Welcome to Thailand.


Welcome to Thailand.

Welcome to Thailand. Ik blog nu ongeveer een jaar en leer nog steeds. In de grote vakantie dit jaar staat weer in de planning om naar Thailand te gaan met mijn hele gezin. (Wel hebben we iemand die in ons huis woont om op te passen terwijl wij er niet zijn ;-)). Vandaag is de dag dat ik in mijn eentje het vliegtuig in stap.

Veel van jullie kennen dit plan al. Het plan is dat ik 1 maand eerder ga dan de rest om een make-up (visagie) opleiding te gaan doen. Ik zou dat hier ook kunnen doen, maar als je kunt kiezen om een maand lang in een exotisch land een opleiding te gaan doen of hier in Nederland, wat zou jij doen? 😉

Mijn keus is makkelijk gemaakt. Natuurlijk, het is mijn land en ik spreek de taal vloeiend. Van de komende twee maanden van mijn verblijf in Thailand zal ik een plog artikel van make-up maken over hoe Thailand is, wat ik meemaak en de wereld van beauty in Thailand. Wat is de make-up trend en de fashion daar. Hoe kijken de mensen en hoe bewust zijn de mensen over schoonheid. Is de schoonheidsnorm en waarde vergelijkbaar met Nederland? Is highlighter, zelf bruin of mascara net zo geliefd daar als hier?

 

 

Weer deze foto’s, gisteren ook al. Ik weet het, het is gewoon lekker makkelijk dat ik geen nieuwe foto’s hoef te zoeken. Ik heb nog zoveel te doen en zo druk met alles en nog wat te regelen en vergeet het inpakken ook niet. Best stressvol de vakantie, waarom doet een mens zichzelf dit aan eigenlijk. 😉 ⇓

 

Jullie zullen het misschien niet geloven dat wij veel make-up ketens die kiezen om zich te vestigen in Thailand niet eens hier zullen zien in Nederland. Ik denk dat van de 70 miljoen mensen (en meer dan de helft is vrouw) het heel aanlokkelijk klinkt voor een bedrijf. Het is een grotere en bredere markt en eerlijk is eerlijk, welke huidskleur of van welk land je ook komt, elke vrouw wil mooi zijn en er altijd op hun best uitzien!

Naast de invloed van de westerse make-up en fashion is er ook veel invloed van beauty uit Aziatische landen zoals Korea en Japan, die heerst in Thailand. Ik woon hier, hoe weet ik dat zo zeker? Omdat er YouTube is, Thaise bloggers, vloggers die ik op de voet volg, dagelijks.

Ik heb er zin in. Zin om mijn voeten te zetten op het Thaise grond. Om mijn familie en vrienden weer te zien. Om de Thaise lucht diep in te ademen. Om mijn eigen taal te spreken. De eerste maand verblijf ik bij mijn zus in Bangkok en maand twee reis ik rond als toerist en dan beland ik bij het huis van mijn vader waar ik ben opgegroeid.

Door de 6 uur tijdsverschil en de make-up lessen die ik 5 dagen per week intensief neem zal ik moeten uitzoeken hoe ik het doe met mijn blog. Het is ook de eerste keer dat ik blog in het buitenland sinds ik mijn blog heb. Ik heb zelfs een laptop hiervoor gekocht. Om het mijzelf nog makkelijker te maken.

 

 

 

 

Het lijkt mij heel leuk om eens een blog/Plog over Thailand te maken en een stuk van mijzelf ook aan jullie te laten zien via de foto’s. Ik heb hier een paar week geleden een artikel waar Cynthia over Thailand heeft beschreven. Kunnen jullie eerst zien als voorproefje hoe Thailand is. 🙂 

Ik reageer terug op iedereen die mijn blog bezoekt op dit moment maar reageer minder op andere blogs dat voorheen omdat ik zit straks in Thailand en het tijdverschil. Dan kan ik tijdelijk niet meer zo snel reageren. Wel blijf ik gewoon terug reageren van iedere bezoeker, omdat anderen ook de moeite doen om op mijn blog iets achter te laten. 

Ik zal proberen alles te doen zoveel mogelijk te bloggen , maar kan niet beloven dat het allemaal zal lukken. Als het anders gegaan is en ik er niet aan toe kom, dan doe ik ook niet moeilijk. het is  immers toch ook vakantie. En vakantie is ook om te genieten. Welcome to Thailand iedereen!