Wees eens Aardig deel 1


Wees eens Aardig

Wij willen allemaal hetzelfde als vrouw, of je een Thaise bent met zwart haar of een Nederlandse met blond haar. Vandaag wil ik de aandacht richten op mooier zijn van binnen.  Ik wil graag schrijven over mooi zijn in onze karakter. Hoe een vrouw wees eens aardig tegen ander vrouw. Snap het je wat ik probeer te zeggen?

Vrouwen, wees wel eens wat aardiger tegen elkaar. Dat zou ik vaker willen zien. Wat raar dat we vaak allemaal hetzelfde willen. Wij willen succesvol zijn in ons leven, op het werk, in financieël en op privé gebied. Wij willen geliefd zijn, aardig gevonden worden door andere mannen en andere vrouwen. Wij willen er goed uitzien, mooi, elegant, aantrekkelijk. Mooi zijn en vol energie zitten, dat willen wij allemaal. Zeg ik dat goed?

 

En wij willen ook interessant overkomen, een goede persoonlijkheid, karakter een goede familie, gezin, echtgenote, vriendin, vrienden, kinderen hebben. En zelf willen wij een goede echtgenoot, een goede dochter, vriendinnen en bovenal een hele goede moeder zijn. Heel af en toe willen wij ook graag midden in de belangstelling staan.  Zoveel dat wij willen en vaak besef wij niet eens dat wij dat kunnen makkelijk bereiken met steunen en helpen van andere vrouwen.

I.p.v. elkaar helpen doen wij juist het tegenonvergestelde en onaardig tegen elkaar. Wat zo jammer is, omdat wij over zoveel goede kwaliteiten beschikken. Eigenschappen waar wij juist iets voor elkaar kunnen betekenen.  Zullen we vanaf nu maar beter aardig zijn voor elkaar?  Wij hebben toch dezelfde doel in het leven?  Het lijkt er op dat we het liever alleen als individueel persoon doen dan samen. Terwijl we samen meer bereiken. Je hebt elkaar nodig als vrouw, vriendin, moeder en ook zoveel meer erkenning waar we terug vinden in elkaar.

 

 

Ik zie veel vriendschap welke echt oprecht is, maar heb ook veel verraders gezien, met afgunst, jaloezie en doen alsof . Wat is dat? Een spiegelbeeld in onze zielen onderling? Kan ons dat nou echt niet schelen, hoe andere vrouwen zich voelen? Waarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden? Omdat dit is wat ik graag wil zien, sterke, mooie vrouwen die elkaar dat gunnen en dat met elkaar durven te delen. Dat is ook mijn bedoeling met dit blog.

Het steungevoel tussen vrouwen. Gebrek aan vertrouw en geloof in elkaar . Strijd onderling tussen ons.  Ik zie de ene moeder de andere moeder veroordelen. Of je een fulltime moeder, cariëre vrouw bent of partime werkt, hoe dan ook, je wordt veroordeelt,  Of een vriendin die vreemgaat met vriend van je beste vriendin wegens gebrek aan respect. Of elkaar niets gunnen in heel veel gebieden. Waarom doen vrouwen dat elkaar aan? Kunnen we niet beter iets aardiger tegen elkaar? Lief zijn  voor elkaar. Niet elkaar gebruiken, maar elkaar helpen.

Elkaar helpen? Wees eens aardig tegen elkaar? Verder lezen wees eens aardig deel 2.