Brownie.


Beauty Brownie.

Ik ben dol op een brownie. Ik heb pas brownies leren kennen toen ik al in Nederland woonde. In Thailand kende ik toendertijd wel alleen maar wit brood, cake en gebak. Soms mochten wij gebak eten. Dan kocht mijn moeder dat in de chinese winkel in het dorp, maar niet zo vaak, echt op één hand te tellen.

 

Ik vind een keine stukje taart er lieflijk uitzien met die slagroom en al die kleuren. Maar meestal at ik Thaise snoepjes en toetjes. Mijn moeder maakte graag gerechten en al die toetjes voor ons en zij verkocht ze ook. Dat was haar passie en de manier voor haar om geld te verdienen. Door haar kweekte ik onbewust, onopgemerkt de liefde voor eten. Dat kom ik pas na jaren achter. Zij maakte veel soorten Thaise snoep maar nooit westerse snoep en zeker geen brownie.

 

 

 

Al die chocolade is zo verslavend.

Toen ik in Nederland kwam kon ik niet eens een pannenkoek bakken, wel beloofde ik mezelf ooit op een dag te gaan bakken, al dat lekkers. Gebak, brood ,muffins, cupcakes en brownies stond ook zeker op mijn lijstje. Ik leer langzamerhand hoe je bakt, uit boeken, van makkelijk naar moeilijk. Ondanks de verrekte calorieën die daar in zitten. Maar tja soms moet je ook niet te streng zijn, af en toe iets lekkers ander houd je je gezonde levenstijl ook nooit vol. Leven is balanceren tussen iets goed en soms iets slecht.

Wat zit in mijn verrukkelijke brownie:

1. bloem 400 gram

2. suiker 550 gram

3. chocolade 400 gram

4. boter 450 gram

5. bakpoeder

6. eieren 4 eieren

 

 

Al het gereedschap en een oven natuurlijk. Ik denk dat mijn moeder nooit westerse gerechten maakte omdat wij geen oven hadden. Het is duur en thais koken is ook zo gevarieerd en ingewikkeld om te maken, soms ben je een dag of een halve dag bezig voor één gerecht of snoep soort.

Ik zeef de bloem eerst, dan mix ik de boter, suiker en eieren erbij, goed roeren. Je mag ook de mixer gebruiken maar met de hand kloppen vind ik het leukste. Je hebt altijd de sensatie van alle ingrediënten die in elkaar samen komen. Daarna smelt ik de chocolade en doe deze erbij. Je kunt alle soorten chocolade gebruiken. Ik gebruik liever puur dan heb ik het gevoel dat ik toch nog beetje gezond bezig ben. Slaat nergens op natuurlijk met al die suiker en boter.

 

Brownie. ⇓

 

Dertig minuten in de oven op 180 graden. Ik gebruik een schoon saté stokje om te checken of de brownie echt klaar is voor dat ik hem uit de oven haal. Anders laat ik hem nog langer zitten tot hij echt klaar is. Snij hem in stukken en uitdelen. Geniet er van lieve mensen.

Hoe kan je dit weerstaan. Het is gewoon niet te doen. Ik maak graag veel dingen zelf. Deze website is het bewijs, ook zelf gemaakt zoals de brownie. Ik wil altijd een stukje gevoel en liefde voelen in alles wat ik doe.  Kopen kan je altijd, daar heb je geld voor nodig. Zelf made daar heb je meer dan dat nodig…

 

 

 

 

Ik hou van dingen die ik met mijn handen gemaakt heb. In de laaste paar jaar heb ik ontdekt dat ik best creatief ben. Met sensatie, smaak, geuren en kleuren. Opmaken vind ik ook erg fijn omdat je met je creatieviteit bezig bent om er iets moois van te maken, dat geldg ook voor koken, Je maakt iets moois, tastbaasr.

Ben je ook gek op brownie net als ik? Of moet je er niet aan denken. Ik ga maar, even lekker genieten van mijn beauty brownie.