Favorieten van Jeapiebel


Favorieten van Jeapiebel.

Het zijn die kleine dingen in mijn leven, die heel simpel zijn, maar mij heel gelukkig maken zoals ik jullie hier beneden laat zien. Maar er zijn ook dingen waar wij zelf voor gekozen hebben. Niemand kan dat voor ons doen. Gelukkig ligt in je eigen hand, Je kiest zelf uit hoe je je leven wil leiden. Ik kies om tevreden te zijn met mijn favoriete dingen. Dus dit zijn de favorieten van Jeapiebel.

 

 

 

⇒ Bloemen. Al ruil ik voorlopig Thailand in voor Nederland. Een piepklein, koud kikkerlandje. Maar de bloemen die wij hier hebben maken veel goed. Misschien laat ik hier geen spectaculaire bloemen zien, maar het meeste van de tijd heb ik wel redelijk aparte soorten en bloemstukken in huis. Maar ik koop ook graag wat langs de weg van de boer en maak er dan iets leuks van.

⇒ Appels fascineren mij al van jongs af aan. Ik at ze niet, omdat ik ze niet lekker vond, maar de prachtige rode kleuren vond ik zo mooi. Soms, als ik er veel heb, zet ik er een heleboel in een grote glazen vaas en gebruik het als decoratiestuk in huis. In Thailand zijn maar weinig appelsoorten vergeleken met hier. Gelukkig heb ik hier de liefde van Pink Lady ontdekt. En nu eet ik wel af en toe appels.

 

 

⇒ Avocado, een van de meest vette maar erg gezonde vruchten die er bestaan. Ik eet ze met toast, als tussendoortje, in sla. Ik vind het heerlijk en wordt er gelukkig van, iedere keer als ik het proef.

 

 

Thaise pompoen heeft een vrij sterke geur, die een fles pompoen niet heeft. Het is oranje en is heel gezond. Ik maak er meestal Thaise gerechten en een toetje van… jam jam…. Ik heb ooit als kind gelezen dat, als je veel pompoen en het oranje stuk in de nek van Gamba’s eet, dan word je slim. Dus geen wonder dat dit alle twee mijn lievelingseten is geworden. 😉

Omdat ik dom ben en graag slim wil zijn hihi en als het niet lukt, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan. Ik volg vaker mijn hart dan mijn hoofd. Het is niet echt wat slimme mensen zullen doen…. Maar let op, eet niet te veel pompoen dan kan je echt geel worden…echt..ja echt…

 

 

⇒ Thailand, ik hoop dat jullie het niet erg vinden als ik vandaag zin heb om het over mijn vaderland te hebben. In Thailand hebben wij zoveel soorten exotisch fruit in ieder seizoen. Je kunt het eten tot je er dood bij neervalt. Vroeger at ik niet veel groeten, maar was verslaafd aan fruit. Als ik hier iets uit Thailand erg mis staat eten hoog in rang.

En fruit zeker. Alles wat ik niet lekker vind, zoals bijvoorbeeld watermeloen of druiven moest ik hier leren eten. Ook kersen, peren en pruimen. Die kende ik vroeger niet en ook deze kaki of Sharon fruit. In het begin smaakt het naar niets. Omdat ik graag fruit eet wat niet rijp is. Raar trekje, ik weet het. Maar uiteindelijk wen je toch aan de smaak en zeker op dit moment staat veel kaki op mijn salontafel. Maar het zal niet lang meer duren denk ik. Eten jullie ook wel eens kaki?

 

 

⇒ Ik word gelukkig van blikken. Ik verzamel graag een kleine versie ervan. Hoe leuker en hoe kleiner, hoe beter. Dit heb ik eerder verteld in W7 palette, daarom werd ik ook aangetrokken door een blikverpakking van het merk W7.

 

 

 

 

De laatste favoriet is boeken lezen.

Ik denk dat veel van ons hier wel van houden. Je blogt omdat je ook graag leest. In mijn taal lees ik veel grote dikke romans en illustratie boeken uit Japan ( de vertaalde versie natuurlijk). In Nederland lees ik meestal tijdschriften en zelf helpboeken of gezonde levensstijl boeken. In Nederlandse romans heb ik geen zin.

Waarom weet ik ook niet. Misschien omdat Nederlandse vrouwen dingen anders beleven en vertalen. Heel anders dan hoe een Thaise vrouw dat doet denk ik. Ik besef dat ik veel dingen niet belangrijk vind, maar jullie wel en vice versa. Dus ik kan me beter vinden in een roman en de verliefdheid in mijn Thaise boek dan in een Nederlands boek. Ik denk dat dat de reden is.

 

Favorieten van Jeapiebel  & My Favorite Things. The sound of Music.

 

Ik laat jullie zien hoe simpel mijn leven is en hoe ik ook van super simpele dingen gelukkig kan worden. Favorieten van Jeapiebel. Ik weet dat jullie dit ook hebben. En jullie? Wat en welk fruit maakt jullie gelukkig? En wat voor kleine simpele dingen in je leven geeft je toch grote vreugde?

Please follow and like us: