème met Mastiha voor de ideale verzorging, voeding en bescherming van je handen. Deze crème hydrateert en herstelt een ruwe huid en helpt bovendien bij de genezing van kleine schaafwondjes. Ook heel belangrijk: trekt snel in.

Mastiha (spreek uit als “Masticha”) is 100% natuurlijk. Het is de hars van een boom die alleen groeit op het Griekse eiland Chios. Het wordt geoogst door inkepingen in de schors te maken waardoor de hars vrijkomt in de vorm van heldere “tranen” (kijk maar eens bovenaan op de homepage bij de foto van de boomschors). Behalve in onze verzorgingsproducten wordt Mastiha ook gebruikt in farmaceutische toepassingen, dranken en voedsel.

Handcrème met Mastiha is vrij van minerale oliën en ethanolamine. Alle producten van Mastiha Care zijn dermatologisch getest, bevatten geen parabenen en zijn niet op dieren getest.”

Mijn ervaring van Handcrème met Mastiha :

gewicht 65 gr.€ 8,25

De handcrème heeft geen gewone parfum geur wat je meestal gewend bent, meer een zachte kruidengeur, waarvan je meteen naar kruiden in je keuken moet denken. Best lekker. Het is geen gewone geur die je vaak tegenkomt. De kruidengeur is zacht en zal je neuszintuigen zeker niet storen. Ik vind hem verrukkelijk.

Wanneer ik de crème smeer op mijn droge handen, vaak na de afwas. Even de handen door elkaar wrijven. Geeft direct een apart gevoel wat anders dan ik voel bij veel Handcrèmes. Wel bij een goede handcrème. Hij is zeker niet vet maar geeft wel een hydratatie effect.

Dat zal je ook direct merken. Duurt 30 seconden (schat ik) voor alles goed intrekt, geen spoor van vettigheid alleen maar een heerlijk zacht en gevoed gevoel achterlaten. Een hele goed handcrème deze Handcrème met Mastiha. Ik ben zeer positief te spreken van dit product.

Over de kracht van genezing van kleine schaafwondjes kan ik niet beweren omdat ik geen wondjes heb op dit moment.

 

Traditionele Zeep Marseille.

⇓ Traditionele zeep Marseille

“Uiteraard fabriceert Savonnerie de Bormes les Mimosas ook de echte zeep Marseille ofwel Savon de Marseille! Deze superzachte zeep wordt op traditionele wijze gemaakt, met een 100% plantaardige basis. Alle ingrediënten worden streng geselecteerd en niet getest op dieren.

Je kunt de ‘witte’ zeep gebruiken als verwijderaar van vlekken op bijvoorbeeld kragen of manchetten. Maar natuurlijk is de ‘violet’ zeep ook gewoon te gebruiken. Het is zacht voor je huid en veroorzaakt zelfs bij veelvuldig gebruik geen irritaties. Je huid voelt na het wassen zacht en beschermd.

De traditionele Savon de Marseille zeep is er in ‘violet á la lavande’ (lavendel) en ‘blanc á l’huile de palme’ (palmolie). De zepen worden ambachtelijk gemaakt met 72% olie.

De zeep is leverbaar in blokken van 300 gr. Deze vorm is van oudsher gebaseerd op de waspraktijk van vroeger. Het wasgoed werd geboend bij de rivier of openbare wasplaats. Daarbij was een groot en vierkant stuk zeep het handigst. Je kon er lekker lang mee doen en het ook met natte handen goed vastpakken. Het is maar dat je het weet!

Alle producten van Savonnerie de Bormes zijn gemaakt van recyclebare materialen en bevatten geen parabenen.”

 

€4,65 voor 300 gram een tweede geur lavendel, palm. Wat ik getest is was palm.

Mijn ervaring van Traditionele Zeep Marseille:

Ik ben opgegroeid in een zeep cultuur. Heeft het te maken met het feit dat een warm land is. Of gebruiken ze liever zeep? Sinds ik hier in Nederland woon gebruik ik meer andere vormen van doucheproducten. En toch nog steeds in mijn douche en badkamer heb ik een stuk zeep liggen. Ieder keer als ik de zeep weer grijp, voel ik mij weer dichtbij mijn roots. Een thuisgevoel van vroeger. Thailand!

De zeep heeft een lekkere geur die mij laat herinneren aan een Thaise zeep die ook heel beroemd is met kracht voor zuivere en goede reiniging van het huid.

Mijn ervaring met deze zeep is zeer positief. De zeep voel als een zachte crème laag op je huid op het moment dat het in aanraking komt met mijn natte huid, wel een bijzonder effect. De zeep geeft weinig schuim. Ik heb de neiging om het zo te laten en het resultaat te bekijken. Toch heb ik dat niet gedaan. Na het afspoelen met water ruikt mijn huid heerlijk, niet uitgedroogd en is opmerkelijk zacht . Ik ben onder de indruk.

Wat ik als opmerking kan geven is dat het stuk zeep vrij groot is, 300 gram. Zeker voor mijn handen, wat onhandig kan zijn bij het gebruik. Ik snij hem door de helft is mijn eigen oplossing, het probleem is opgelost en op die manier kan ik dubbel genieten van de zeep.

 

 

Geen parabeen en terug naar puur natuur is wat intens is en veel belangstelling heeft de laatste tijd. Natuurlijk en puur is helemaal terug naar de basis. Het besef dat puur natuur de beste is, is de bevestiging hier.

Handcrème met Mastiha en Traditionele Zeep Marseille.

Ik heb niet alle producten van de webshop uitgeprobeerd natuurlijk. Maar na mijn ervaring met deze Handcrème met Mastiha en Traditionele Zeep Marseille kan ik niet anders concluderen dan, wat een top product. Duimen op! Mooi gevonden product of liever gezegd, mooi gemaakte producten! 😉

Vandaag besteld, de volgende dag verzonden. Verzendkosten in N
ederland € 3,75 Treez-cosmetics.nl Kennen jullie de webshop en gebruiken jullie zelf ook handcrème en zeep thuis?