Me myself and sport.


Me myself and sport.

Me myself and sport. Al schrijf ik de laatste tijd veel over beauty, er zijn veel meer aspecten van beauty. Een sterk en gezond lichaam hoort er ook bij.  Lees ook 21 day challenge hit the gym deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4. Een mooi gezicht en een goede stijl is niet genoeg. Binnen moet ook vitaal en goed voelen. Zoals het concept van choosebeautiful.nl: Beauty Happy and healthy!

Ik ben altijd al een voorstander van een gezonde levensstijl en superfood. Nieuwe trend op eet gebied. Beweging, sport zelf mode. Ik volg niet blind of zinloos alles wat nieuw is. Het voordeel van jezelf goed kennen is dat ik kies wat wel werkt en bij mij past.

Vanzelfsprekend, zo dankbaar ben dat ik opgegroeid met veel natuurlijk en biologisch eten. Toen besefte ik het niet. Maar nu ik terugkijk, de groenten die mijn ouders plantten in onze achtertuin. Al was mijn vader een politieman, ze waren altijd bezig met ander werk erbij. (Ik heb het hier over het pleeggezin waar ik ben opgegroeid) Als wij koken, is de chili, citroengras, basilicum, tomaat…en nog meer, gewoon vers uit onze eigen tuin en rondom het huis. Eieren van kip en eend, die hebben wij zelf, als er niet genoeg is, dan kopen wij ze bij de buren. Kokosnoot, mango, banaan, papaja en nog meer fruit is ook allemaal in onze achtertuin te vinden. Alle zoetzure snoep die ik zie op de marktkramen of in de bioscoop is ook nooit mijn favoriet geweest. Zure mango, guave is meer mijn ding.

Thaise mensen eten veel en overal. Als je ooit in Thailand geweest bent weet je dat je overal op straat eetkramen ziet. En eerlijk is eerlijk, wij eten ook de hele dag door. Eten staat centraal in ons leven.

 

Hier in Nederland moest ik veel leren en loslaten als het voedsel betreft. Nog steeds, tot op de dag van vandaag, mis ik, naast mijn familie, het Thaise eten dat je hier soms niet kunt krijgen. No place like home.

Doordat hier veel andere soorten voedsel zijn en andere eetpatronen, manieren van eten zijn, moet ik mij ook veel verdiepen in hoe ik omga met al dat voedsel. Neem speltbrood, volkoren, boerenkool, andijvie bijvoorbeeld, dat kennen wij niet in Thailand. Broccoli en paprika is ook niet normaal in Thailand, al is het nu wel wat makkelijker te vinden.

 

Ik heb talloze kookboeken ( zoals power food van Rens Kroes, Gewoon wat een studentje eet en nog veel meer.)  en dieetboeken gelezen om er uit te leren, leren over de waarde, calorieën en hoe het specifieke voedsel werkt. Ik persoonlijk geloof niet in een dieet. Omdat het komt en gaat met al de kilootjes. Waar ik wel mee geconfronteerd ben is het feit dat op bepaalde leeftijd het lastig is om op gewicht te blijven als je niet oplet.

 

Er ook een periode waar ik niet sport, veel sport, fanatiek sport meegemaakt. Wat ik nu besef is, sinds ik veel van mijn vrije tijd in de blog stop, dat ik minder tijd heb voor ander dingen. Sport is er eentje van. Dus nieuwe poging, na een half jaar bloggen, ik wil graag weer het sporten oppakken. Minimaal 3-4 keer per week zoals voorheen. Simpel om de reden dat ik om mijzelf geef en van mijzelf houd. Ik waardeer het en ben zo dankbaar voor mijn lichaam dat ik beloof om er goed voor te zorgen. En sport is er een van.

 

Let’s tweet: Me myself and sport.

Embrace and love your body. It’s the most amazing thing you will ever own Click To Tweet

 

Dus na het schrijven van deze post ga ik mijn gymtas pakken en sportschool here I come! Ik ga niet alleen naar de gym, maar wissel het ook af met mijn liefde voor dansen en yoga. Als jullie even vergeten hoe wij energie kunnen terugwinnen, conditie en onze gezondheid verbeteren, naast gezonde voeding, voldoende slapen, denk er ook aan om te bewegen. Al is beweging en sporten weer wat anders van elkaar. Beter dan helemaal niet.

Wat vind jullie hier van Me myself and sport, goed idee om weer te gaan sporten toch? Dat is ook wat ik dacht. 😉 Zitten jullie er soms ook mee, met je persoonlijke issue zoals tijd vinden en balans en je levensplanning, net als ik? Wat zal je nu graag willen doen waar je nog niet aan toe bent? Ga je met mij mee naar de sportschool?

 

Please follow and like us: