Beautiful day 3


Beautiful day 3.

Beautiful day 3. Ga je met me mee op stap in beautiful day ? Vandaag hang ik rond in het winkelcentrum in Haarlem. Ik ben een extreme huismus. Het meeste van mijn tijd ben ik gelukkig thuis in mijn uppie. Maar wanneer ik de deur uit ga, ga ik ook extra genieten met leuke dingen om me heen. Ga je met me mee op stap?

 

Hier is de grote kerk in Haarlem. Waar een kleine souvenir zaak al jaren is gevestigd. Haarlem heeft mooie winkelstraten. Ik heb Douglas, ICL Paris XL, Ritual, Body Shop, Lush, The Tuinen, Goude rose en L’Occitane en Provence een bezoek gebracht en heb veel leuke en een paar mooie producten in mijn achterhoofd.  Ik heb niet echt wat gekocht omdat ik mijzelf belooft heb mijn oude vooraad eerst af te maken. Maar het is best even leuk om te zien wat er allemaal ligt. Je wordt wel gelukkig van al die mooie producten die de costmetica bedrijven hebben bedacht en gelanceerd.

 

Dit foto van de voorkant van het gemeentehuis van Haarlem wat ik een hele mooie muur vindt.

Onderweg van de trein naar de winkelstraat zag ik iemand lopen met patat in de hand. Dat kan dan heel aanlokkelijk zijn,  zeker als je zelf trek begint te krijgen. 😉 En ik kan helaas mijn verleiding niet weerstaan. Dus de eerste patatzaak die ik tegenkom wordt mijn doelwit.

 

Wel heb ik mazzel dat de patatzaak waar ik net tegen aanloop net open is en zelfgemaakte patat heeft, wat echt lekker is! Zeker met die kou buiten. Door het gesprek met de eigenaar, ben ik in een goede stemming,  Ik kan nu lekker babbelen met iedereen die ik tegenkom. Mijn goede bui  komt ook door de leuke sfeer van de zaak zelf, wat me een enthousiast en gezellig gevoel geeft.

 

Friethuys van Coen Bakker Zijlstraat 31. Oud-Hollandse biologische frietjes!! Zijn patat kan ik echt waarderen, dat is lekkere patat zeg. Lekker en knapperig. Je proeft wel de liefde van patat. Het klinkt misschien gek en zweverig, maar zo voel ik  het echt. De zaak ziet er ook heel erg schoon en netjes uit,  maar heeft ook een goed uitgedacht meubilair, wat het heel mooi maakt, een oude mix met een modern gevoel.

Maar als je niet van te veel zout houdt, zeg het ook tegen hem. Ik ben best een raar mens en eet graag patat met weinig zout er op. Een beetje zout en geen mayo. Dus echt, als je in de buurt bent en zin in patat hebt, ga hier een bezoek brengen, ik ben benieuwd wat je er van vind.

 

Heb ik je al verteld dat ik hou van een mix van oude en nieuwe dingen? Deze auto is daar een voorbeeld van. Leuk is ie, vind je niet? De hele buurt ruikt hier naar kip. Madame Pulet staat tegenover het Haarlemse treinstation. Maar ik zou niet weten of het lekker is of niet omdat ik het niet geproefd heb.

 

En nog een zaak die ik graag bezoek om leuke dingen te kijken is Xenos. Ik kijk graag naar de blikken die ze daar verkopen. Ik koop ze niet echt, heel af en toe, als ik hem zo leuk vind dat ik hem niet kan laten liggen. Daar hebben ze steeds blikken uit de jaren 70 met reclame er op. Mijn liefde voor deze blikken heb ik al vaker verteld in make-up review van W7 In The Nude palette.

 

Maar wat ik daar gevonden heb is een pot met koek ingrediënten die je kan weggeven als kado, helaas ik weet de prijs niet precies, ik denk dat hij rond 7-8 euro kost. Maar de tekst die er op stond is gewoon geinig. Ik weet dat je tegenwoordig overal zo’n kant en klaar koekblik vind net als deze, maar het idee er achter blijft gewoon leuk.

 

Behalve dat ik Silvie Meis heb ontmoet, in Cosmopolitan, het tijdschrift dat ik in mijn jonge jaren meer las dan tegenwoordig. Maar door de blog wil ik weer verschillende soorten van tijdschriften gaan lezen. En op het treinstation zag ik ook andere boeken van power food Rens kroes. Waar ik ook een recensie over wil schrijven.